Chicklit.nl top 6: november 2019

De maand november is aangebroken en dus is het tijd voor een nieuwe Chicklit.nl top 6. We hadden weer de keuze uit een aantal prachtige boeken, dus het was heel moeilijk om de zes allerbesten uit te kiezen. Gelukkig is het ons toch gelukt. Maak maar alvast een verlanglijstje voor Sinterklaas of de Kerstman, want de onderstaande boeken mogen niet ontbreken in jouw boekenkast.

Chicklit.nl top 6: november 2019

1. Wintereiland - Jenny Colgan

Het is winter op het eiland Mure. Een tijd om samen door te brengen, bij een knapperend haardvuur, en te genieten met de mensen van wie je houdt – tenzij je natuurlijk per ongeluk zwanger bent van je ex-baas en niet weet hoe je het moet vertellen. Kan Flora in het seizoen van vrede op aarde haar geheim delen en haar relatie met Joël redden?

Ondertussen probeert Saif, de dokter op het eiland en vluchteling uit het door oorlog verscheurde Syrië, te genieten van zijn eerste westerse kerst met zijn zonen – maar zonder zijn vermiste vrouw. Kan het kleine gezin troost en vreugde vinden?

Lees hier de recensie.

Chicklit.nl top 6: november 2019

2. Ik durf je niet te zeggen - Christina Lauren

Hazel is spontaan, extravert en soms wat onhandig. Josh is met zijn rustige, introverte en rationele karakter compleet het tegenoverstelde. Toch klikt het heel goed tussen de twee tegenpolen, en daar schrikken ze zelf ook een beetje van. Maar meer dan best friends forever zullen ze nooit worden, toch?

Lees hier de recensie.

Chicklit.nl top 6: november 2019

3. De sterrengever - Jojo Moyes

Kentucky, 1937. Wanneer Alice hoort dat de bibliotheek vrouwen zoekt om te paard afgelegen huizen te bezoeken met boeken, besluit ze zich aan te melden. Ze is een prima ruiter, en dit biedt haar een ontsnapping uit het benauwende huis van haar man en schoonvader. Onder leiding van de vrijgevochten Marge vormen vijf vrouwen al snel een hechte groep, maar hun vriendschap wordt op de proef gesteld als een deel van het dorp én de wet zich tegen hen keren…

Lees hier de recensie.

Chicklit.nl top 6: november 2019

4. De P.S. I Love You Club - Cecelia Ahern

Wanneer Holly Kennedy wordt benaderd door de P.S. I Love You Club wordt haar rustige leven op zijn kop gezet. Geïnspireerd door de brieven van Holly's overleden man wil de club dat Holly hen helpt met het schrijven van hun eigen afscheidsbrieven.
Als Holly één ding niet wil, is het teruggaan naar het verdriet van toen. Nu, zeven jaar later, wil ze juist vooruitkijken. Maar Holly leert leden van de club toch kennen en ze beseft dat wanneer je van iemand houdt, er altijd nog iets te zeggen valt...

Lees hier de recensie.

Chicklit.nl top 6: november 2019

5. Het begin van de rest van je leven - Cathy Kelly

Drie vrouwen vieren hun verjaardag op dezelfde dag, en dit jaar zijn het extra bijzondere dagen: ze worden dertig, veertig en vijftig. Maar de gebeurtenissen op de feestelijke dag luiden voor alle drie de vrouwen een wel heel bijzonder jaar in…

Ginger brengt haar dertigste verjaardag niet door zoals ze van tevoren zo nauwkeurig had gepland. Als dit de eerste dag van haar nieuwe en vernieuwde leven moet zijn, waarom heeft ze dan het akelige idee dat ze afstevent op een totale ramp?

Sam is eindelijk zwanger na jaren van proberen. Wanneer haar vruchtwater breekt op de ochtend van haar veertigste verjaardag, raakt ze in paniek: vergeet die bevalling, hoe wordt ze in godsnaam een goede moeder?

Callie viert haar vijftigste verjaardag door een groot feest te organiseren bij haar thuis in Dublin. Halverwege het feest staat er iemand voor de deur die haar perfecte leven binnen stapt en het volkomen op zijn kop zet.

Lees hier de recensie.

6. Lichter dan ik - Dido Michielsen

Java, 1850. Isah groeit op in de de kraton, het vorstenverblijf in Djokja. Haar levensloop lijkt daarmee vast te staan. Maar de eigenzinnige, jonge vrouw weet te ontsnappen aan de traditionele standenmaatschappij. Ze wordt huishoudster én minnares van een Hollandse officier en schenkt hem twee dochters. Wanneer hij hen verlaat, moet ze grote offers brengen om haar kinderen te zien opgroeien. Uiteindelijk beseft Isah dat ze haar eigen afkomst niet kan en ook niet wil verloochenen.

Lees hier de recensie.

 

Lees ook: Populaire boeken die in november 2019 verschijnen

Nieuwste artikelen

  • Als ik je morgen weer zie – Robbie Couch

  • De rivalen – Vi Keeland

  • De gebroeders Maxilari - David Pefko

  • Beers balkon - Jeroen Berkhout

  • Italopop - Vanja van der Leeden

Gerelateerde artikelen

  • Moederdag: boeken top-5

  • De beste jeugdthrillers

  • Deze boeken moet je eens in je leven gelezen hebben

  • De verfilming van Voor jou van Jojo Moyes is hier!

  • Op deze manier herken je zeldzame boeken

Zoek in artikelen