Chicklit.nl top 6: juli 2019

De maand juni is alweer voorbij gevlogen en het is echt al volop zomer. En hoe lekker is het om dan heerlijk in het zonnetje de leukste boeken te lezen? Heb je nog geen idee welk boek je de komende maand moet gaan lezen? Wij hebben voor jullie de Chicklit top 6 van de maand juli opgesteld zodat je in één oogopslag kunt zien welk boek je écht niet mag missen!

Chicklit.nl top 6: juli 2019

1. De laatste weduwe - Karin Slaughter

Een onschuldig uitje verandert in een nachtmerrie wanneer Michelle Spivey wordt ontvoerd terwijl ze met haar dochter aan het winkelen is. De politie zet een grote zoekactie op touw en haar partner doet een emotionele oproep in de media, maar Michelle is en blijft spoorloos.

Een paar weken later, op een rustige zondagmiddag, worden Will Trent en Sara Linton plotseling opgeschrikt door het geluid van explosies. Ze gaan erop af, maar binnen no time loopt alles volledig uit de hand: Sara wordt gekidnapt en Will moet noodgedwongen undercover. De situatie voert hen naar een afgelegen plek in de bergen, naar de vreselijke waarheid over het lot van Michelle en een moordzuchtige radicale groepering...

Lees hier de recensie. 

Chicklit.nl top 6: juli 2019

2. Het strandhuis - Suzanne Vermeer

Patricia, Claire en Gemma waren vroeger vriendinnen, maar het contact is door de jaren heen verwaterd. Patricia woont tegenwoordig in Brussel, Claire in Berlijn en Gemma heeft als succesvol schrijfster Nederland achter zich gelaten om zich op Sardinië te vestigen. Los van elkaar krijgen de drie vrouwen te maken met een reeks vreemde gebeurtenissen.

De drie vrouwen denken te weten door wie ze gestalkt worden, een man die hen vroeger ook al had lastiggevallen. Maar hoe is het mogelijk dat hij op een en hetzelfde moment op twee verschillende plekken is die bijna tweeduizend kilometer uit elkaar liggen? De vriendinnen van vroeger worden gedwongen weer contact met elkaar op te nemen en hun gezamenlijke geheim onder ogen te zien…

Lees hier de recensie.

Chicklit.nl top 6: juli 2019

3. De jongen die zijn vader naar Auschwitz volgde - Jeremy Dronfield

In 1939 werden Gustav Kleinmann, een Weense stoffeerder, en zijn zestienjarige zoon Fritz samen met honderden andere Joodse mannen gearresteerd door de SS. Losgerukt van hun familie werden Gustav en Fritz in eerste instantie naar Buchenwald in Duitsland gestuurd, waar het beruchte concentratiekamp op dat moment werd gebouwd.

Het is het begin van een oorlogsverhaal dat zijn weerga niet kent, voor de eerste keer verteld in dit boek. Gustav en Fritz werden gedwongen om te helpen Buchenwald te bouwen. Ze deden loodzwaar werk in de steengroeve van het kamp waaraan veel dwangarbeiders stierven. Toen de ouder wordende Gustav en vierhonderd andere Joden werden geselecteerd voor overplaatsing naar het angstaanjagende nieuwe kamp Auschwitz, kon Fritz het niet verdragen om gescheiden te worden van zijn vader. In een daad van buitengewone liefde en moed bood Fritz zichzelf ook aan voor het transport naar Auschwitz. Zo begon een nieuwe beproeving voor hen allebei, nog wreder en gruwelijker dan hun ervaringen tot dan toe.

Lees hier de recensie.

Chicklit.nl top 6: juli 2019

4. De Mitford moorden - Jessica Fellowes

Het is 1920 en Louisa Cannon hoopt aan haar leven van armoede en een gevaarlijke oom te ontsnappen. Ze krijgt een baan als kindermeisje en chaperonne in de huishouding van de rijke familie Mitford. Als er op klaarlichte dag in de trein een verpleegster wordt vermoord (een nazaat van Florence Nightingale), raken Louisa en de oudste Mitford-dochter Nancy verstrikt in het moordmysterie.

De Mitford-moorden is een klassieke whodunit die gebaseerd is op ware gebeurtenissen. Het is het eerste deel van een zesdelige reeks; in elk boek staat een van de zes Mitford-zussen centraal in een verhaal vol intriges, schandalen, liefde en moord. En dat alles tegen de prachtige achtergrond van het Engeland van de jaren twintig.

Lees hier de recensie.

Chicklit.nl top 6: juli 2019

5. Echo - Thomas Olde Heuvelt

Nick Grevers en zijn klimmaatje Augustin worden aangetrokken door de Maudit, een afgelegen berg in de Zwitserse Alpen. Documentatie over de berg is schaars, het is er ongewoon stil, en als ze de vallei betreden bekruipt ze het onheilspellende gevoel dat ze niet alleen zijn.

Niet veel later is Augustin dood en ontwaakt Nick uit een coma. Hij is verminkt en heeft zijn gezicht in het verband. Een moeizame revalidatie wacht, maar algauw beseft Nick dat het niet alleen het trauma van het ongeluk is dat hem achtervolgt. Er is iets in hem gewekt…

Lees hier de recensie.

Chicklit.nl top 6: juli 2019

6. Zomer in het Duincafé - Debbie Johnson

In het Duincafé, gelegen op een winderige heuvel, wordt het heerlijkste eten geserveerd, zoals prachtig gebakken broden, kleurrijke salades en zorgvuldig bereide cupcakes. Voor zowel toeristen als locals is het bouwvallige café met uitzicht op het strand een baken van vrolijkheid, goed gezelschap en geborgenheid. Een plek als geen ander, een plek die vriendschap serveert en waar een hartelijk welkom altijd op de kaart staat.

Voor Laura Walker, weduwe en moeder van Lizzy en Nate, is de beslissing om haar tienerkinderen uit hun vertrouwde omgeving weg te rukken en een hele zomer lang in een klein kustplaatsje in Dorset te gaan wonen, niet makkelijk. Haar besluit valt bepaald niet goed bij haar kinderen, en ook haar eigen ouders denken dat ze gek is geworden. Maar haar nieuwe baan in het café, en de mensen die ze daar ontmoet, geven Laura de mogelijkheid weer zichzelf te leren zijn – en heel misschien ook weer lief te hebben.

Lees hier de recensie.

Welk boek ga jij in juli lezen?

Nieuwste artikelen

  • Hoe ik mijn eigen moord oploste - Kristen Perrin

  • De schandalen - Herman Stevens

  • De storm van ons bestaan - Vanessa Chan

  • De omzwervingen van Boek - Melanie van de Peut

  • Familiehuis aan zee - Simone Foekens

Gerelateerde artikelen

  • Winnen: 5x Zomeravond van Suzanne Vermeer

  • De beste zomerboeken in 2021

  • De beste jeugdthrillers

  • Deze boeken moet je eens in je leven gelezen hebben

  • Op deze manier herken je zeldzame boeken

Zoek in artikelen