Young Adult top 6: januari 2020

De maand januari is alweer aangebroken. Buiten is het koud, dus hoe fijn is het om in deze periode met een dekentje, een kop thee en een goed boek op de bank te kruipen! Weet je niet welk boek je kan gaan lezen en wil je nieuwe inspiratie op doen? Wij helpen je! Wij hebben namelijk de beste young adult boeken van de afgelopen maand voor je op een rijtje gezet. Zo kom jij de maand januari zeker wel door. 

1. Iskari: De Piratendief - Kristen Ciccarelli

Aan het einde van de ene wereld ligt altijd een andere Safire is soldaat en weet dat het haar taak is om de koning van Firgaard te dienen, en hem te helpen de vrede in het onrustige land te bewaren.

Eris is een piraat zonder scrupules en weet uit elke schijnbaar onmogelijke situatie te ontsnappen, dankzij haar bovennatuurlijke gave om tussen werelden te kunnen reizen.

Safire en Eris zijn gezworen vijanden, maar hebben opeens een gezamenlijke missie: Asha, de laatste Namsara, terugvinden. Daarvoor reizen ze van drukke havensteden naar verlaten eilanden en weer terug – terwijl ze erachter komen dat hun lot misschien toch meer verbonden is dan ze dachten.

Lees hier de recensie. 

2. 10 Blind dates - Ashley Elston

Sophie wil maar één kerstcadeau: een beetje vrijheid van haar overbeschermende ouders. Wanneer die besluiten de kerstdagen ergens anders te vieren, verheugt Sophie zich op wat privétijd met haar vriendje Griffin. Totdat ook Griffin behoefte aan vrijheid blijkt te hebben…

Met een gebroken hart vlucht Sophie naar het huis van haar grootouders, om samen met de rest van haar familie de feestdagen door te komen. Haar oma bedenkt een (niet zo) briljant plan om Griffin te vergeten: de komende tien dagen zal ieder familielid een blind date voor Sophie organiseren. Zo regelt haar nichtje Sara een superknappe jongen én kaarten voor een exclusief feest. En haar gekke tante Patrice bezorgt Sophie de hoofdrol in een levende kerststal – met een jongen die nauwelijks tot haar schouders komt én een krijsende baby. Wanneer Griffin haar toch smeekt om een tweede kans, is Sophie in de war. Zou het kunnen dat ze gevoelens heeft voor iemand anders?

Lees hier de recensie. 

3. Upgrade - Lara Reims

Wat doe je als de toekomst ineens voor je deur staat? Wat doe je als je huis ineens ontploft? Als je van het ene op het andere moment in een nieuwe wereld belandt? Als je de mogelijkheid krijgt fantastische dingen te leren, maar niemand je de waarheid vertelt over wie je bent en wat je allemaal kan?

Lees hier de recensie. 

4. Supernova - Kass Morgan

Er dreigt een oorlog in het sterrenstelsel. De grootste vijand van de Academie komt steeds dichterbij en de vriendschap, loyaliteit en het talent van Orelia, Arran, Cormak en Vesper wordt zwaar op de proef gesteld.

Orelia is gearresteerd voor spionage en haar toekomst ziet er niet zo best uit. Maar dan doen de Quatranen haar een verrassend aanbod dat niet alleen haar leven kan redden, maar ook dat van iedereen in het sterrenstelsel.

Arran is verraden en zoekt troost bij een sympathieke jongen uit Loos. Iemand die begrijpt hoe moeilijk het is om nergens bij te horen. Maar is dat genoeg om de pijn van zijn gebroken hart te verzachten?

Ondertussen wordt de positie van Cormak op de Quatra Vloot Academie bedreigd wanneer iemand zijn geheim ontdekt en alles waar hij voor heeft gevochten in gevaar brengt.

Vesper staat op het punt officier te worden, de positie waar ze altijd van heeft gedroomd, totdat ze een samenzwering ontdekt waardoor ze haar vertrouwen in de Quatra Vloot Academie bijna verliest.

Orelia, Arran, Cormak en Vesper worden gedwongen om hun meningsverschillen opzij te zetten en ze zullen moeten samenwerken om de vrede in hun universum te herstellen. Lukt het om weer een team te worden?

Lees hier de recensie. 

5. Duivels spel - Inge Verbruggen

Geocaching is leuk … Toch? Van de ene op de andere dag is Lynseys vriendje Noah van de aardbodem verdwenen. Spoorloos. Lynsey weigert te geloven dat hij haar zomaar in de steek heeft gelaten en staat voor het moeilijkste raadsel ooit. Samen met haar bordercollie Max gaat ze naar hem op zoek in alle uithoeken van België en Nederland, als een gevaarlijk spelletje geocaching. Al gauw komt Lynsey erachter dat ze Noah helemaal niet zo goed kende als ze dacht.

Lees hier de recensie. 

6. Muze - Laini Taylor

Sarai heeft al heel wat nachtmerries gezien en dacht dat ze elke verschrikking inmiddels wel kende. Ze had het fout. Zij en Lazlo zijn niet langer wie ze waren – hij een god, zij een geest. Terwijl Minya hen gevangenhoudt om wraak te kunnen nemen op Ween, worstelt Lazlo met een onmogelijk dilemma: redt hij de vrouw van wie hij houdt, of alle anderen? Sarai voelt zich machteloos, maar is ze dat ook? De muze van nachtmerries heeft nog niet ontdekt waar ze toe in staat is.

Een nieuwe vijand verwoest het laatste beetje hoop dat de inwoners van Ween nog hadden, en de mysteries van de mesarthim worden weer opgerakeld: waar komen de goden vandaan, en waarom? Wat is er gebeurd met de duizenden kinderen die in de citadel geboren werden? En terwijl vergeten deuren worden geopend en nieuwe werelden onthuld is de belangrijkste vraag van al: horen helden monsters af te slachten, of is het misschien mogelijk ze te redden?

Liefde en haat, wraak en verlossing, vernietiging en redding komen samen in dit schitterende vervolg op Zonderling.

Lees hier de recensie. 

 

Lees ook: Deze Young Adult boeken worden regelmatig verbannen 

Nieuwste artikelen

  • Mystery guest - Maren Stoffels

  • Het schoolplein - Michelle Frances

  • Toen ik jou zag - Mary Schoon

  • Morisaki's boekwinkel - Satoshi Yagisawa

  • Spiegeldagen - Mark H. Stokmans

Gerelateerde artikelen

  • De beste Young Adult sprookjes

  • Top 12 beste young adult fantasy series

  • Divergent Allegiant part 2 officieel stop gezet

  • Bekende auteurs die begonnen bij Chicklit.nl!

  • 18 Young Adult boeken die waarschijnlijk verfilmd worden

Zoek in artikelen