Chicklit top 6: september 2017

Er is alweer een nieuwe maand aangebroken en dat betekent: tijd voor nieuwe boeken! Wij hebben weer ons best gedaan om een geweldige, nieuwe Chicklit top 6 voor jullie te maken! Dus weet je even niet meer welke boeken je deze maand moet lezen? Geen probleem, wij hebben de boeken die je deze maand niet wil missen voor jullie op een rijtje gezet.

De Grote Kans van Edsel Bronfman - Daniel Wallace

Edsel Bronfman, vierendertig jaar en op velerlei gebied verbazingwekkend onervaren, leidt een onopvallend leven: hij heeft een kantoorbaan, een appartement en een complexe relatie met zijn moeder. Bijzondere dingen overkomen andere mensen, niet hem – tot Carla D’Angelo, telefoniste bij marketingbureau Grote Kansen, hem op een avond belt om te vertellen dat hij een prijs heeft gewonnen: een weekend in een luxe appartement aan het strand in Florida. Er is echter één voorwaarde: de prijs is uitsluitend bedoeld voor een stel. Binnen 97 dagen moet Edsel op zoek naar een partner. Dit telefoontje zet Edsel in beweging en heeft een reeks onverwachte avonturen en kleurrijke ontmoetingen tot gevolg

Lees hier de recensie

Als twee druppels water - Anna Snoekstra

Soms is je eigen huis de gevaarlijkste plek op aarde...

Ze is aan het eind van haar Latijn, moe, vies en verlaten. Als ze ook nog wordt opgepakt, besluit ze in een impuls zich voor te doen als Rebecca Winter, een meisje dat elf jaar geleden is verdwenen. Ze lijkt als twee druppels water op haar, dus het zou moeten lukken.

Dat is ook zo: Rebecca's ouders verwelkomen haar met open armen. Niemand legt haar een strobreed in de weg. En de warme douche is het heerlijkste wat ze ooit heeft gevoeld.

Maar dan komt ze erachter dat degene die verantwoordelijk was voor Rebecca's verdwijning nog steeds in de buurt is...

Lees hier de recensie

Het geluk van Lou - Lorraine Fouchet

Het geluk van Lou is een boek vol champagne, liefdesaffaires, muziek en Bretonse gerechten! Lou was een geliefde bewoonster van het kleine eiland Île de Groix, Bretagne. Lou met haar obsessies, (‘Champagne, alsjeblieft, maar alleen Mercier!’) en haar eigenaardigheden. Ze kookte belabberd, maar met veel liefde, was hartelijk en altijd vrolijk. Maar nu is Lou dood en dreigt haar gezin uiteen te vallen. In haar testament vraagt ze haar man Jo haar laatste wens te vervullen: hij moet de relatie met hun volwassen kinderen Cyrian en Sarah herstellen. Pas wanneer hij daarin geslaagd is mag hij Lou’s laatste brief lezen, die ze uiteraard heeft verzegeld in een champagnefles. Een fles die het leven van de hele familie verandert.

Lees hier de recensie

Naar Bed, Naar Bed - M.J. Arlidge

Helen Grace is de heldin van de populaire thrillerreeks van M.J. Arlidge. Ze is een geharde rechercheur die motorrijdt en zich het liefst alleen door het leven slaat, maar wordt achtervolgd door persoonlijke demonen die haar af en toe zelfs in een depressie dreigen te storten. Toch is zij onmisbaar in de strijd tegen psychopaten die Southampton blijven teisteren en onschuldige slachtoffers maken, op gruwelijke wijze…

Helen Grace heeft al genoeg persoonlijke tragedies meegemaakt, maar als het lijk van een bekende in een nachtclub wordt gevonden, komt het moordonderzoek opeens wel heel dicht bij haar eigen leven. Helen zwijgt in alle talen over haar connectie met het slachtoffer en werkt als een bezetene om de dader te vinden. Als er een tweede slachtoffer valt, wringt Helen zich in zo veel bochten dat alles op scherp komt te staan en ze een onmogelijke keuze moet maken. Vertelt ze over haar privéleven of besluit ze te liegen om de aandacht van zichzelf af te houden?

Lees hier de recensie

Glazen troon 4: Koningin van de schaduw - Sarah J. Maas

Iedereen van wie Celaena Sardothien houdt is van haar weggenomen. Toch dwingen de omstandigheden haar terug te keren naar Adarlan. Niet alleen voor wraak, maar ook om haar eigen koninkrijk te redden en de schaduwen uit haar verleden het hoofd te bieden. Hiervoor heeft ze geaccepteerd dat ze Aelin Galathynius is, de rechtmatige koningin van Terassen. Maar voordat ze de troon kan heroveren, moet ze vechten. Voor haar neef Aedion, een generaal die bereid is voor haar te sterven. Voor kroonprins Dorian, die vastzit in een onmenselijke gevangenis. En ze vecht voor haar volk, dat nu in slavernij leeft in dienst van een brute koning en wacht op de glorieuze terugkeer van hun koningin. Het vierde deel in de populaire De glazen troon-serie neemt ons verder mee op Celaena's epische reis en bouwt op naar een ontknoping die de wereld onder haar voeten vandaan zal slaan.

Lees hier de recensie

Zij, jij en ik - Julie Cohen

Sinds het overlijden van haar zoon Stephen, tien jaar geleden, heeft Honor nauwelijks contact met zijn vrouw Jo en haar kleindochter Lydia. Maar als Honor haar heup breekt, ziet ze zich gedwongen tijdelijk bij Jo in te trekken. Een ongemakkelijke situatie, want tussen Honor en Jo heeft het nooit geboterd en Lydia is inmiddels een nukkige puber. Bovendien zijn ze alle drie meer bezig met dingen voor elkaar geheim te houden dan met elkaar steunen. Is dit het laatste zetje dat deze familie uit elkaar drijft, of weten ze elkaar weer te vinden?

Lees hier de recensie

Welk boek uit de Chicklit top 6 ga jij deze maand lezen?

Nieuwste artikelen

  • Het schoolplein - Michelle Frances

  • Toen ik jou zag - Mary Schoon

  • Morisaki's boekwinkel - Satoshi Yagisawa

  • Spiegeldagen - Mark H. Stokmans

  • Zombies op school - Marieke Boeijen

Gerelateerde artikelen

  • Chicklit.nl top 6: Maart 2015

  • Chicklit.nl top 6: mei 2016

  • Chicklit.nl top 6: november 2015

  • Chicklit.nl top 6: maart 2016

  • Young Adult top 6: maart 2018

Zoek in artikelen