Young Adult top 6: oktober 2017

Een nieuwe maand betekent dat er weer leuke nieuwe boeken zijn om te lezen! Elke maand doen wij daarom weer ons best om een leuke Young Adult top 6 samen te stellen voor de Young Adult liefhebbers. En deze maand hadden wij heel erg veel toppers, dus we hebben een moeilijke keuze moeten maken! Maar het is gelukt en hieronder vind je het een lijstje met de beste Young Adult boeken voor oktober.

De Nieuweling

Summoner 1: De Nieuweling - Taran Matharu

Als smidsleerling Fletcher ontdekt dat hij demonen uit een andere wereld kan oproepen, reist hij samen met zijn demon Ignatius af naar de Vocans Academie. Daar worden leerlingsummoners getraind in het gebruik van hun magische gaven, om deze in te kunnen zetten in de oorlog tegen de vijandelijke orks. Onder de leerlingen bevinden zich de kinderen van machtige edelen, die meer ervaren zijn in het omgaan met hun demonen en zich ver boven Fletcher en de andere burgerleerlingen verheven voelen. Samen met zijn vrienden, de dwerg Othello en de elf Sylva, raakt Fletcher verzeild in een gevaarlijk machtsspel, dat een hoogtepunt bereikt als er aan het eind van het eerste jaar moet worden gestreden om een machtige positie in de Raad van de Koning. Het lot van een heel koninkrijk ligt in zijn handen.

Lees hier de recensie

Levensbloed

Levensbloed - Gena Showalter

Myriad en Troika hebben om Tenley gevochten vanwege de bijzondere kracht die ze bezit. Beide rijken zijn ervan overtuigd dat degene die haar ziel wint meer macht zal krijgen. Met haar laatste adem heeft Tenley uiteindelijk gekozen voor Troika, het rijk van licht en liefde. Dat heeft echter grote consequenties. Niet alleen verkeert ze nog steeds in gevaar, maar ook staat ze nu lijnrecht tegenover Killian, de jongen die bij Myriad hoort en die ze maar niet kan vergeten. Ondertussen dreigt Killian zijn eeuwige leven te verliezen. Hij heeft nog maar één kans op redding: Tenley verslaan in een spel dat zij nog nooit gespeeld heeft...

Lees hier de recensie

Kronieken van de Academie voor Schaduwjagers

Kronieken van de Academie voor Schaduwjagers - Cassandra Clare

De gebeurtenissen van Stad van Vlammen beroofden Simon van zijn geheugen - hij zal opnieuw moeten ontdekken wie hij is. Hij weet dat Clary zijn parabatai is en dat Isabelle zijn vriendin is, maar wanneer Clary en Isabelle teveel verwachten van de man die hij niet meer is, maakt hij een drastisch besluit: hij gaat terug naar de Academie voor Schaduwjagers, in de hoop zichzelf terug te vinden.

Lees hier de recensie

Het offer van Baobob

Vic Falls missions 1: Het offer van de Baobab - Kate Kriske

De zestienjarige cadet en freerunner Marcus Holme mag deel uitmaken van het Special Abilities Team (SPAT), een geheim team van jonge spionnen dat opereert onder de radar van de gewone inlichtingendiensten. Maar als Marcus een overtreding begaat op school, wordt zijn overplaatsing naar het SPAT op non-actief gezet en moet hij de rest van het schooljaar op het PAC, een andere middelbare school, doorbrengen. In dat instituut heeft de helft van de leerlingen een handicap en Marcus baalt dat hij een half jaar bij een 'stelletje kreupelen' moet gaan zitten. Maar wanneer hij de mysterieuze jonge spionne, Victoria Falls, ontmoet en het PAC toch een verborgen link blijkt te hebben met het SPAT komt Marcus alsnog in een wereld van undercoveroperaties terecht. De confrontatie met huurmoordenaar Cliff Coleman zal zijn leven voorgoed veranderen ...

Lees hier de recensie

Het Alfabet van Candice Phee

Het alfabet van Candice Phee - Barry Jonsberg

Candice Phee wil het leven voor iedereen mooier maken. Jammer genoeg is ze nogal onhandig - en heeft ze dat zelf niet door.


Van school heeft Candice de opdracht gekregen om zichzelf te beschrijven aan de hand van een alfabet. Ze levert alleen geen a4'tje in, maar een volledig boek...
Zo komen we alles te weten over de familieruzie met rijke oom Brian, hoe haar vriend Douglas Benson uit een Andere Dimensie is gekomen (en daar weer naar terug wil), wat er jaren geleden met Candices zusje gebeurde en waarom Aardvark-Vis waarschijnlijk denkt dat Candice God is. En over hoe ze blijft zoeken naar het geluk, voor zichzelf en voor alle mensen om haar heen.

Lees hier de recensie

Zoeker

Riders 2: Zoeker - Veronica Rossi

Toen Daryn beweerde dat ze 'visioenen' zag, geloofde niemand haar. Toch was ze niet gek, ze verwierf het Zicht - de vaardigheid om in de toekomst te kunnen kijken. De visioenen lieten haar zien hoe ze mensen kon helpen. Daryn omarmde haar rol als Zoeker. Het werk dat ze deed was belangrijk. Ze redde levens. Sebastian was haar eerste - en ergste - vergissing. Sinds het moment waarop ze hem onbedoeld opsloot in een donkere dimensie met Samrael, de laatste nog levende demon in de Kindred, wordt ze verteerd door schuldgevoel. Daryn weet dat Sebastian nog leeft en dat hij op hulp wacht. Zij moet hem redden. Maar nu ze het Zicht meer dan ooit nodig heeft, zijn de visioenen gestopt. Nu komt ze voor de ultieme uitdaging te staan.

Lees hier de recensie

Welk Young Adult boek ga jij deze maand lezen?

Nieuwste artikelen

  • Als ik je morgen weer zie – Robbie Couch

  • De rivalen – Vi Keeland

  • De gebroeders Maxilari - David Pefko

  • Beers balkon - Jeroen Berkhout

  • Italopop - Vanja van der Leeden

Gerelateerde artikelen

  • De beste Young Adult sprookjes

  • De beste YA trilogieën

  • De winnaar van het Chicklit.nl boek van het jaar 2017

  • Young Adult top-5: oktober

  • Young Adult top 6: april 2017

Zoek in artikelen