Young Adult top 6: september 2018

Het is alweer tijd voor een nieuwe Young Adult top 6 en dit keer is de maand augustus aan de beurt. Wij hebben, na lang beraad, voor jullie de leukste, mooste, grappigste en ontroerendste Young Adult boeken van september op een rijtje gezet. We stonden weer voor een ontzettend moeilijke keuze, maar dit zijn ze dan uiteindelijk geworden:

Zoek me tussen de sterren - Francesca Zappia

Ik zal hem moeten vertellen wie ik ben. Maar wat moet ik doen als ik daarmee alles verpest?

Op school ziet niemand Eliza staan. Op internet is ze echter wereldberoemd als Lady Astronomia, de anonieme bedenker van de ongekend populaire online strip MonsterZee. Daar voelt ze zich veilig in haar online wereld. Wallace is nieuw op school. Hij schrijft fanfictie over MonsterZee en heeft geen idee dat Eliza de maker is van de strip die zo veel voor hem betekent. Eliza laat Wallace voorzichtig dichterbij komen. Wat zou er gebeuren als ze haar ware identiteit onthult? Indringende, eigentijdse YA-roman over fandom, online vriendschap, depressie en de grote invloed van internet.

Lees hier de recensie.

Heerestraat en Rozenlaan - Carlie van Tongeren

Nina's ouders zijn net gescheiden. Dat betekent niet alleen dat Nina vanaf nu elk weekend met een enorme weekendtas heen en weer moet fietsen tussen twee huizen, maar ook dat ze in sneltreinvaart moet wennen aan de nieuwe situatie. Aan de nieuwe vriendin van haar vader bijvoorbeeld, die twee kinderen heeft: Lindi (type valse stiefzus) en Mark (headbangende metalfan). En aan het feit dat haar moeder als een zombie-in-pyjama door het huis wandelt.
Eigenlijk heeft Nina het al druk genoeg met voetbal, vriendinnen en haar laatste schooljaar - en nu komt dit er ook nog bij. Hoe moet ze dit in hemelsnaam allemaal tegelijk doen?

Lees hier de recensie.

The White Rabbit Chronicles 4: A Mad Zombie Party - Gena Showalter

Alice en haar vrienden dachten dat ze de strijd tegen Anima Industries hadden gewonnen. Ze dachten dat er een einde was gekomen aan de experimenten met zombies, waarmee het bedrijf het geheim van onsterfelijkheid hoopte te vinden, maar in plaats daarvan dood en verderf zaaide.

Anima lijkt echter uit de as herrezen, en Alice en de andere zombiejagers zien zich genoodzaakt samen te werken met Camilla, het meisje dat hen allemaal heeft verraden. Vooral Frosty kan dit niet verkroppen omdat hij haar verantwoordelijk houdt voor de dood van zijn vriendin.

Maar tussen haat en liefde zit soms maar een flinterdunne scheidslijn...

Lees hier de recensie.

De Deal - Elle Kennedy

Hannah Wells heeft een enorme crush op de knappe footballspeler Justin Kohl. Maar hoe kan ze ervoor zorgen dat hij haar eindelijk ziet staan?

Garrett Graham krijgt te horen dat hij, als hij zijn filosofiegemiddelde niet snel verbetert, uit het ijshockeyteam gezet zal worden. Voor bijles laat hij zijn oog vallen op die sarcastische brunette die als enige van de klas een goed cijfer heeft gehaald voor het tentamen dat hij over moet doen.

Hannah en Garrett maken een deal: zij geeft hem bijles, en hij doet alsof hij haar vriendje is. Dat kan niet misgaan… toch?

Lees hier de recensie.

Midnight Jewel - Richelle Mead

Geen geheim is veilig voor mij.

Mira is op de vlucht, op zoek naar een nieuw thuis. Ze heeft geleerd te overleven en niemand te vertrouwen. Ze meldt zich aan voor The Glittering Court, waar meisjes van lage komaf worden opgeleid tot nette jongedames, klaar om te trouwen. Mira heeft andere plannen. Tot ze de mysterieuze Grant Eliot ontmoet... Durft ze haar toekomst op het spel te zetten voor de meest onvoorspelbare man die ze ooit heeft ontmoet?

Lees hier de recensie.

Op het einde gaan ze allebei dood - Adam Silvera

Iets na middernacht krijgt Mateo een telefoontje. Het is Death-Cast, de organisatie die mensen inlicht dat ze binnen 24 uur zullen sterven. Ook Rufus wordt gebeld. De twee kennen elkaar niet, maar sluiten vriendschap tijdens hun End Day. Ze beslissen samen nog een laatste avontuur te beleven, een onvergetelijke dag die hun beider levens voor altijd zal veranderen. Maar maak je geen illusies: op het einde gaan ze allebei dood.

Lees hier de recensie.

Welk Young Adult boek ga jij in september lezen?

Nieuwste artikelen

  • De omzwervingen van Boek - Melanie van de Peut

  • Familiehuis aan zee - Simone Foekens

  • Net goed – Tjibbe Veldkamp

  • Zusje van mij - Mikaela Bley

  • Toen de maskers kwamen - Jennifer Dugan

Gerelateerde artikelen

  • De beste Young Adult sprookjes

  • Top 12 beste young adult fantasy series

  • Divergent Allegiant part 2 officieel stop gezet

  • Bekende auteurs die begonnen bij Chicklit.nl!

  • 18 Young Adult boeken die waarschijnlijk verfilmd worden

Zoek in artikelen