Young Adult top 6: december 2018

Een nieuwe maand betekent dat er weer leuke nieuwe boeken zijn om te lezen! Elke maand doen wij daarom weer ons best om een leuke Young Adult top 6 samen te stellen voor de Young Adult liefhebbers. Ook voor de maand december is ons dat weer gelukt! Hieronder vind de beste Young Adult boeken voor december. Er zit vast wel een geweldig Young Adult boek bij die jij nog op jouw verlanglijstje kan zetten!

Young Adult top 6: december 2018

1. Spreek je Chocola? - Cas Lester

Bij de 12-jarige Jaz komt een nieuw meisje in de klas: Nadima, die met haar familie uit Syrië is gevlucht. Dat Nadima en Jaz elkaars taal niet spreken, maakt Jaz niks uit - met een reep chocola weet ze het ijs te breken. Het is het begin van een bijzondere vriendschap vol emoticons, zoetigheden, cultuurverschillen en vooral veel lol. Met veel humor laat scenario- en kinderboekenschrijver Cas Lester zien dat vriendschap zich niet laat begrenzen door talen of culturen.

Lees hier de recensie.

Young Adult top 6: december 2018

2. Schaduw van de Vos - Julie Kagawa

Eens in de duizend jaar, wanneer een nieuw tijdperk aanbreekt, krijgt degene die op dat moment eigenaar is van een geheimzinnige perkamentrol een geweldige kans. Hij of zij kan de grote Kami-draak aanroepen en een wens doen. De nieuwe tijd is bijna daar, en boze krachten zijn eropuit om de rol in handen te krijgen...

Yumeko is een meisje met een gevaarlijk geheim. Ze is een shapeshifter, iemand die van gedaante kan verwisselen, iets wat niemand mag weten. In de tempel waar ze is opgegroeid, leert ze hoe ze die kracht kan gebruiken én tegelijkertijd verborgen kan houden. Tot de tempel op een dag in brand wordt gestoken en alle bewoners in de vlammen omkomen. Behalve Yumeko. Zij kan nog net op tijd ontsnappen, mét de grootste schat van de tempel: een stuk van de eeuwenoude perkamentrol.

Lees hier de recensie.

Young Adult top 6: december 2018

3. Mortal Engines - Philip Reeve

Duizenden jaren nadat de beschaving verwoest is door een catastrofale gebeurtenis, heeft de mensheid zich op een opmerkelijke manier aangepast en is er een nieuwe manier van leven ontstaan. Steden zijn op rupsbanden gezet en deze zogenaamde tractiesteden zwerven nu over de aarde. De enige manier om aan brandstof te komen, is door andere steden aan te vallen en vervolgens te plunderen.

Tom, afkomstig uit een van de lagere bevolkingsgroepen van de grote tractiestad Londen, moet vechten voor zijn leven als hij de gevaarlijke voortvluchtige Hester Shaw tegenkomt. Twee tegenpolen, waarvan de paden nooit hadden mogen kruisen, smeden een onwaarschijnlijk bondgenootschap dat de koers van de toekomst moet veranderen.

Lees hier de recensie.

Young Adult top 6: december 2018

4. Truth or Dance - Chinouk Thijssen

Truth or Dance. Zo heet de chatgroep waar India, Lisa, Nikki en Zoë opeens aan worden toegevoegd. De meiden dachten dat ze gewoon auditie konden doen om toegelaten te worden tot de balletopleiding, maar dat blijkt een vergissing. Via de app ontvangen ze allerlei rare opdrachten, die ze moeten uitvoeren om kans te maken op een plekje. Ze willen niets liever dan dansen, maar zijn ze bereid daarvoor over lijken te gaan?

Lees hier de recensie.

Young Adult top 6: december 2018

5. Fright Night - Maren Stoffels

Wat is je grootste angst? Ik weet het antwoord nu.

Een groepje vrienden geeft zich op voor een Fright Night: ze brengen de nacht door in een bos, waar ze worden geconfronteerd met hun grootste angsten. Wat gebeurt er als die angsten veel te dichtbij komen? Een van de jongeren zal de nacht niet overleven. En een van hen is de moordenaar…

Lees hier de recensie.

Chicklit top 6: december 2018

6. Romeo & Julia - Tiny Fisscher

"Zou een roos minder zoet geuren als ze een andere naam zou dragen? Zelfs als je geen Romeo meer zou heten, zou je nog steeds dezelfde verrukkelijke man zijn."

Het wereldberoemde verhaal over Romeo & Julia, verteld door Tiny Fisscher in helder en begrijpelijk proza.

Lees hier de recensie.

Welk Young Adult boek ga jij deze maand lezen?

Nieuwste artikelen

  • Zorro. De vloek van Capistrano - Johnston Mcculley & Kevin Hassing

  • Liefde op bestelling - Marijke van den Elsen

  • Het smalle land - Christine Dwyer Hickey

  • Jill Mansell boeken geranked

  • Introweek - Anja Janssen

Gerelateerde artikelen

  • De beste Young Adult sprookjes

  • Top 12 beste young adult fantasy series

  • Bekende auteurs die begonnen bij Chicklit.nl!

  • Winnen: De beproevingen van Apollo-serie van Rick Riordan

  • Zomer op Netflix: De leukste young adult films

Zoek in artikelen