Chicklit top 6: november 2017

Er is alweer een nieuwe maand aangebroken en dat betekent: tijd voor nieuwe boeken! We komen alweer steeds dichterbij december en dat betekent dat er weer verlanglijstjes gemaakt kunnen worden! Wij hebben weer ons best gedaan om een geweldige, nieuwe Chicklit top 6 voor jullie te maken! Dus weet je even niet meer welke boeken je deze maand moet lezen of welke jij op jouw verlanglijstje wilt zetten? Geen probleem, wij hebben de boeken die je niet wilt missen voor jullie op een rijtje gezet.

Dicht bij jou - Jojo Moyes

Dicht bij jou - Jojo Moyes

Projectontwikkelaar Mike Dormer vertrekt vanuit Londen om in Silver Bay, Australië, een kustresort te bouwen. Maar de bewoners van het excentrieke Silver Bay Hotel weten al snel Mikes gehaaide ideeën te temperen. Door de intrigerende Liza McCullen, haar tienjarige dochtertje Hannah en haar legendarische tante Kathleen, die lang geleden de grootste haai ooit in Silver Bay heeft gevangen, begint Mike te twijfelen aan zijn motieven. Wanneer duidelijk wordt dat het bouwproject een negatieve invloed heeft op de walvissen, is het onvermijdelijk dat de tegengestelde belangen van Liza en Mike botsen, met heftige gevolgen voor iedereen. 

Lees hier de recensie

Het eeuwige vuur - Ken Follett

Het eeuwige vuur - Ken Follett

1558. Politieke drama’s bepalen het dagelijks leven en een bloedige religieuze strijd zet vrienden en geliefden tegen elkaar op. Zo ook Ned Willard en zijn Margery, de vrouw met wie hij wil trouwen. Ned keert terug naar Kingsbridge in een jaar dat niet alleen zijn leven, maar dat van een heel continent op zijn kop zal zetten: door de kroning van de protestantse Elizabeth I komt Engeland alleen te staan in Europa. Daarom richt de ambitieuze jonge koningin de eerste geheime dienst op, die moordaanslagen, opstanden en invasies in de kiem moet smoren. Tegelijkertijd beraamt haar nicht Maria Stuart, de katholieke koningin van Schotland, een plan om de Engelse troon op te eisen.

Het eeuwige vuur is, met zijn setting in een van de meest turbulente en revolutionaire periodes in de Europese geschiedenis, een van Folletts spannendste en meest ambitieuze boeken ooit. Geknipt voor zowel nieuwe lezers als voor trouwe fans van de Kingsbridge-saga, die begon met de bestsellers Pilaren van de aarde en Brug naar de hemel.

Lees hier de recensie

Opstaan - Jackie van Laren

Opstaan - Jackie van Laren

Anne Millers hart is gebroken. Na een stormachtig jaar met haar grote liefde, de wereldberoemde rockster Rory Maquary, is hun relatie gestrand. Nadat ze uitgehuild was, heeft ze zich herpakt en nu leidt ze een rustig, teruggetrokken leven op St. Mary’s, het hoofdeiland van de Britse Scilly-eilanden, waar ze samen met een vriendin een restaurantje runt en Rory probeert te vergeten.

Rory wil Anne helemaal niet vergeten. Hij snapt nog altijd niet waarom het misging, en wil niets liever dan haar vinden en het goedmaken. Maar Anne heeft alle contact met hem voorgoed verbroken en wil niet gevonden worden. Met de moed der wanhoop probeert Rory er dan maar samen met zijn zoontje het beste van te maken.

Tot Rory de flamboyante tv-kok Woz leert kennen, met wie hij dikke maatjes wordt. Woz nodigt hem uit om een keer langs te komen op zijn nieuwste kooklocatie, een restaurantje van twee vrouwen op St. Mary’s. Een klein reisje met onverwacht grote gevolgen…

Lees hier de recensie

Duet met jou - Dani Atkins

Duet met jou - Dani Atkins

Ally en Charlotte waren ooit vrienden, maar dat is verwaterd. Charlotte is getrouwd met David, Ally's eerste en grootste liefde, en dat heeft Ally haar nooit kunnen vergeven. Ally zelf is tegenwoordig gelukkig getrouwd met Joe, en ze voeden samen hun zoon Jake op. Maar dan treffen de twee vrouwen elkaar voor het eerst sinds jaren weer, onder de slechtst denkbare omstandigheden: in het ziekenhuis, waar David en Joe vechten voor hun leven. Een dag lijkt weinig in een mensenleven, maar voor Ally en Charlotte zal het leven in deze 24 uur onherkenbaar veranderen.

Lees hier de recensie

Het huis van de namen

Het huis van de namen - Colm Toíbín

‘Ik ben vertrouwd met de geur van de dood,’ zo begint Klytaimnestra haar verhaal. Haar man Agamemnon is jaren geleden met zijn leger naar Troje vertrokken, zij heerst nu over Mycene. Samen met haar minnaar beraamt ze de moord op Agamemnon. Hier vertelt ze waarom. Het huis van de namen geeft een stem aan een van de grootste booswichten uit de literaire geschiedenis. Klytaimnestra is meer dan een wrede moordenares; ze is een rouwende moeder, in de steek gelaten door de goden, verraden door haar man die militair gewin boven de liefde voor zijn kinderen plaatste. Maar wraak is een gevaarlijke emotie.

Lees hier de recensie

Nachten in New York - Sarah Morgan

Nachten in New York - Sarah Morgan

Veel liefs uit Manhattan Deze verliefdheid past niet in een gezonde levensstijl... Deel 1 Nadat ze haar baan is kwijtgeraakt, is Paige haar eigen evenementenbureau begonnen. Helaas gaan de zaken rampzalig, waardoor ze wel hulp móét vragen aan ICT-miljonair Jake Romano, de beste vriend van haar broer. Probleem is alleen dat ze al jaren verliefd op hem is, wat natuurlijk funest is voor een goede samenwerking. Dus doet ze haar uiterste best om dat voor hem te verbergen - met slapeloze nachten als gevolg. Vanwege zijn reputatie van hartenbreker heeft Jake aan Paige' broer moeten beloven dat hij nooit iets zal beginnen met zijn kleine zusje. Kleine zusje. Klein. Als Jake dat nou maar vaak genoeg herhaalt, gaat hij het misschien wel geloven. Want sinds Paige zijn kantoor is komen binnenvallen, één en al blonde, langbenige verleiding, doet hij geen oog meer dicht!

Lees hier de recensie

Welk boek uit de Chicklit top 6 ga jij deze maand lezen?

Nieuwste artikelen

  • De omzwervingen van Boek - Melanie van de Peut

  • Familiehuis aan zee - Simone Foekens

  • Net goed – Tjibbe Veldkamp

  • Zusje van mij - Mikaela Bley

  • Toen de maskers kwamen - Jennifer Dugan

Gerelateerde artikelen

  • Chicklit.nl top 6: Maart 2015

  • Chicklit.nl top 6: mei 2016

  • Chicklit.nl top 6: november 2015

  • Chicklit.nl top 6: maart 2016

  • Young Adult top 6: maart 2018

Zoek in artikelen