Chicklit top 6: oktober 2017

Er is alweer een nieuwe maand aangebroken en dat betekent: tijd voor nieuwe boeken! Het weer wordt weer slechter en dat is ideaal om lekker boeken te lezen! Wij hebben weer ons best gedaan om een geweldige, nieuwe Chicklit top 6 voor jullie te maken! Dus weet je even niet meer welke boeken je deze maand moet lezen? Geen probleem, wij hebben de boeken die je deze maand niet wil missen voor jullie op een rijtje gezet.

De tolk van Java

De tolk van Java - Alfred Birney

Voor een Helmondse schoenmakersdochter, een Indische voormalige oorlogstolk en hun zoon bestaat er geen heden. Alleen een belast verleden. De zoon achtervolgt zijn ouders met vragen over de oorlog in Nederlands-Indië die woedt in het gezin. Hun verhalen zijn spannend, hilarisch, gruwelijk, niet te bevatten, rauw, maar niet zonder humor.

Lees hier de recensie

Ginny Moon heeft gelijk

Ginny Moon heeft gelijk - Benjamin Ludwig

Ginny Moon is veertien jaar oud. Ze is gek op Michael Jackson. Als ze niet 's ochtends exact negen druiven eet, kan ze de dag verder wel afschrijven. Bij haar derde pleegezin heeft ze eindelijk een thuis gevonden - iets waar een ander gelukkig mee zou zijn. Maar Ginny bekijkt de wereld nou eenmaal met een heel eigen logica. Dus of haar biologische moeder gevaarlijk is of niet, Ginny móét haar vinden. En daarvoor wil ze alles opgeven, zelfs het enige thuis dat ze ooit heeft gekend...

Lees hier de recensie

Een onverwachte wending

Een onverwachte wending - Erica James

De onfortuinlijke Lizzie ziet zich na haar ontslag gedwongen terug te verhuizen naar haar ouderlijk huis. Haar moeder regelt voor Lizzie een tijdelijke baan in een verpleegtehuis. Daar treft ze mevrouw Dallimore. Clarissa Dallimore deelt met Lizzie het verhaal van haar jeugd, haar spontane reis van Amerika naar Engeland om haar familie te zoeken, het uitbreken van WO2 en haar door de oorlog onmogelijk gemaakte liefde. Dankzij mevrouw Dallimore ontdekt Lizzie dat het nooit te laat is om opnieuw te beginnen.

Lees hier de recensie

Het geheim van het Nachtegaalbos

Het geheim van het nachtegaalbos - Lucy Strange

Engeland, 1919. Na de dood van haar broertje verhuist de twaalfjarige Henrietta met haar familie naar een oud huis aan zee. Henri's moeder is zo verdrietig dat ze haar kamer niet uitkomt, en haar vader is veel weg voor zijn werk. Dan begint Henri maar op eigen houtje de omgeving te verkennen. Niemand merkt het als ze op een avond afdwaalt naar het enge bos achter het huis. Daar komt ze Mot tegen, een vreemde vrouw die Henri kan helpen haar familie te redden.

Lees hier de recensie

Zodiac - Sam Wilson

Stel je een samenleving voor waarin mensen zijn ingedeeld naar hun sterrenbeeld en waarin status wordt bepaald bij de geboorte. Een reeks uitzonderlijk brute moorden zet de hele gemeenschap op zijn kop. Alle ogen zijn gericht op inspecteur Jerome Burton en sterrenkundig profiler Lindi Childs. Samen belanden ze in een duistere geschiedenis van verraad, vergane liefde, gebroken beloften en een verwoestende waarheid die de samenleving dreigt te ontwrichten...

Lees hier de recensie

Ik zie je op het strand

Ik zie je op het strand - Jill Mansell

Clemency is niet op zoek naar de liefde als ze Sam ontmoet in het vliegtuig. Maar aan het eind van de vlucht hebben ze een echte klik. Dit voelt als iets heel speciaals… maar hij verdwijnt helaas uit haar leven.

Drie jaar later woont Clem weer in haar geboortedorp in Cornwall. Als haar stiefzus Belle uit Londen overkomt, verwaander dan ooit nu ze de perfecte man heeft gevonden, is Clem blij voor haar, echt waar… tot ze ontdekt wie Belles perfecte man is: Sam!

Lees hier de recensie

Welk boek uit de Chicklit top 6 ga jij deze maand lezen?

GERELATEERDE ARTIKELEN

  • Young Adult top-5: oktober

  • De winnaar van het Chicklit.nl boek van het jaar 2017

  • Deze films en series zijn vanaf april te zien op Netflix

  • Deze films en series verschijnen in oktober op Netflix

  • Deze films en series zijn vanaf maart te zien op Netflix

Aanbevolen voor jou:

Zoek in artikelen