Chicklit.nl boek van het jaar 2017: stem op jouw favoriet!

Het einde van 2017 is weer in zicht en wat hebben wij dit jaar weer prachtige boeken mogen recenseren. Maar wat is volgens ons vrouwen nu het beste boek van het jaar? Wij hebben de mooiste, leukste, grappigste, beste, zieligste, spannendste boeken gelezen en hier een selectie van 12 boeken gemaakt. Maar nu is het aan jullie om te bepalen wat nu echt het beste boek is. Daarom willen we aan jullie vragen om te stemmen op jouw favoriete boek van het jaar! 

Het selectieproces
Elke maand verschijnt op Chicklit.nl de Chicklit.nl top 6. Hieruit hebben wij de 12 beste boeken gekozen waaruit jij kunt kiezen. Je kunt stemmen op je favoriete boeken en aan de hand van jullie stemmen wordt een top 3 gemaakt. Een jury zal deze top 3 goed onder de loep nemen en hieruit de winnaar van het Boek van het jaar 2017 kiezen.

Boek van het jaar 2017
Wij hebben van het jaar 2017 voor de categorieën chicklit en young adult de beste 12 boeken gekozen. En nu is het aan jullie om voor je favoriet te stemmen en te zorgen dat de Chicklit.nl jury het boek gaat lezen. Stemmen kan van 20 november tot en met 29 november 2017. Geloof ons: kiezen uit de prachtige boeken hieronder is best lastig. 

Zie hier de nominaties voor het Chicklit.nl Young Adult boek van het jaar 2017!

STEMMEN IS HELAAS NIET MEER MOGELIJK. 

De genomineerden

Naar huis – Harlan Coben 

De jongen die al tien jaar wordt vermist staat opeens recht voor hem... Een decennium geleden werden twee zonen van twee welgestelde families ontvoerd. Er werd losgeld geëist, maar sindsdien is er niets meer van de jongens vernomen. Geen enkel spoor is er van hen terug te vinden. Tien jaar lang hadden hun families niets dan pijnlijke herinneringen en hoopten ze radeloos op de dag die nu eindelijk aanbreekt: Myron Bolitar en zijn zakenpartner Win denken dat ze een van de gekidnapte jongens hebben gevonden. Waar is hij al die tijd geweest en wat kan hij zich nog herinneren van die cruciale dag? En misschien nog wel belangrijker: wat kan hij Myron en Win vertellen over het lot van zijn nog altijd vermiste vriend?

Lees hier de recensie

De tolk van Java - Alfred Birney

Voor een Helmondse schoenmakersdochter, een Indische voormalige oorlogstolk en hun zoon bestaat er geen heden. Alleen een belast verleden. De zoon achtervolgt zijn ouders met vragen over de oorlog in Nederlands-Indië die woedt in het gezin. Hun verhalen zijn spannend, hilarisch, gruwelijk, niet te bevatten, rauw, maar niet zonder humor.

Lees hier de recensie

Ginny Moon heeft gelijk - Benjamin Ludwig

Ginny Moon is veertien jaar oud. Ze is gek op Michael Jackson. Als ze niet 's ochtends exact negen druiven eet, kan ze de dag verder wel afschrijven. Bij haar derde pleegezin heeft ze eindelijk een thuis gevonden - iets waar een ander gelukkig mee zou zijn. Maar Ginny bekijkt de wereld nou eenmaal met een heel eigen logica. Dus of haar biologische moeder gevaarlijk is of niet, Ginny móét haar vinden. En daarvoor wil ze alles opgeven, zelfs het enige thuis dat ze ooit heeft gekend...

Lees hier de recensie

Naar Bed, Naar Bed - M.J. Arlidge


Helen Grace heeft al genoeg persoonlijke tragedies meegemaakt, maar als het lijk van een bekende in een nachtclub wordt gevonden, komt het moordonderzoek opeens wel heel dicht bij haar eigen leven. Helen zwijgt in alle talen over haar connectie met het slachtoffer en werkt als een bezetene om de dader te vinden. Als er een tweede slachtoffer valt, wringt Helen zich in zo veel bochten dat alles op scherp komt te staan en ze een onmogelijke keuze moet maken. Vertelt ze over haar privéleven of besluit ze te liegen om de aandacht van zichzelf af te houden?

