Chicklit.nl top 6: februari 2020

Met dit koude weer is het ideaal om binnen te blijven en een boek te gaan lezen. Maar welke boeken moet je nu echt gelezen hebben? In januari zijn er namelijk weer heel wat mooie, leuke, grappige en spannende boeken verschenen die het zeker waard zijn om te lezen! Wij hebben de Chicklit.nl top 6 voor jullie samengesteld, zodat je de maand februari niet zonder leesvoer zit.

1. Sluit alle deuren - Riley Sager

een bezoek ontvangen. Elke avond moet in het appartement worden doorgebracht. Andere bewoners mogen niet gestoord worden. Dat zijn de enige regels waaraan Jules Larsen zich moet houden bij haar nieuwe baan als housesitter in het exclusieve appartementencomplex Het Bartholomew in Manhattan, New York.

Jules staat op straat, dus ze is maar wat blij met dit buitenkansje om haar oude leven achter zich te laten. Hoewel ze een beetje uit de toon valt tussen de superrijken, trekt ze wel op met een andere housesitter, Ingrid. Niets is wat het lijkt, vertelt Ingrid, die met de dag angstiger wordt. Jules doet haar verhaal af als onzin, maar dan verdwijnt Ingrid spoorloos en komt Jules erachter dat zij niet de eerste huisoppas is die wordt vermist...

Lees hier onze recensie. 

2. Drie uur - Rosamund Lupton

Op een koude winterdag wordt een vooruitstrevende -Engelse kostschool opgeschrikt door een brute gijzeling. Vijf leerlingen verschansen zich in de schoolbibliotheek. Een van hen, Hannah, probeert hun zwaargewonde leraar te verzorgen terwijl ze de man die hem neerschoot door de gang heen en weer hoort lopen. Aan de andere kant van de school, in het theater, gaat de repetitie van Shakespeares Macbeth -gewoon door. Het theater is net een bunker, de veiligste plek van de school, en lerares Daphne besluit dat afleiding op dit moment het beste is om de kinderen zich veilig te laten voelen.

In het bos rondom de school rent de veertienjarige Rafi door de sneeuw, op zoek naar zijn broertje Basi. De hele kleuterschool is al geëvacueerd, maar het kleine Syrische jongetje is spoorloos. Buiten de hekken wacht Beth, een van de moeders, wanhopig op nieuws. Ook haar puberzoon Jamie is nog niet gevonden.

De dader heeft aangekondigd dat drie uur na het eerste schot de school zal worden opgeblazen. Wie is hij? Is hij alleen? En waarom heeft hij het gemunt op deze school? Terwijl de angstaanjagende waarheid stukje bij beetje aan het licht komt, tikt de klok meedogenloos door…

Lees hier onze recensie. 

3. You: Verborgen verleden - Caroline Kepnes

Joe heeft al meerdere mensen vermoord die een obstakel vormden tijdens zijn zoektocht naar pure liefde. Nu ontmoet hij Amy en Joe voelt zich onmiddellijk tot haar aangetrokken. Maar als Amy hem belazert en naar Los Angeles vertrekt, ziet hij geen andere keus dan haar te volgen om wraak te nemen.
In de city of stars ontmoet hij Love. Zíj is het: zijn droomvrouw. Zijn toekomst valt als een puzzel in elkaar, maar zijn donkere verleden ligt altijd op de loer – wat als Love erachter komt wat hij op zijn geweten heeft?
Voor wie niet kan wachten op het tweede seizoen op Netflix of nog dieper in het hoofd wil kruipen van de ziekelijke maar o zo charmante Joe Goldberg…

Lees hier onze recensie. 

4. Uit het leven van Scarlett - Ciara Geraghty

Maak kennis met Scarlett O'Hara. Alles in haar leven verloopt volgens plan. Dat wil zeggen, tot nu toe. Op dit moment is Scarlett weer terug in haar ouderlijk huis, liggen haar plannen in duigen en is er een baby op komst, terwijl John Smith, haar volwassen (nou ja) vriendje haar verlaten heeft om in een klein Braziliaans dorpje als archeoloog te werken.

Maar dat is nog niet het ergste. Het probleem is dat zij niet zeker weet wie de vader van de baby is, ook al heeft ze in haar hele 35-jarige leven maar met vier en een halve man geslapen, om precies te zijn. Dus besluit Scarlett zich op haar baan als huwelijksplanner te storten, maar dat verloopt ook niet al te soepel. Zij ontwikkelt warmere gevoelens voor haar grootste klant, een toekomstige echtgenoot van iemand anders. Zij denkt zichzelf het best te kennen, maar uiteindelijk verbaast ze zichzelf nog het meest. Vergezel Scarlett op haar reis door het leven, voor het eerst zonder vooropgezet plan.

Lees hier onze recensie. 

5. De wensmuur - Mia Sheridan

Een modern sprookje dat zich afspeelt in New Orleans

Balletdanseres Clara verhuist in "De wensmuur' van Mia Sheridan naar New Orleans omdat ze toe is aan verandering, maar vooral omdat ze eenzaam is. Daar hoort ze over twee geliefden die ooit leefden op de Windisle-plantage. Het verhaal krijgt haar in zijn greep en ze wil er meer van weten. Op de plantage heeft de verminkte Jonah zich uit schaamte opgesloten achter een muur waar mensen wensen brengen. Zonder elkaar ooit te hebben gezien ontstaat er een band tussen Clara en Jonah. Mia Sheridan schreef met "De wensmuur' een modern, mysterieus sprookje dat doet denken aan Belle en het Beest.

Lees hier onze recensie. 

6. Achter de wolken - Catherine Cookson

Hamilton verschijnt voor het eerst in Maisies leven als ze zeven jaar is. Haar bestaan is hard en liefdeloos, maar in haar gedachten staat een wel heel bijzondere vriend haar altijd bij, in voor- en tegenspoed.

De donkere wolken boven Maisies leven lijken eindelijk op te lossen: het boek dat ze over haar leven en haar beste vriend Hamilton schreef is een enorm succes geworden, ze heeft haar afschuwelijke eerste huwelijk achter zich kunnen laten, en ze staat op het punt te trouwen met een warme, genereuze man die in alles het tegenovergestelde is van haar vorige echtgenoot. Maisie voelt zich voor het eerst van haar leven sterk en optimistisch, en ze zal al haar kracht nodig hebben, want de haat en afgunst van een oude bekende dreigt haar leven wederom te overschaduwen.

Lees hier onze recensie.

 

Lees ook: 6 geweldige chicklit boekenseries

Nieuwste artikelen

  • De torens van februari -Tonke Dragt

  • De redersdochters- Gerda van Wageningen

  • Delfts grauw - Mascha Schoonakker & Bibi van Leeuwen

  • Ziel van as en bloed - Jennifer L. Armentrout

  • Op het allerlaatste moment - Claire Keegan

Gerelateerde artikelen

  • De 10 populairste chicklit schrijfsters

  • GEZOCHT: Chicklit.nl zoekt stagiaire!

  • Winnen: 3x Liever verliefd van Sophie Kinsella

  • De beste zomerboeken in 2021

  • Chicklit top-5: juni

Zoek in artikelen