Chicklit.nl top 6: mei 2017

Er is alweer een nieuwe maand aangebroken en dat betekent: tijd voor nieuwe boeken! Weet je even niet welke boeken je deze maand moet lezen? Geen probleem, wij hebben een top 6 gemaakt met de boeken die je deze maand niet wil missen.

Het Paulus Labbyrint

Wanneer de burgemeester van Leiden het startschot wil geven voor het plaatsen van ondergrondse vuilcontainers, stort hij met graafmachine en al de diepte in. Daar blijkt zich een ondergronds gangenstelsel te bevinden. Ook wordt er een jongen gevonden. Hij lijkt niet gewond, maar toch zit hij onder het bloed. Kort daarop verdwijnen een universitair docente een hoogleraar. Dan gaat archeoloog Peter de Haan op onderzoek uit en stuit hij op een deel van de vaderlandse geschiedenis dat niet voor niets eeuwenlang verborgen was gebleven. 

Lees hier de recensie

De dochter van de Zeemeermin

De dochter van de zeemeermin is een historische roman gebaseerd op de sage van de zeemeermin van Edam. Tijdens een zware storm drijven woeste golven een vrouw het Purmermeer in. Groen van het zeewier wordt ze eruit gevist. In de jaren die volgen wordt de ‘Watervrouw van Edam’ een bezienswaardigheid. Er wordt haar geleerd te spinnen en bidden als een christenvrouw, maar de mensentaal leert ze nooit. Dan duikt er opeens een meisje uit Schotland op dat beweert haar dochter te zijn. 

Lees hier de recensie

Een zomer in Parijs

Madeleine probeert al haar hele leven te voldoen aan de verwachtingen van anderen, vooral aan die van haar dominante moeder. Voor de buitenwereld lijkt Madeleine alles te hebben wat haar hart begeert, inclusief een aantrekkelijke man, maar zo ervaart ze dat zelf niet. Ze vraagt zich af of het leven niet veel meer te bieden heeft dan dit. Dan vindt ze het dagboek van haar grootmoeder, die in de zomer van 1914, tegen alle verwachtingen van haar familie in, naar Parijs vertrok en daar een tijd vol vrijheid en liefde doorbracht. Geïnspireerd besluit Madeleine het voorbeeld van haar grootmoeder te volgen en haar eigen magische zomer in Parijs te creëren, dagen gevuld met licht, kunst en natuurlijk liefde. 

Lees hier de recensie

De strijd om Verona

Na de tragische afloop van het liefdesverhaal van Romeo en Julia zwoeren hun families de ruzie bij te leggen. In de nasleep van de begrafenissen blijkt de vete toch steeds op te borrelen. De prins van Verona is de wanhoop nabij en bedenkt een plan om de twee familie te herenigen: een huwelijk. Rosaline Capuletti wordt opgedragen om met Benvolio Montecchi te trouwen, maar daar zitten ze beide niet op te wachten. Ze gaan op zoek naar een manier om de vete te beëindigen in de hoop dat hun huwelijk dan afgeblazen wordt. Maar hoe moeten ze ooit uitvinden wie de vrede probeert te saboteren?

Lees hier de recensie

Draconis Memoria 1 - Het vuur van de Draak

Het Vuur van de Draak is het eerste deel van Anthony Ryans trilogie Draconis Memoria. Decennialang worden de landen van de IJzerschip Handelsmaatschappij verdedigd door Bloedgezegenden: mannen en vrouwen die in staat de krachten uit het bloed van wilde draken te sturen, maar de drakenbloedlijnen worden steeds zwakker, waardoor een oorlog met het Corvantijnse Keizerrijk op de loer ligt. De enige hoop voor de Handelsmaatschappij ligt in de mythe van een legendarische Witte Draak wiens krachtige bloed alles kan veranderen, maar dat is: als hij al bestaat. De taak om dit beest te vinden, ligt in de handen van kruimeldief Cleemond Torkreek, een ongeregistreerde Bloedgezegende. 

Lees hier de recensie

Alles wat ik me niet herinner

De jonge Samuel overlijdt in een vreselijk auto-ongeluk. Of was het zelfmoord? Een naamloze schrijver met zo zijn eigen motieven probeert Samuels laatste dag in kaart te brengen. Uit gesprekken met vrienden, familieleden en buren ontstaat een veelzijdig portret: dat van het liefdevolle kleinkind, de terughoudende bureaucraat, de loyale vriend, de weloverwogen poseur. De man die alles voor zijn vriendin Laïde deed en alles deelde met zijn beste vriend Vandad. Tot hij met beiden het contact verloor. 

Lees hier de recensie

Welke boeken ga jij deze maand lezen? 

Nieuwste artikelen

  • Als ik je morgen weer zie – Robbie Couch

  • De rivalen – Vi Keeland

  • Beers balkon - Jeroen Berkhout

  • Italopop - Vanja van der Leeden

  • Toespijs - Judith Cyrus

Gerelateerde artikelen

  • Chicklit.nl top 6: februari 2019

  • Chicklit.nl top 6: juli 2015

  • Chicklit.nl top 6: september 2016

  • Chicklit.nl top 6: mei 2015

  • Chicklit.nl top 6: juni 2017

Zoek in artikelen