Lees hier de recensie

Opstaan - Jackie van Laren

Anne Millers hart is gebroken. Na een stormachtig jaar met haar grote liefde, de wereldberoemde rockster Rory Maquary, is hun relatie gestrand. Nadat ze uitgehuild was, heeft ze zich herpakt en nu leidt ze een rustig, teruggetrokken leven op St. Mary’s, het hoofdeiland van de Britse Scilly-eilanden, waar ze samen met een vriendin een restaurantje runt en Rory probeert te vergeten.

Rory wil Anne helemaal niet vergeten. Hij snapt nog altijd niet waarom het misging, en wil niets liever dan haar vinden en het goedmaken. Maar Anne heeft alle contact met hem voorgoed verbroken en wil niet gevonden worden. Met de moed der wanhoop probeert Rory er dan maar samen met zijn zoontje het beste van te maken.

Tot Rory de flamboyante tv-kok Woz leert kennen, met wie hij dikke maatjes wordt. Woz nodigt hem uit om een keer langs te komen op zijn nieuwste kooklocatie, een restaurantje van twee vrouwen op St. Mary’s. Een klein reisje met onverwacht grote gevolgen…

Lees hier de recensie

Slapende Reuzen - Sylvain Neuvel

Als Rose Franklin op haar nieuwe fietsje vlak bij haar huis in Deadwood, South Dakota rijdt, valt ze plotseling in een enorm gat in de aarde. Ze komt bij op de bodem van een nagenoeg perfect vierkante kuil, waarvan de muren vol staan met ingewikkelde graveringen die licht geven en lijken te pulseren. Maar de brandweermannen die haar komen redden, staren naar een nog vreemder schouwspel: een klein, geschrokken meisje in de palm van een reusachtige metalen hand. Zeventien jaar later is het mysterie van dit bizarre artefact nog altijd onopgelost; de oorsprong, de maker en het doel zijn onbekend.

Lees hier de recensie

Bijna echt gebeurd - Liane Moriarty

Sam en Clementine hebben een mooi, maar druk leven: twee jonge dochters, een verantwoordelijke baan voor Sam en de hectiek van een belangrijke auditie voor Clementine, die celliste is. Van jongs af aan is Clementine bevriend met Erika. Een enkele blik tussen hen kan een complete conversatie vervangen. Maar hun vriendschap is gecompliceerd.

Als Clementine en Sam op bezoek gaan bij Erika en haar man Oliver, en hun buren iedereen onverwachts uitnodigen voor een barbecue, zegt Clementine dan ook snel ja. Het gezelschap van de levenslustige buren lijkt haar een welkome afleiding.

Twee maanden later vragen Clementine en Sam zich steeds weer af: wat als we nooit naar die barbecue waren gegaan?

Lees hier de recensie

De zoon van de verhalenverteller - Pierre Jarawan

De verdwenen vaderis het verhaal van een vluchtelingengezin in Duitsland, verscheurd door een geheim dat diep in de Libanese oorlog wortelt.

Samir verruilt het veilige Duitsland voor het wankele Beiroet om verleden en heden eindelijk te kunnen verbinden: wat is er gebeurd met zijn vader, die het gezin zo plotseling in de steek heeft gelaten? Het enige aanknopingspunt is een oude foto en de verhaaltjes-voor-het-slapengaan die zijn vader hem vroeger vertelde. Samirs tocht leidt door een verscheurd land, waar men niet zit te wachten op verborgen verledens. En Samir ontdekt welk verwoestend effect een familiegeheim kan hebben.

