Chicklit.nl top 6: april 2017

Er is alweer een nieuwe maand aangebroken en dat betekent: tijd voor nieuwe boeken! Weet je even niet welke boeken je deze maand moet lezen? Geen probleem, wij hebben een top 6 gemaakt met de boeken die je deze maand niet wil missen. 

Jager

Nadat ze twee jaar door heeft gebracht in een van de best beveiligde gevangenissen van Zweden, krijgt Joona Linna een geheime opdracht. Saga Bauer heeft hem nodig voor een onderzoek waarin de politie volledig vastloopt: een mysterieuze moordenaar lijkt willekeurig slachtoffers te maken. Het enige wat hen verbindt is het kinderliedje dat ze horen voor de moordenaar toeslaat. Ondertussen verheugt celebrity-chef Rex Müller zich erop dat zijn zoon voor het eerst bij hem zal komen logeren. Zijn plezier wordt echter overschaduwd doordat Rex plotseling zelf verdachte wordt in het moordonderzoek. Maar dan ontvangt hij een telefoontje waarbij het kinderliedje ook voor hem wordt afgespeeld.

 

Lees hier de recensie

Ragdoll

Een lichaam van zes verschillende aan elkaar genaaide lichaamsdelen wordt in het appartement tegenover dat van rechercheur Wolf gevonden. Wie heeft deze gruwelijke lappenpop gecreëerd? Terwijl Wolf samen met zijn collega’s Baxter en Edmunds achter de identiteiten van de zes slachtoffers probeert te komen, krijgt Wolfs ex-vrouw een lijst toegestuurd met zes namen en de zes data waarop deze mensen zullen worden vermoord. En Wolfs naam staat erop, als laatste. De Lappenpopmoordenaar heeft het vonnis bepaald: Wolf zal sterven op 14 juli. Zullen de rechercheurs Wolfs leven kunnen redden?

Lees hier de recensie

Echte liefde vind je in de boekhandel

Aan de hoofdstraat van een Engels stadje staat Nightingale Books, een droom voor de echte boekenliefhebber. Eigenaresse Emilia Nightingale heeft het echter moeilijk en de verleiding om de winkel te verkopen is groot, maar ze heeft haar pas overleden en zeer geliefde vader beloofd dat ze zijn werk zou voortzetten. Ook de klanten willen graag dat de boekwinkel blijft. Sarah Basildon, de eigenaresse van Landgoed Peasebrook, kwam vaak haar hart uitstorten. Of had zij ook een andere reden om langs te komen? Gelukkig heeft Emilia naast beste vriendin Andrea en collega Dave ook heel veel aan Marlowe, een goede vriend van haar vader - die een stuk jonger blijkt te zijn dan ze dacht... 

Lees hier de recensie

De Tschai-cyclus

Tweehonderd jaar na ontvangst van een signaal uit de richting van Carina 4269 komt de Explorator IV aan bij de oude gele ster en haar enige planeet: een grijsbruine Aarde-achtige wereld. Nauwelijks zijn verkenners Adam Reith en Paul Waunder eropuit gestuurd, of een projectiel vernietigt het moederschip. Reith en Waunder storten neer op de planeet Tschai die lang geleden werd gekoloniseerd door drie buitenaardse rassen – de Chasch, de Dirdir, en de Wankh. De oorspronkelijke bewoners, de mysterieuze Pnume, leven ondergronds. Zo begint een episch avontuur over en onder het oppervlak van de waanzinnige planeet Tschai met al haar kleurrijke, bizarre, en dodelijke bewoners.

Lees hier de recensie

 

De stad

Het verhaal van "De stad" gaat over een immense Stad, die door de eeuwen heen is uitgedijd. Omliggende landen worden opgenomen in de groeiende Stad maar dat gaat niet zonder slag of stoot. De Stad is al jaren in oorlog. Er heerst grote schaarste van voedsel en het aantal soldaten neemt steeds af. Om De Stad te redden van het bewind van de keizer worden er door verschillende groepen Stedelingen complotten gesmeed om hem te vermoorden. Maar het doden van de keizer, die ook wel De Onsterfelijke wordt genoemd, is een haast onmogelijke opdracht.

Lees hier de recensie

Sport der koningen

De familie Forge is een van de oudste en meest trotse families in Kentucky. Henry Forge, erfgenaam van een van de eerste kolonisten die de reis naar het Westen aandurfden besluit de koers van de familieboerderij te wijzigen: hij gaat paarden fokken. Hij werkt samen met zijn dochter Henrietta, hoewel dit vaak botst met haar eigen verlangens en dromen. Het conflict escaleert wanneer Allmon Shaughnessy, een zwarte man die net is vrijgekomen uit de gevangenis, aan het werk gaat in de stallen. Door zijn aanwezigheid komen de gruwelen aan het licht die zich in het verleden rond de boerderij hebben afgespeeld. Samen probeert het drietal een nieuwe toekomst te scheppen, een die niet blijft herinneren aan het bloederige verleden van de staat Kentucky.

Lees hier de recensie

Welke boeken ga jij lezen?

GERELATEERDE ARTIKELEN

  • Chicklit.nl top 6: juli 2015

  • Chicklit.nl top 6: mei 2015

  • Chicklit.nl top 6: september 2016

  • Chicklit.nl top 6: juni 2017

  • Chicklit.nl top 6: juli 2016

Aanbevolen voor jou:

Zoek in artikelen