Young Adult top 6: mei 2017

Een nieuwe maand en nieuwe leuke boeken, dat betekent: tijd voor nieuw leesvoer om in het zonnetje te lezen. Elke maand doen wij weer ons best om een leuke Young Adult top 6 samen te stellen voor de Young Adult liefhebbers. We hebben een lijstje gemaakt met de leukste YA-boeken om te lezen in april. En ook deze maand staat er weer een deel van The Lunar Chronicals op de eerste plek!

Cress

In het derde boek van The Lunar Chronicals zien we of het Scarlet en Cinder lukt om bondgenoten te vinden in de strjid tegen koningin Levana. Ondertussen volgen we het verhaal van Cress, die al zeven jaar zit opgesloten in een satelliet, gedwongen om voor koninging Levana te werken, maar haar loyaliteit ligt ergens anders...

Lees hier de recensie
 

Titans
Titans zijn mechanische paarden die onbetaalbaar zijn voot het 'gewone' volk. Astrid kijkt al haar hele leven naar deze paarden en wanneer haar familie dreigt uit huis gezet te worden krijgt Astrid de kans van haar leven: meedoen aan de race! De races zijn alleen wel vol gevaren en valkuilen en de vraag is of zij haar leven durft toe te vertrouwen aan een supersnelle machine. 

Lees hier de recensie

Did I Menton I Miss You?

Eden besluit een jaar na haar break-up terug te gaan naar Santa Monica. Ze heeft geen gevoelens meer voor Tyler, althans dat beweert ze, want ze heeft een nieuwe liefde gevonden. Langzaam maar zeker moet haar hart een keuze maken, maar wat is de juiste? 

Lees hier de recensie

Optimisme is dodelijk

Iedere week moet de zestienjarige Petula tegen haar zin naar een therapeutisch kunstklasje met de kneusjes van de school. Niet dat er iets mis met haar is. Petula is gewoon realistisch, vindt ze: overal ligt het ongeluk op de loer, dus ze schudt het liefst geen handen, zal nooit een straat schuin oversteken en loopt liever een blok om dan langs een steiger te wandelen... Dit alles komt door een ongeluk die de ooit vrolijke Petula veranderd heeft. Als Jacob in het klasje verschijnt weet Petula met een bizar en hilarisch project langzaam maar zeker weer de gewone wereld in te trekken. Maar ook hij draagt een geheim met zich mee...

Lees hier de recensie

The Jewel - Opgesloten

Raven wordt tijdens een veiling verkocht aan gravin van de Steen. Ze voelt direct aan dat de vrouw niet deugt en zij heeft gelijk, want met gruwelijke experimenten probeert de gravin Ravens wil te breken. Kan Raven dit overleven? 

Lees hier de recensie

Bijzondere vertelsels

Bijzondere vertelsels is een bundel waar de bijzondere kinderen van mevrouw Peregrine mee zijn opgegroeid. Het bestaat uit tien geïllustreerde verhalen en geven een uniek inkijkje in de geschiedenis van het bijzonderdom: Welgestelde kannibalen die bijzondere ledematen als een ware delicatesse beschouwen. Een prinses met een slangentong. De herkomst van de eerste ymbryne... dit zijn nog maar een aantal van de vertelsels in de bundel van Ransom Riggs. 

Lees hier de recensie

Welk boek wordt jouw absolute favoriet? 

Nieuwste artikelen

  • De omzwervingen van Boek - Melanie van de Peut

  • Familiehuis aan zee - Simone Foekens

  • Net goed – Tjibbe Veldkamp

  • Zusje van mij - Mikaela Bley

  • Toen de maskers kwamen - Jennifer Dugan

Gerelateerde artikelen

  • De beste Young Adult sprookjes

  • De beste YA trilogieën

  • Young Adult top 6: april 2017

  • Young Adult top 6: juni 2017

  • Young Adult top 6: juli

Zoek in artikelen