Lees hier de recensie

Kolja - Arthur Japin

Sint-Petersburg en de Tsjaikovski's - een nieuwe grote historische roman van de meester in het genre
Kolja is acht jaar oud en doofstom als de gebroeders Modest en Pjotr Iljitsj Tsjaikovski zich over hem ontfermen. Zeventien jaar lang trekken zij met hem op. Reizend door Europa bevrijden zij de jongen uit zijn isolement.
Wanneer Pjotr Iljitsj in 1893 in Sint-Petersburg overlijdt, twijfelt Kolja, inmiddels 25, direct aan de officiële doodsoorzaak, cholera. De ware toedracht wordt angstvallig verzwegen, maar stilte kent voor een dove als Kolja geen geheimen. Drie dagen - tot de staatsbegrafenis - heeft hij om de waarheid te achterhalen. Maar terwijl Sint-Petersburg gonst van de geruchten, rijst de vraag of hij de Tsjaikovski's, die hem leerden spreken, niet beter dient door nu te zwijgen.

Lees hier de recensie

Goede Dochter - Karin Slaughter

Achtentwintig jaar geleden: het zorgeloze leven van zusjes Charlotte en Samantha Quinn en hun ouders wordt wreed verstoord door een gruwelijke aanslag. Hun moeder verliest daarbij het leven en hun vader wordt nooit meer de oude. Achtentwintig jaar later: Charlotte - de klassieke 'goede dochter' - is advocaat geworden, in de voetsporen van haar vader. Dan is ze getuige van een nieuwe aanslag, en de details van het misdrijf halen de herinneringen naar boven die ze zo lang heeft geprobeerd te onderdrukken. Want de schokkende waarheid wil niet langer begraven blijven...

Lees hier de recensie

Echte liefde vind je in de boekhandel - Veronica Henry

Aan de hoofdstraat van een Engels stadje staat Nightingale Books, een droom voor de echte boekenliefhebber. Eigenaresse Emilia Nightingale heeft het echter moeilijk en de verleiding om de winkel te verkopen is groot, maar ze heeft haar pas overleden en zeer geliefde vader beloofd dat ze zijn werk zou voortzetten. Ook de klanten willen graag dat de boekwinkel blijft. Sarah Basildon, de eigenaresse van Landgoed Peasebrook, kwam vaak haar hart uitstorten. Of had zij ook een andere reden om langs te komen? Gelukkig heeft Emilia naast beste vriendin Andrea en collega Dave ook heel veel aan Marlowe, een goede vriend van haar vader - die een stuk jonger blijkt te zijn dan ze dacht... 

Lees hier de recensie

Jager - Lars Kepler

Nadat ze twee jaar door heeft gebracht in een van de best beveiligde gevangenissen van Zweden, krijgt Joona Linna een geheime opdracht. Saga Bauer heeft hem nodig voor een onderzoek waarin de politie volledig vastloopt: een mysterieuze moordenaar lijkt willekeurig slachtoffers te maken. Het enige wat hen verbindt is het kinderliedje dat ze horen voor de moordenaar toeslaat. Ondertussen verheugt celebrity-chef Rex Müller zich erop dat zijn zoon voor het eerst bij hem zal komen logeren. Zijn plezier wordt echter overschaduwd doordat Rex plotseling zelf verdachte wordt in het moordonderzoek. Maar dan ontvangt hij een telefoontje waarbij het kinderliedje ook voor hem wordt afgespeeld.

 

Lees hier de recensie

 

Uitgeverijen:

Dit jaar staat de Boekerij met wel vier nominaties in de lijst. En ook moeten wij feliciteren met hun top titels uitgeverijen: Harper Collins, A.W. Bruna, De Geus, Karakter uitgevers, De Arbeidspers en Cargo.

GERELATEERDE ARTIKELEN

  • Boek van het Jaar 2012: stem op jouw favoriet!

  • Gratis e-teaser van Lisette Jonkman: Pizzageur & Maneschijn

  • Boek van het Jaar 2013: stem op jouw favoriet!

  • Chicklit.nl boek van het jaar 2016: stem op jouw favoriet!

  • Chicklit.nl young adult boek van het jaar 2016: dit zijn de drie beste boeken

Aanbevolen voor jou:

Zoek in artikelen