Chicklit.nl top 6: december 2019

Het is alweer december en de verlanglijstjes kunnen gemaakt worden. Wij hebben daarom ons best gedaan om een geweldige, nieuwe Chicklit.nl top 6 voor jullie te maken! Dus weet je even niet meer welke boeken je de komende maand moet lezen of welke jij op jouw verlanglijstje wilt zetten? Dat is helemaal geen probleem, wij hebben de boeken die je niet wilt missen op een rijtje gezet in de Chicklit.nl top 6 van december.

 Chicklit.nl top 6

1. Christmas Shopaholic - Sophie Kinsella

Becky Bloomwood is dol op kerst. Het gaat altijd hetzelfde: haar ouders verzorgen het diner en de buren komen langs in vreselijke kersttruien. Maar dit jaar lijkt alles anders, Becky's ouders verhuizen en vragen Becky het diner te organiseren. Wat kan er nou misgaan? Haar zus Jess eist vegan kalkoen, haar man Luke vraagt alweer aftershave en Minnie wil een heel specifieke picknickmand - en dan verschijnt er ook nog onverwacht een ex-vriendje met zijn opdringerige nieuwe vriendin, en hun motieven zijn verre van duidelijk... Wordt het een chaos of lukt het Becky er een fijne kerst van te maken?

Lees hier de recensie.

 Chicklit.nl top 6

2. De onschuldigen - John Grisham

Meer dan twintig jaar geleden werd in Seabrook, Florida de jonge advocaat Keith Russo in koelen bloede neergeschoten. De moordenaar liet geen spoor achter, er waren geen getuigen en geen duidelijke verdachten. Om de zaak toch op te lossen, schoof de politie de moord in de schoenen van Quincy Miller – een jonge zwarte man die ooit cliënt was van het slachtoffer. Bewijs werd vervalst, een veroordeling volgde spoedig en Miller verdween achter de tralies. Voor de rest van zijn leven. Geen advocaat keek nog naar hem om. Niemand bekommerde zich nog om hem.

Ruim twintig jaar na de gebeurtenissen in Seabrook ontvangt Cullen Post een brief waarin Quincy Miller hem om hulp vraagt. Post is priester en advocaat, en het gezicht van Guardian Ministries – een kleine organisatie die zich inzet voor ten onrechte veroordeelden, met name zaken die niemand anders op zich wil nemen. Maar met de zaak-Miller haalt Post zich meer problemen op de hals dan hij ooit had kunnen bevroeden. Want de werkelijke moordenaars van Keith Russo willen koste wat kost voorkomen dat Miller alsnog wordt vrijgesproken. Deze invloedrijke mannen hebben destijds één advocaat vermoord, en ze zullen er niet voor terugdeinzen om nog een andere te elimineren om hun doel te bereiken…

Lees hier de recensie.

 Chicklit.nl top 6

3. Cilka’s keuze - Heather Morris

Cilka Klein is pas zestien als ze in 1942 per trein naar Auschwitz-Birkenau wordt gebracht. Ze springt in het oog bij kampcommandant Schwarzhuber en hij dwingt haar zijn liefje te worden. Als enige vrouw in het concentratiekamp mag zij haar lange haar behouden, maar na de bevrijding wordt haar dit aangerekend. Ze wordt gezien als collaborateur en naar een werkkamp in Siberië verbannen. Weer zit ze op een trein. Weer moet ze talloze onmenselijke behandelingen doorstaan. En weer blijven de ogen van een kampbewaarder te lang op haar rusten…

Lees hier de recensie.

 Chicklit.nl top 6

4. Gek van Clementine - Lex Martin

Clementine Avery is er wel aan gewend dat mensen denken dat ze bitchy en onbenaderbaar is. Nadat eerst haar hart is gebroken door haar vriendje en ze vervolgens heftig is gestalkt door een docent, staat ze nog steeds in survival mode. En dan verdwijnt er op de campus ook nog eens een jonge studente. Clementines belangrijkste regel om zich veilig te voelen: niet daten. Dat gaat haar makkelijk af.

Alles verandert wanneer ze erachter komt dat ze zich per ongeluk heeft ingeschreven voor het vak romantische fictie schrijven. Het vak dat ze eigenlijk wilde zit nu al vol, dus ze heeft geen keuze. Haar grootste probleem? Ze heeft geen enkele inspiratie om een romantisch verhaal te schrijven. Dan ontmoet ze de knappe Gavin Murphy. Hij is meer dan bereid om haar te helpen wat steamy inspiratie op te doen. Alleen om haar te helpen met haar opdracht, natuurlijk.

Lees hier de recensie.

 Chicklit.nl top 6

5. Aan het einde van de wereld - Kristin Hannah

1974. Sinds Ernt Allbright is teruggekeerd uit Vietnam, waar hij krijgsgevangene was, heeft hij nachtmerries, woedeaanvallen en kost het hem moeite het normale leven weer op te pakken. Op een dag neemt hij een impulsieve beslissing: hij verhuist met zijn gezin naar Alaska om daar een zelfvoorzienend bestaan te gaan leiden. Zijn dertienjarige dochter Leni hoopt dat die drastische stap hun eindelijk rust zal brengen. Haar moeder is bereid alles te doen voor de man van wie ze houdt met een stormachtige, irrationele passie – zelfs als ze hem moet volgen naar het einde van de wereld.

Aanvankelijk lijkt Alaska alles te zijn waarop ze hoopten; ze worden er opgenomen in een gemeenschapje van sterke, onafhankelijke pioniers. Maar als de winter invalt en de staat wordt gehuld in maandenlange duisternis en bittere kou, verslechtert Ernts toch al kwetsbare psychische toestand. Het gezin moet alles op alles zetten om de uitdagingen buiten én binnen de muren van hun huis het hoofd te bieden.

Lees hier de recensie.

 Chicklit.nl top 6

6. Good Omens - Terry Pratchett & Neil Gaiman

De wereld moet vergaan, dus wordt de Antichrist geboren – maar welk kind is het? Dat was ooit het verhaal van de film The Omen. Hoge omens is een parodie op die film en dan ook stukken leuker dan het origineel.

Volgens De oprechte en secure voorspellingen van Agnes Nutter is het einde van de wereld op zaterdag. Aanstaande zaterdag, eerlijk gezegd. Maar twee hoge omens uit hemel en hel hebben het op aarde zo naar hun zin dat ze er een stokje voor willen steken. Nu moeten ze die antichrist nog zien kwijt te raken... maar die is nog maar elf. En om de chaos compleet te maken rijden de vier ruiters van de Apocalyps op motoren rond. Komt er ooit nog een einde aan de wereld?

Lees hier de recensie.

 

 

Lees ook: Populaire boeken die in december 2019 verschijnen

Nieuwste artikelen

  • De omzwervingen van Boek - Melanie van de Peut

  • Familiehuis aan zee - Simone Foekens

  • Net goed – Tjibbe Veldkamp

  • Zusje van mij - Mikaela Bley

  • Toen de maskers kwamen - Jennifer Dugan

Gerelateerde artikelen

  • Winnen: 3x Liever verliefd van Sophie Kinsella

  • De beste zomerboeken in 2021

  • De beste jeugdthrillers

  • Deze boeken moet je eens in je leven gelezen hebben

  • Op deze manier herken je zeldzame boeken

Zoek in artikelen