Young Adult top 6: juli 2017

Een nieuwe maand betekent dat er weer leuke nieuwe boeken zijn om te lezen! En met het zonnetje dat buiten lekker schijnt is het heerlijk om thuis in de tuin te lezen. Maar ook als je op vakantie gaat kunnen die nieuwste boeken niet ontbreken! Elke maand doen wij daarom weer ons best om een leuke Young Adult top 6 samen te stellen voor de Young Adult liefhebbers. Hieronder vind je het een lijstje met de leukste Young Adult boeken voor juli.

Hof van Vleugels en Verwoesting

Een naderende oorlog bedreigt alles waar Feyre van houdt in het bloedstollende derde deel van de Hof van doorns en rozen-serie. Feyre is teruggekeerd naar het Lentehof, vastbesloten informatie te verzamelen over Tamlins plannen en die van de koning, die heel Prythian wil overheersen. Maar ze moet een dodelijk spelletje spelen om Tamlin te misleiden – één misstap betekent het einde, niet alleen van Feyre, maar van haar hele wereld. Als de oorlog uitbreekt, moet Feyre beslissen wie van de oogverblindende en dodelijke Edelheren ze kan vertrouwen. En ze zal op onverwachte plekken naar bondgenoten moeten zoeken. De aarde kleurt rood wanneer de immense legers strijden voor de macht over dat wat hen allemaal kan vernietigen.

Lees hier de recensie

Magisterium 3: De bronzensleutel

Call, Tamara en Aaron zouden veilig moeten zijn op het Magisterium, maar de plotselinge dood van een klasgenoot bewijst het tegendeel. De drie vrienden moeten de moordenaar opsporen, waarbij ze ook hun eigen leven op het spel zetten. Ze komen erachter dat magie in slechte handen de macht heeft om enorme schade aan te richten, tenzij het op tijd gestopt wordt...

Lees hier de recensie

De Mensenmarkt

Skye is verraden.Door haar zus, die bereid was Skye op te offeren voor haar eigen plannen, en door Rain, die tegen haar heeft gelogen over bijna alles.
Maar het allerergste is misschien wel dat het Skye en haar vrienden niet gelukt is om de plannen tegen te houden die de Echte Wereld heeft voor de mensen die ingeplugd zijn. De Mensenmarkt is geopend - en Inara, Skye's beste vriendin, is te koop.

Skye's hele wereld staat op zijn kop nu ze niemand meer kan vertrouwen, en dan komt ze er ook nog achter dat er een premiejager achter haar aan zit, die vastbesloten is haar af te leveren bij de Mensenmarkt. Skye heeft geen zin om nog langer een pion te zijn in het spel van andere mensen. Ze is misschien wel de enige die kan stoppen waarmee haar familie is begonnen. En dat moet ze doen voordat het voor iedereen in de App Wereld te laat is.

Lees hier de recensie

Ik zie je in de kosmos

Wat zou jij doen als je alleen woonde met je moeder die som haar 'stille dagen' heeft en je een iPod de ruimte in wilt sturen om aan buitenaardse wezens uit te leggen hoe we hier op aarde leven?

De 11-jarige Alex Petroski woont in Rockdale, Colorado, samen met zijn moeder en zijn hond, die hij heeft vernoemd naar zijn grote held, de astronoom Carl Sagan. Hij zorgt voor zijn moeder, die soms dagenlang in bed ligt en niet aanspreekbaar is. Zijn droom is om zijn goud geverfde iPod de ruimte in te sturen, net zoals Sagan in de jaren zeventig heeft gedaan met een gouden plaat. Hij spreekt al zijn belevenissen in op zijn iPod, gericht aan intelligente buitenaardse wezens die deze misschien op een dag in de ruimte vinden.

Lees hier de recensie

Reckless- Het gouden garen

De magie van de Spiegelwereld beheerst het leven van de broers Jacob en Will Reckless steeds meer. Als Jacob ontdekt dat Will in de Spiegelwereld op zoek is gegaan naar de Zwarte Fee, vreest hij voor het leven van zijn broertje. Jacob besluit hem achterna te reizen, samen met zijn onafscheidelijke metgezel Vos.
Maar de spanning tussen Jacob en Vos loopt steeds hoger op. Om haar leven te redden, heeft Jacob eerder een afspraak gemaakt met de elzenelf. Maar die afspraak blijkt een afschuwelijke nachtmerrie. Zal Jacob Vos, om wie hij meer geeft dan om wie ook, moeten laten gaan? Het gouden garen is een adembenemend avontuur vol liefde en verraad.

Lees hier de recensie

Marie codenaam: Jeanne

Vlaanderen, Pasen 1944.Marie Pauwels, net zestien, droomt van een avontuurlijker en romantischer leven dan het saaie en beknotte bestaan onder de kerktoren van Meenbeek. De oorlog die nu al vier jaar woedt, lijkt aan het dorp voorbij te gaan. Maar schijn bedriegt. Zeker wanneer op een nacht een Canadese bommenwerper vlak achter de boerderij neerstort. Alleen de piloot weet te ontkomen, tot woede van de SS'ers en de plaatselijke collaborateurs.

Intussen zorgt de landing in Normandië in heel België en Nederland voor steeds meer spanning en bloedige confrontaties tussen wit en zwart. Ook daarvan blijft het dorp gespaard.

Tot die fatale zondag 30 juli 1944, waarop één kogel voor een tragedie zorgt...

Lees hier de recensie

Welk Young Adult boek ga jij deze maand lezen?

Nieuwste artikelen

  • Mystery guest - Maren Stoffels

  • Het schoolplein - Michelle Frances

  • Toen ik jou zag - Mary Schoon

  • Morisaki's boekwinkel - Satoshi Yagisawa

  • Spiegeldagen - Mark H. Stokmans

Gerelateerde artikelen

  • De beste Young Adult sprookjes

  • De beste YA trilogieën

  • De winnaar van het Chicklit.nl boek van het jaar 2017

  • Young Adult top 6: april 2017

  • Deze films en series zijn vanaf april te zien op Netflix

Zoek in artikelen