Young Adult top 6: november 2018

Een nieuwe maand betekent dat er weer leuke nieuwe boeken zijn om te lezen! Elke maand doen wij daarom weer ons best om een waardige top 6 samen te stellen voor de Young Adult liefhebbers. Ook deze maand is het ons weer gelukt om een geweldige top 6 voor november samen te stellen! Hieronder vind je de beste, mooiste, emotioneelste en grappigste Young Adult boeken voor november.

Young Adult top 6: november 2018

1. Meester Legende - Stephanie Garber

Meester Legende is het betoverende en meeslepende vervolg op de New York Times-bestseller Caraval van Stephanie Garber. Deze originele, romantische YA-fantasy met verrassende twist & turns houd je van begin tot eind aan je stoel gekluisterd! Vol overgave stort Donatella zich in een nieuwe voorstelling van meester Legende, dit keer ter gelegenheid van de 75ste verjaardag van de keizerin van het Meridiaanse Keizerrijk. Maar Tella speelt nog een ander dodelijk spel. In ruil voor informatie over haar verdwenen moeder, moet ze meester Legendes ware identiteit achterhalen. Terwijl ze zijn grootste geheim probeert te ontrafelen, groeit haar fascinatie voor hem. Tella heeft altijd gezworen nooit verliefd te worden, maar algauw bevindt haar hart – én daarmee haar leven – zich in groot gevaar…

Lees hier de recensie.

Young Adult top 6; november 2018

2. Wat als dit het is – Becky Albertalli en Adam Silvera

Arthur is alleen voor de zomer in New York, maar dankzij zijn favoriete musicals weet hij dat dit de stad is waar alles kan gebeuren. Hij zou dus zomaar overvallen kunnen worden door een adembenemende romance. (Alleen de vraag is: wanneer?)

Ben zit absoluut niet te wachten op adembenemende romances. Hij is op weg naar het postkantoor met een doos vol spullen van zijn ex, en daar komt weinig romantiek bij kijken.

Maar als Arthur en Ben elkaar ontmoeten bij het postkantoor, is er een vonk. Er is een tweede ontmoeting, een eerste date. Een tweede date. Maar wat als het niet werkt? Wat als Arthur te hard zijn best doet? Wat als Ben niet genoeg moeite doet? Wat als het leven niet echt een Broadway-musical is?

En wat als het dat wel is?

Lees hier de recensie.

Young Adult top 6: november 2018

3. Doe het! - Hannah Witton

Sexting. Je maagdelijkheid verliezen. Ja en nee zeggen. Porno kijken.

Laten we eerlijk zijn: het is soms lastig, ongemakkelijk of verwarrend om 'het' te doen. Ik ken niemand (inclusief mezelf) die alles weet over seks. Daarom heb ik een boek geschreven vol eerlijke, hilarische (en soms ongemakkelijke) anekdotes, bekentenissen en onthullingen. En omdat niemand alle antwoorden heeft, heb ik ook een paar vrienden gevraagd om over hun ervaringen te vertellen.

We gaan het hebben over het veilig doen. Het doen met plezier. Het doen als je er klaar voor bent. Het niet doen. En vooral: het gewoon doén!

Lees hier de recensie.

Young Adult top 6: november 2018

4. 67 seconden - Jason Reynolds

"Mensen houden altijd meer van mensen als ze dood zijn.'

Zestig seconden. Zeven verdiepingen. Drie regels. Een wapen.

Will staat 67 seconden in de lift naar beneden, met in zijn broekband een pistool. Zijn broer Shawn is vermoord, en Will weet wat er van hem verwacht wordt. Niet snitchen. Niet huilen. Wraak.

Lees hier de recensie.

Young Adult top 6: november 2018

4. Een verre plek vlakbij - Hayley Long

De broers Dylan en Griff raken samen met hun ouders betrokken bij een vreselijk auto-ongeluk. Van de ene op de andere dag zijn de jongens wees, en staan ze er helemaal alleen voor. Tot een verre oom en tante zich melden en ze naar Wales verhuizen. Ondanks het grote verdriet lijkt hun leven in een wat rustiger vaarwater te komen, maar Dylan maakt zich zorgen om zijn broertje. Griff lijkt niet om te kunnen gaan met het verlies; hij praat niet en trekt zich steeds verder terug.

Maar ook Dylan heeft moeite de moed erin te houden en vlucht in zijn hoofd naar plekken waar hij gelukkig was. En moed heeft hij nog meer nodig dan Griff, want er is iets heel belangrijks waarmee hij in het reine moet zien te komen voor hij verder kan.

Een hartverscheurend mooi verhaal over verdriet, hoop en broederliefde met een onverwachte wending.

Lees hier de recensie.

Young Adult top 6: november 2018

6. Torenhoog - Katharine McGee

New York, 2119. Leda, Watt, Rylin, Avery en Calliope leven in de toren en hebben allemaal zo hun eigen problemen. Een onbereikbare liefde, een politieonderzoek, bedrog, listen en leugens... Wie weet zich staande te houden in deze duizend verdiepingen tellende toren?

Lees hier de recensie.

 

Welk Young Adult boek ga jij deze maand lezen?

Nieuwste artikelen

  • Het ongelukskind - Beatrice Salvioni

  • Wat eten we vanavond - Mama Baas

  • Gelukkige dagen - Renée van Marissing

  • Schermtijd - Linda van Rijn

  • Monsterjager - Rob Geukens

Gerelateerde artikelen

  • De beste Young Adult sprookjes

  • De beste jeugdthrillers

  • Deze boeken moet je eens in je leven gelezen hebben

  • Op deze manier herken je zeldzame boeken

  • Grappige boeken die je hardop laten lachen

Zoek in artikelen