Young Adult top 6: april 2017

Het lenteweer komt eindelijk een beetje om de hoek kijken en dat betekent: tijd voor nieuw leesvoer om in het zonnetje te lezen. Elke maand doen wij weer ons best om een leuke Young Adult top 6 samen te stellen voor de Young Adult liefhebbers. We hebben een lijstje gemaakt met de leukste YA-boeken om te lezen in april.
 

Cinder

In The Lunar Chronicles 1: Cinder van Marissa Meyer leven mensen en androïden samen in de grauwe straten van Nieuw Peking. Er heerst een dodelijke plaag onder de bevolking en het lot van de aarde hangt af van één meisje: Cinder, een getalenteerd monteur en cyborg. Cinder is tweederangsburger en woont bij haar vreselijke stiefmoeder, die Cinder de schuld geeft dat haar dochter getroffen is door de plaag. Als prins Kai in het leven van Cinder verschijnt bevindt ze zich in een intergalactische strijd tussen plicht en vrijheid, loyaliteit en verraad en moet Cinder de geheimen van haar velerden ontrafelen, voordat ze de toekomst van haar wereld kan beschermen. 

Lees hier de recensie

 

Scarlet

Scarlet is het tweede deel uit The Lunar Chronicals en hierin vertelt Marissa het verhaal van een anders sprookje in de futuristische wereld. In het tweede deel zien we hoe Cinder verdergaat met haar missie, terwijl het verhaal inhaakt op het leven van Scarlet: het futuristische personage van roodkapje. Samen met Wolf, een rebel, gaan zij op zoek naar haar verdwenen grootmoeder en komen ze op het pad van Cinder. Dan komen zij erachter dat hun verhaal veel meer verbonden blijkt te zijn dan ze vermoedden. 

Lees hier de recensie 

 

 

Onverschrokken

Koningsdochter Fallon is voorbestemd om tegen de Romeinen te strijden met haar vaders troepen. Daar is zij door haar moeder, een legendarische strijder die overleden is tijdens een strijd tegen Julius Caesar, haar hele leven al op voorbereid. Op haar 17e verjaardag hoopt zij dat haar grote liefde Mael haar vader om haar hand vraagt, maar haar vader besluit haar uit te huwelijken. Na een schokkende gebeurtenis in het bos wordt Fallon gevangengenomen door een slavenhandelaar en verscheept naar Rome. Het valt de handelaar op dat ze opvallend goed kan vechten... 

Lees hier de recensie

 

De Kids of Appetite

Vic mist zijn vader, die twee jaar geleden is overleden. Vic heeft niks met de nieuwe vriend van zijn moeder en als hij haar een aanzoek doet raakt hij in paniek en rent hij weg van huis. Het enige wat hij meeneemt is zijn vaders urn en zijn eigen verdriet. Dan ontmoet Vic mad, die hem een slaapplaats aanbiedt. Bij die slaapplaats ontmoet hij Coco, een elfjarige die vloekt als een bootwerker en rapt als een gangster. En dan heb je nog Zuz, die helemaal niet praat. Baz is de onofficiële leider van de groep en vraagt Vic om twee vragen te beantwoorden. Als hij deze goed beantwoord zullen De Kids of Appetite hem helen om de laatste wensen van zijn vader te vervullen.

Lees hier de recensie

Hoog verraad

Tess, het zusje van Washingtons bekendste fixer, wordt gevraagd om voor een klasgenoot campagne te voeren voor de leerlingenraad. Ze besluit dit te doen, maar wanneer de kandidaten de kinderen van politici zijn, kunnen zelfs verkiezingen op de middelbare school levensvernietiginde geheimen met zich meebrengen. Tess haar voogd werkt ondertussen aan een onmogelijke taak en door een terroristische aanslag wordt het nzeker wie er nog te vertrouwen is in Capitol Hill en wie niet. 

Lees hier de recensie


 


Lang en gelukkig

Lang en gelukkig is een bundel van vier novelles. Het verhaal van "De Prins" begint met de week voor de Selectie begint en volgt Maxon tot aan de eerste dag van de competitie. In het tweede verhaal beschrijgt "De lijfwacht" Aspens tot nu toe nog onbekende leven binnen de paleismuren. In "De koningin" strijdt Amberly, de moeder van prins Maxon, om de hand van haar prins. "De favoriet" vertelt het verhaal van de liefde tussen Marlee en lijfwacht Carter.

Lees hier de recensie

Welk boek wordt jouw absolute favoriet? 

Nieuwste artikelen

  • Geweldige realistische boekentaarten

  • 12 goede lange thriller boekenseries

  • 7x "Nep relatie wordt meer" tienerfilms

  • De beste Scifi op Disney+

  • The Originals feiten die je waarschijnlijk nog niet wist

Gerelateerde artikelen

  • De beste Young Adult sprookjes

  • De beste YA trilogieën

  • Young Adult top 6: juni 2017

  • Young Adult top 6: juli

  • Young Adult top 6: maart

Zoek in artikelen