Chicklit.nl top 6: maart 2020

De maand maart is alweer aangebroken! Nog eventjes en dan is het weer lente. Maar voordat het zover is moeten we nog een aantal koude dagen doorkomen. En hoe kom je die beter door dan met een goed boek? In de maand februari zijn er weer een aantal prachtige boeken uitgekomen die je in maart zeker niet mag missen!

1. Het kind uit Toscane - Rhys Bowen

Het is 1944 als de Britse bommenwerperpiloot Hugo Langley met zijn parachute uit zijn neergeschoten vliegtuig springt. Hij komt terecht in de groene velden van het door de Duitsers bezette Toscane. Zwaargewond vindt hij onderdak in een gehavend klooster en leert hij de Italiaanse Sofia Bartoli kennen. De liefde die tussen hen bloeit op maar wordt ruw beëindigd door verraad.
Bijna dertig jaar later keert Hugo's van hem vervreemde dochter Joanna terug naar het Engelse platteland voor de begrafenis van haar vader. Tussen zijn persoonlijke spullen doet ze een schokkende ontdekking: ze vindt een ongeopende brief, geadresseerd aan Sofia.
Hoewel ze nog worstelt met haar eigen persoonlijke trauma's, gaat Joanna op reis naar Toscane om de geschiedenis van haar vader te begrijpen. Joanna komt er al snel achter dat sommige mensen het verleden liever laten rusten, maar ze is nu te ver gekomen om haar vaders geheimen los te laten...

Lees hier onze recensie.

2. De stroopwafelshop - Astrid Harrewijn

De ouders, vriend en beste vriendin van Suze nemen het haar niet in dank af als ze spontaan ja zegt tegen een bizarre uitdaging. Samen met nog twee vrienden uit haar studententijd doet ze mee aan een wedstrijd van de Stroopwafelfabriek: wie maakt in één jaar de meeste winst met een koffietentje waar de stroopwafels vers worden gebakken? De hoofdprijs is honderdduizend euro, de verliezers zijn slechts een ervaring rijker. Suze gaat het in New York proberen, haar vrienden gaan naar respectievelijk Rome en Parijs.
Nog voordat ze in het vliegtuig stapt heeft Suze al spijt van deze ondoordachte actie, en als ze door een taxichauffeur in het upcoming maar nog behoorlijk criminele Bushwick, Brooklyn, wordt afgezet, zakt de moed haar al helemaal in de schoenen.
Suze heeft haar leven tot nu toe beschouwd als een fijn verblijf in de ballenbak, maar het leven in Bushwick is rauw, eenzaam en vol heimwee. Gelukkig krijgt ze hulp van vier Mexicanen die haar koffietentje verbouwen, wordt ze gesteund door de kleurrijke buurtbewoners die dagelijks hun kopje koffie drinken aan de bewonerstafel, en vindt ze troost bij haar oppashond. Maar is dat genoeg om de hoofdprijs te winnen?

Lees hier onze recensie.

3. Net als in de film - Rachel Winters

Evie Summers dreigt haar baan kwijt te raken tenzij ze de notoir lastige scenarioschrijver Ezra Chester overhaalt om het script voor een Hollywood-romcom te maken. Het probleem? Hij weigert.
Ze moet hem bewijzen dat je verliefd kunt worden zoals in een film. Anders geen script.
Evie heeft geen keus. Bovendien worden mensen iedere dag verliefd. Het zou toch kunnen? Ze zet het ene na het andere romcom-scenario in scène op zoek naar de Ware.
Kan het leven ooit zo zijn als in een film?

Lees hier onze recensie.

4. Perfecte resten - Helen Fields

Op een afgelegen plek in de Schotse Hooglanden staat een lichaam in lichterlaaie. Al wat achterblijft om het slachtoffer te kunnen identificeren zijn tanden en een reepje stof. Tegelijkertijd schreeuwt een vrouw om hulp in een afgesloten kamer ergens in Edinburgh. Het is Luc Callanachs eerste werkdag bij de Schotse politie en hij krijgt direct een moordonderzoek toegewezen. Net vertrokken bij Interpol wil hij zich graag bewijzen bij zijn nieuwe team en directe collega Ava Turner. De moordenaar is een geduchte tegenstander die vakkundig zijn sporen weet uit te wissen. Het duurt niet lang tot er nog een vrouw wordt ontvoerd; Callanach begint een race tegen de klok om het slachtoffer te vinden voordat het te laat is. Maar het daadwerkelijke lot van de ontvoerde vrouwen is gruwelijker dan Luc ooit had kunnen vermoeden…

Lees hier onze recensie.

5. Een heel gewoon gezin - Mattias Edvardsson

Ze zijn een heel gewoon gezin: Adam, predikant en getrouwd met advocate Ulrika, en hun 19-jarige dochter Stella. Ze leiden een gerieflijk leven in een villawijk. Tot Stella wordt gearresteerd op beschuldiging van moord.
Een fascinerend moreel dilemma ontvouwt zich, want Adam gelooft in zijn dochters onschuld. Ulrika denkt echter dat ze iets verbergt. En Stella? Wat is haar kant van het verhaal?
Hoe goed kennen deze ouders hun kind, en hoe goed kennen ze elkaar? Hoe ver gaan ze om haar te beschermen?

Lees hier onze recensie.

6. Krabbelman (De kinderen van D'Hara #1) - Terry Goodkind

Nadat Richard een ster heeft verschoven in een laatste wanhopige poging om eens en voor altijd de wereld van de levenden en de doden van elkaar te scheiden, leven hij en Kahlan eindelijk in vrede. Maar hoewel veel hetzelfde lijkt, beginnen ze te twijfelen of dat wel zo is. Met de sterren op een andere plek aan de hemel lijkt hun wereld ineens niet zo herkenbaar meer.
Als vervolgens Shale, een mysterieuze vrouw uit de Noordelijke Woestenij, arriveert bij een groot banket ter ere van het einde van de duizendjarige oorlog en waarschuwt voor een nieuwe dreiging uit onbekende hoek, komen Richard en Kahlan er tot hun schrik achter dat deze vreemde nieuwe vijand een bedreiging is zoals ze die nog nooit zijn tegengekomen.
De enige manier om hun wereld te redden, om hun magie voor de wereld veilig te stellen, is door kinderen te krijgen. Zolang zij aan het einde van hun lijn staan, zowel die van Huis Rahl als de lijn van Biechtmoeders, zal ook de wereld aan het einde van haar bestaan staan...

Lees hier onze recensie. 

Lees ook: 6 geweldige chicklit boekenseries

Nieuwste artikelen

  • De schandalen - Herman Stevens

  • De storm van ons bestaan - Vanessa Chan

  • De omzwervingen van Boek - Melanie van de Peut

  • Familiehuis aan zee - Simone Foekens

  • Net goed – Tjibbe Veldkamp

Gerelateerde artikelen

  • De beste Young Adult sprookjes

  • De 10 populairste chicklit schrijfsters

  • Lucinda Riley kondigt De zeven zussen deel 7 aan

  • De allerbeste Harry Potter behind the scenes momenten

  • 20 Harry Potter feitjes waar je niets van wist 

Zoek in artikelen