Young Adult top 6: november 2019

Oktober is weer voorbij gevlogen en we hebben kunnen genieten van heerlijke Young Adult boeken. Nu is het alweer tijd voor november en jullie weten vast wel wat dat betekent, toch? Wij hebben namelijk weer een nieuwe Young Adult top 6 voor jullie gemaakt met de beste, leukste, grappigste en spannendste Young Adult boeken! Benieuwd welke erin staan? Lees dan snel verder.

Young Adult top 6: november 2019

1. Nocturna - Maya Motayne

Finn is een dief die haar gezicht met haar magie kan veranderen. Handig, maar daardoor kan ze zich bijna niet herinneren hoe ze er écht uitziet.

Alfie is een prins die nooit voorbestemd was om koning van San Cristobal te worden. Maar als zijn oudere broer wordt vermoord, verandert zijn lot voor altijd.

Finn en Alfie raken verwikkeld in een stormachtig avontuur wanneer ze samen per ongeluk een duister kwaad ontketenen. Een kwaad zo groots, dat het de wereld kan vernietigen. Finn en Alfie moeten alles op alles zetten om hun fout terug te draaien.

Lees hier de recensie.

Young Adult top 6: november 2019

2. Dor - Neal & Jarrod Shusterman

Door de droogte is het leven is een eindeloze lijst van verboden geworden: verboden de tuin te besproeien, verboden het zwembad te vullen, verboden lang te douchen. Daar valt nog goed mee te leven blijkt als er opeens nergens meer een druppel uit de kraan komt.
De media besteden nauwelijks aandacht aan de "Tap-Toe', zoals ze het verschijnsel hebben gedoopt.

Net als de rampenbestrijding hebben ze de handen vol aan een orkaanramp in een andere staat die sensationelere beelden oplevert.

Maar het anders zo rustige wijkje waar Alyssa woont verandert in een mum van tijd in een oorlogsgebied: ooit bevriende buurtbewoners komen lijnrecht tegenover elkaar te staan in hun radeloze zoektocht naar water.

Wanneer haar ouders op een dag niet terugkeren en zij en haar broertje de dood in de ogen kijken, ziet Alyssa zich gedwongen drastische beslissingen te nemen.

Lees hier de recensie.

Young Adult top 6: november 2019

3. Geloof me - Sophie McKenzie

Geloof me is een spannende jeugdthriller van Sophie McKenzie, die met haar debuut Vermist bijna elke juryprijs in Engeland won en twee keer is genomineerd voor de Carnegie Medal. Met herkenbaar politie niet betreden-elastiek.

Het leven van Carey staat op zijn kop wanneer haar beste vriendin Amelia doodsbedreigingen krijgt. Volgens de politie komen de dreigberichten namelijk van háár laptop. Dat zou ze Amelia toch never nooit aandoen?! Waarom gelooft de politie haar niet? Het ergste is nog dat Amelia haar niet meer wil zien.

Wanneer Amelia plotseling verdwijnt, wijst iedereen meteen naar Carey. In paniek slaat ze op de vlucht. Kan Carey de dader ontmaskeren voor het te laat is?

Lees hier de recensie.

Young Adult top 6: november 2019

4. Misschien is het anders - David Yoon

Frank Li is een Limbo – zijn zelfverzonnen term voor Koreaans-Amerikaanse kinderen die gevangen zitten tussen enerzijds de traditionele verwachtingen van hun ouders en anderzijds hun Amerikaanse omgeving. Zijn ouders hebben één regel wanneer het over relaties gaat: date een Koreaanse. Dat wordt moeilijk wanneer Frank verliefd wordt op de slimme, mooie, maar ook witte Brit.

Mede-Limbo Joy heeft hetzelfde probleem, dus ze sluiten een deal: ze doen alsof ze met elkaar daten om zo hun ouders om de tuin te leiden. Het lijkt een perfect plan, maar uiteindelijk leiden hun nepdates ertoe dat Frank zich afvraagt of hij de liefde – en zichzelf – ooit echt goed begrepen heeft.

Lees hier de recensie.

Young Adult top 6: november 2019

5. Dance or Die - Chinouk Thijssen

IK BEN NOG LANG NIET KLAAR MET JULLIE. WE ZULLEN EENS ZIEN HOELANG JULLIE HET GAAN VOLHOUDEN. SPOILER: NIET LANG.

Het einde van India's dansopleiding is in zicht. Nog één jaartje en dan mag ze misschien auditie doen voor Het Nationale Ballet. Maar toch is ze er niet gerust op, want via de groepschat Truth or Dance blijft een levensgevaarlijke stalker haar en haar vriendinnen lastigvallen. En iets zegt haar dat diegene dit schooljaar pas echt zal toeslaan. India is geboren om te dansen, maar is ze ook bereid ervoor te sterven?

Lees hier de recensie.

Young Adult top 6: november 2019

6. Clownsnacht - Daniëlle Bakhuis

De vijftienjarige Fara moet op een vrijdagavond oppassen in een groot, vrijstaand huis. Wanneer de kinderen op bed liggen, gebeuren er al snel vreemde dingen. Een van de oppaskinderen beweert dat er iemand aan haar arm schudt, de stroom valt uit, en waarom belt meneer Zuiderduin telkens op die oude huistelefoon om te vragen of de kinderen wel echt slapen?

Lees hier de recensie.

 

Lees ook: Binnenkort verschijnt het YA boek 'Blood Heir' van Amélie Wen Zhao

Nieuwste artikelen

  • Mystery guest - Maren Stoffels

  • Het schoolplein - Michelle Frances

  • Toen ik jou zag - Mary Schoon

  • Morisaki's boekwinkel - Satoshi Yagisawa

  • Spiegeldagen - Mark H. Stokmans

Gerelateerde artikelen

  • De beste Young Adult sprookjes

  • Bekende auteurs die begonnen bij Chicklit.nl!

  • De beste jeugdthrillers

  • Deze boeken moet je eens in je leven gelezen hebben

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen