Young Adult top 6: juni 2017

Een nieuwe maand en nieuwe leuke boeken, dat betekent: tijd voor nieuw leesvoer om in het zonnetje te lezen. Elke maand doen wij weer ons best om een leuke Young Adult top 6 samen te stellen voor de Young Adult liefhebbers. We hebben een lijstje gemaakt met de leukste YA-boeken om te lezen. 
 

Eerste leven

In Eerste leven van Gena Showalter moet iedereen kiezen waar hij na zijn dood heen wil. Wordt het Troika ('Licht geeft Zicht') of Myriad ('Macht is een Recht')? De twee rivaliserende rijken bestrijden elkaar op leven en dood, en beide hebben hun zinnen gezet op de zeventienjarige Tenley Lockwood... Hoewel Tenleys ouders haar al - voor veel geld - aan Myriad hebben beloofd, weigert ze haar handtekening te zetten. Troika en Myriad zetten echter hun beste krachten in om haar over te halen: twee zéér aantrekkelijke jongens die haar op alle mogelijke manieren proberen te overtuigen. Maar dan mengt zich nóg iemand in de strijd.

 

Lees hier de recensie

Sneeuw als as

In Sneeuw als as van Sara Raasch wordt het verhaal verteld van Meira, die nog maar een baby was toen het koninkrijk Winter werd aangevallen door de kwaadaardige koning Angra. De Winterianen werden tot slaaf gemaakt en hun magie werd hun afgenomen. Alle hoop is nu gevestigd op de acht mensen die wisten te ontsnappen en sindsdien op de vlucht zijn. Eeén daarvan is Meira, die alleen het leven van een vluchteling kent. De Winterianen zijn vastbesloten om hun rijk ooit terug te veroveren en ondernemen daarvoor gevaarlijke verkenningstochten, waarbij Meira tot haar frustratie nooit mee mag. Wanneer ze iets opvangt over een antiek medaillon dat Winter zijn magie kan teruggeven, besluit ze er stiekem achteraan te gaan om zichzelf te bewijzen.

Lees hier de recensie

De voordelen van onbeantwoorde liefde

De 16-jarige Molly Peskin-Suso heeft nog nooit een jongen gezoend, ondanks dat ze al 26 jongens leuk vind of vond. Haar tweelingzus Cassie zegt dat 'ze er gewoon voor moet gaan' en 'een risico moet nemen', maar dat helpt niet echt. Voor haar is het makkelijk: ze flirt met elk meisje dat ze leuk vindt. Als Cassie op een feestje Mina ontmoet, is ze voor het eerst echt verliefd. Molly is blij voor haar tweelingzus, maar voelt zich ook eenzamer dan ooit. Cassie en Mina zijn vastbesloten om een einde te maken aan Molly's reeks van onbeantwoorde liefdes en proberen haar te koppelen aan Will, een vriend van Mina. Hij is belachelijk knap, flirterig en lijkt Molly ook leuk te vinden. Maar als Molly ondertussen ook steeds meer tijd doorbrengt met Reid, haar schattige, nerdy collega, wordt het ingewikkeld. Volgt ze haar eigen hart, of de adviezen van anderen? 
 

Lees hier de recensie

Piper Perish

Piper Perish is geobsedeerd door kunst, Andy Warhol en New York City. Haar motto is: 'Wat zou Andy doen?' Piper en haar twee beste vrienden - Etsy-handelaar Kit en Pipers designervriendje Enzo - kunnen niet wachten tot ze na de middelbare school dan eindelijk Houston kunnen verlaten. Ze hebben een pact gesloten samen naar de NYC art scene te gaan na hun eindexamen, maar hun 'fifteen minutes of fame' klappen al in elkaar voor ze begonnen zijn.

Lees hier de recensie

Kill the Boy Band

Vier meisjes ontvoeren per ongeluk hun minst favoriete jongen uit hun favoriete boyband: The Ruperts. In een hotelkamer hebben ze het bandlid vastgebonden met roze panty's, zonder erover nagedacht te hebben en zonder plan. Wat begon als een onschuldige grap van vier jonge meiden, loopt al snel uit de hand...

Lees hier de recensie

Boy21

Finley woont in Bellmont, een stad die wordt beheerst door geweld, de Ierse maffia, rassenrellen en drugs. Thuis is hij 's nachts, als zijn vader werkt, verantwoordelijk voor zijn gehandicapte grootvader. Zijn redding is basketbal. Zodra hij zijn shirt met nummer 21 aantrekt, kan hij alle ellende achter zich laten. Dan komt Russ in de stad wonen, een voormalig basketbalwonder die iets verschrikkelijks heeft meegemaakt waar hij niet over praat. Hij luistert alleen naar de naam Boy21. Alsof hij nog niet genoeg aan zijn hoofd heeft, vraagt de coach van het basketbalteam Finley om Boy21 op sleeptouw te nemen. Dat is het begin van een ingewikkelde, kwetsbare vriendschap.

Lees hier de recensie


Welke boeken ga jij lezen? 

Nieuwste artikelen

  • Het geslacht Kleinveld - Clemens Wisse

  • Onpopulaire tv-shows die eigenlijk erg goed zijn

  • Populaire boeken die in juli 2022 verschijnen

  • Drie vrouwen - Anders Roslund

  • Anomalie - Hervé Le Tellier

Gerelateerde artikelen

  • De beste Young Adult sprookjes

  • Young Adult top 6: april 2017

  • Young Adult top 6: juli

  • 10 tekenen dat je een Young Adult verslaving hebt

  • Young Adult top 6: maart

Zoek in artikelen