Young Adult top 6: april 2019

Elke maand komen er zoveel young adult boeken uit, dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Ook in de maand maart zijn er weer veel young adult boeken uitgekomen. Wij hebben daarom voor jullie een young adult top 6 samengesteld met young adult boeken die je niet mag missen. Van contemporary tot fantasy, je vindt het allemaal in onze top 6!

1. De jongen met twee namen - Maggie Harcourt

Verliefd op de auteur van je nieuwe lievelingsboek... Samen met haar vader organiseert Lexi boekenconferenties. Vele weekenden brengt ze door in hotels en ze maakt er vrienden voor het leven. Dan leest ze een boek dat haar wereld op zijn kop zet. Wat doe je als achter het pseudoniem van je favoriete auteur die ene arrogante jongen schuilgaat? Wanneer is hij Haydn Swift en wanneer is hij Aidan Green? En op wie van de twee is Lexi verliefd aan het worden?

Lees hier de recensie.

2. Godsgraf – Jay kristoff

Mia Corvere, vernietiger van keizerrijken, heeft haar plek gevonden onder de Klingen van Onze Vrouwe van Gezegende Moord, maar velen binnen de congregatie van de Rode Kerk vinden dat ze die niet verdient. Haar positie is onzeker, en ze is nog altijd geen stap dichter bij de wraak die ze wil nemen na de brute dood van haar familie. Maar na een fatale confrontatie met een oude vijand begint Mia te vermoeden dat de Rode Kerk zo haar eigen motieven heeft. Als vervolgens bekend wordt dat Consul Scaeva en Kardinaal Duomo de afsluiting van de grote spelen in Godsgraf zullen bezoeken, trotseert Mia de Kerk en verkoopt ze zichzelf als slaaf, zodat ze wraak kan nemen. Een belofte die ze zichzelf maakte op de dag dat ze alles verloor.

Op het zand van de arena vindt Mia nieuwe bondgenoten en bittere rivalen, en rijzen er meer vragen over haar rare verwantschap met de schaduwen. Als de complotten zich ontvouwen, de geheimen worden onthuld en het aantal doden blijft oplopen tussen de muren van het collegium, wordt Mia gedwongen te kiezen tussen loyaliteit en haar dorst naar wraak.

Lees hier de recensie.

3. Aartsrivaal - Marissa Meyer

Het dubbelleven van Nova wordt steeds ingewikkelder. Als Insomnia hoort ze bij de Rebellen, de geliefde groep superhelden die heerst over Gatlon City. Maar als Nachtmerrie hoort ze bij de Anarchisten, de groep superschurken die vastbesloten is de Rebellen te vernietigen. Nova begint ze steeds meer te voelen voor Adrian, ondanks dat hij de zoon is van haar gezworen vijanden.
De lijn tussen goed en kwaad wordt dankzij toenemende criminaliteit, geheime wapens en conflicterende missies steeds onduidelijker. Nova en Adrian weten maar één ding zeker: dat te veel macht het einde kan betekenen voor hun stad en de wereld zoals ze die kennen.

Lees hier de recensie.

4. Jinxed – Amy McCulloch

Laceys grote droom is om later bij moncha te werken, het enorme technologiebedrijf dat de baku heeft uitgevonden, een digitaal huisdier waarmee je honderd keer meer kunt doen dan met een smartphone en die bovendien een echte vriend kan worden.
Om haar doel te bereiken wil Lacey naar Profectus, een eliteschool waar alles draait om hightech. Wanneer ze wordt afgewezen, omdat ze zich geen geavanceerde baku kan veroorloven - maar alleen een simpel insect: de Nokia onder de baku's - valt haar droom in duigen.
Dan vindt ze onder een struik de kapotte resten van een level 3 baku. Met engelengeduld weet ze het ding te repareren, en dan staat er een adembenemend mooie kat voor haar, die ze Jinx noemt. Tot haar vreugde krijgt ze met Jinx alsnog toegang tot Profectus. Maar dan beginnen de problemen. Jinx is anders. Hij lijkt soms wel... echt. En waarom is haar gezworen vijand Carter zo bovenmatig in hem geïnteresseerd?

Lees hier de recensie.

5. Iskari 2 – De gevangen koningin – Kirsten Ciccarelli

Er waren eens twee zussen, die door een bijna onbreekbare band voor eeuwig aan elkaar verbonden waren. Als ze boos werden, versplinterden spiegels. Als ze blij waren, bloeiden er bloemen. Het was magie waar ze zuinig op waren, totdat Essie omkwam bij een vreselijk ongeluk, en haar ziel in deze wereld werd opgesloten.
Roa komt uit de Struiklanden, een gebied dat jarenlang is onderdrukt door de koning van Firgaard. Het leek dan ook de perfecte kans toen Dax, haar jeugdvriend en kroonprins van Firgaard, haar om hulp smeekte om zijn vader af te zetten. Roa beloofde Dax en zijn zus Asha te helpen met een leger, als hij haar koningin zou maken.
Nu is Roa een ongeliefde struiklanderkoningin, ver van huis en getrouwd met de jongen die verantwoordelijk was voor het ongeluk van haar zusje. En het ergste: Dax komt zijn gemaakte beloften niet na, en haar volk lijdt nog steeds.
Dan doet zich een kans voor om alles recht te zetten, een kans voor Roa om te ontsnappen, haar volk te redden en haar zus te wreken.
Ze hoeft alleen maar de jonge koning te vermoorden.

Lees hier de recensie.

6. De dag van Eden – Liz Flanagan

Als Eden op een dag niet op school aankomt, zet haar beste vriendin Jess alles op alles om haar te vinden. Niet lang geleden heeft Eden háár leven gered – nu moet zij hetzelfde doen. Jess vecht zich een weg door haar herinneringen, wanhopig op zoek naar een aanwijzing die haar naar Eden kan leiden. Maar door terug te blikken komen zorgvuldig begraven geheimen weer aan het licht…

Lees hier de recensie.

Welk young adult boek ga jij in april lezen?

Nieuwste artikelen

  • Als ik je morgen weer zie – Robbie Couch

  • De rivalen – Vi Keeland

  • De gebroeders Maxilari - David Pefko

  • Beers balkon - Jeroen Berkhout

  • Italopop - Vanja van der Leeden

Gerelateerde artikelen

  • De beste Young Adult sprookjes

  • De beste jeugdthrillers

  • Deze boeken moet je eens in je leven gelezen hebben

  • Op deze manier herken je zeldzame boeken

  • YA fantasy boeken series

Zoek in artikelen