Young Adult top 6: maart 2018

Het is alweer maart en een nieuwe maand betekent dat er weer leuke nieuwe boeken zijn om te lezen! Wij hebben daarom weer een leuke Young Adult top 6 samengesteld voor de liefhebbers. Na lang beraad hebben wij uiteindelijk 6 gewedige boeken uitgekozen, die een plaatsje in de top 6 verdienen! Hieronder vind je het lijstje met de beste Young Adult boeken voor maart.

Hazelwoud - Melissa Albert

De zeventienjarige Alice heeft het grootste deel van haar leven samen met haar moeder reizend doorgebracht om het ongeluk voor te blijven. Wanneer haar oma, auteur van een duister sprookjesboek, op haar landgoed het Hazelwoud overlijdt en haar moeder wordt ontvoerd door een figuur die zegt dat hij uit Hinterland - de wereld van haar oma's verhalen -komt, zit er maar één ding op: ze moet hulp vragen aan super-Hinterland-fan Ellery Finch en afreizen naar het Hazelwoud. Zal ze er daar achter komen hoe háár verhaal begon?

Lees hier de recensie

Schaduwheer - Cassandra Clare

Emma Carstairs heeft eindelijk de dood van haar ouders gewroken. Ze dacht dat ze hierdoor rust zou krijgen, maar dat is niet het geval. Ze verlangt naar haar parabatai Julian, maar een relatie met hem brengt hen allebei in gevaar. Dus besluit ze zijn broer Mark te daten. Maar die heeft ook zo zijn eigen problemen...

De Onseelie-koning is de Koude Vrede ondertussen zat en wil niet langer aan de eisen van de schaduwjagers toegeven. Gevangen tussen wetten van twee werelden moeten Emma, Julian en Mark een manier vinden om alles te verdedigen waar ze voor staan, voor het te laat is...

Lees hier de recensie

De poppenmaker van Krakau - R. M. Romero

In het land van de poppen is er magie. In het land van de mensen is er oorlog. Overal is er pijn. Maar samen is er hoop.

Karolina, een levende pop, belandt in het atelier van een poppenmaker, een man met een bijzondere gave en een tragisch verleden. De teruggetrokken poppenmaker kan eerst nauwelijks geloven dat hij een pop heeft die kan praten, maar al gauw raakt hij onder de indruk van Karolina's lef en grootmoedigheid. Hij leeft helemaal op en sluit vriendschap met een Joodse vioolspeler en zijn dochter. Als de nazi's Polen binnenvallen, komt er echter een einde aan hun prille geluk. Karolina en de poppenmaker beseffen dat hun vrienden niet meer veilig zijn in Krakau en besluiten hen te helpen, zelfs als ze daarmee hun eigen leven in gevaar brengen.

Lees hier de recensie

Monster - Michael Grant

Het is inmiddels vier jaar geleden dat Perdido Beach werd getroffen door een geheimzinnige meteoriet en alle volwassenen verdwenen. De kinderen, van wie sommigen bijzondere krachten ontwikkelden, bleven achter, gevangen onder een onzichtbare koepel.

Tot de koepel verdween...

Vanaf een afstandje zag de dertienjarige Shade Darby hoe de koepel het plotseling begaf, waarna haar moeder de dood vond in de chaos die ontstond. Nu, vier jaar later, slaan er opnieuw geheimzinnige meteorieten in op aarde.

Shade is geobsedeerd door de stenen en beraamt een plan om er een te pakken te krijgen, niet beseffend wat voor verstrekkende gevolgen haar actie zal hebben...

Lees hier de recensie

Phobos 3 - Victor Dixen

Het slotdeel van de spannende trilogie PHOBOS, over zes jongens en zes meisjes die meedoen aan een datingshow in de ruimte maar eenmaal onderweg merken dat een grote samenzwering is waar zij het slachtoffer van lijken te worden.

Einde van het Genesiskanaal

Nog één maand…

Nog één dag…

Nog één uur…

Léonor is bereid haar leven te geven om de wereld te redden. Maar is er nog wel genoeg tijd…?

Lees hier de recensie

Magisterium 4: Het Zilveren Masker - Cassandra Clare

Callum Hunt wordt geconfronteerd met een leven vanachter tralies, verbannen uit de rest van de magische gemeenschap voor wat hij is en voor wat hij zou kunnen worden. Maar een schokkende openbaring heeft hem vrijheid beloofd - tegen een hoge prijs. Zal het hem lukken om sterk te zijn en trouw te blijven aan zijn vrienden en docenten? Of neemt hij het risico, waarmee hij alles zal vernietigen waar hij van gehouden heeft?

Lees hier de recensie

 

Welk boek ga jij in maart lezen?

Nieuwste artikelen

  • 13 dingen die alle book lovers graag zouden willen horen

  • 11 keer beroemde ouders met beroemde kinderen

  • Column van de "eerlijke" recensie: Recensie Archer's Voice

  • Onze aanraders voor Netflix in juni

  • 21 Engelse boeken gebaseerd op een sprookje

Gerelateerde artikelen

  • 12 x romantische boeken

  • Shadowhunters krijgt geen nieuw seizoen

  • De beste YA trilogieën

  • Shadowhunters feiten die je nog niet wist

  • Tattoo's geïnspireerd door boeken

Zoek in artikelen