Young Adult top 6: maart 2020

Young Adult is een heel breed genre; van fantasy, tot thrillers tot romantische boeken, dit genre heeft het allemaal! Er is dus ook voor ieder wat wils. In februari zijn er ook weer heel wat Young Adult (en New Adult) boeken uitgekomen. Wij hebben daar een top 6 van gemaakt die je echt niet mag missen in de maand maart!

1. Grimmige avonturen van Sabrina: Seizoen van de heks - Sarah Rees Brennan

Het is de zomer voor haar zestiende verjaardag, Sabrina Spellman weet dat haar wereld op het punt staat te veranderen. Haar leven bestaat uit het bestuderen van magie en toverspreuken, rondhangen met vrienden en naar de film gaan met haar vriendje Harvey Kinkle.
Nu de tijd in de 'normale' wereld langzamerhand op aan het raken is, beseft ze dat het achterlaten van haar vrienden veel moeilijker is dan ze had verwacht. Al helemaal nu ze niet meer precies weet wat Harvey voor haar voelt. Wanneer haar nicht Ambrose voorstelt om een spreuk uit te spreken die zijn ware gevoelens voor haar zullen onthullen gaat het helemaal mis. Een mysterieuze bosgeest bemoeit zich met de spreuk en alles begint averechts te werken.
Sabrina heeft zich altijd al aangetrokken gevoeld tot de macht van de magie. Toch begint ze steeds meer te twijfelen of haar magie haar niet het verkeerde pad op leidt. Zal ze ervoor kiezen om het pad van het licht te verlaten om het pad van de nacht te volgen?

Lees hier onze recensie.

2. De kleuren van licht - V.E. Schwab (fantasy)

De gevoelige balans tussen de vier Londens staat op het punt te breken. De ooit zo vereerde magie werpt zijn duistere schaduw over Rood Londen en maakt de weg vrij voor een ander Londen om de macht te grijpen. Kell begint te bezwijken onder de druk van tegenstrijdige loyaliteiten en Lila moet leren haar magie te beheersen, voordat de magie háár beheerst.
Intussen verzamelt kapitein Alucard Emery zijn bemanning en bereidt hij zich voor op een race tegen de klok om het onmogelijke voor elkaar te krijgen. In de schaduwen keert een oude vijand terug om de kroon op te eisen, terwijl een gevallen held een wereld probeert te redden die voor zijn ogen uiteen lijkt te vallen.
Wie zal de macht grijpen? Wie zal roemloos ten onder gaan? Wie redt het tot het einde van deze overdonderende trilogie?

Lees hier onze recensie.

3. Blijf bij mij - Emma Anna (New Adult)

Hoewel Hannah's hart is gebroken door de allesbeslissende onthulling die Luc heeft gedaan, heeft ze haar leven toch weer weten op te pakken. De afgelopen maanden is haar leven drastisch veranderd. Ze heeft een nieuwe baan, nieuwe vrienden en probeert haar verleden een plekje te geven. Maar wanneer ze uiteindelijk toch wordt geconfronteerd met Luc, blijkt ze meer naar een leven met hem te verlangen dan ze zichzelf heeft geprobeerd wijs te maken.
Luc is getrouwd en staat op het punt vader te worden, maar niets gaat zoals hij zou willen. Zijn relatie, zijn gezondheid en zijn gemoedstoestand laten hem in de steek, wat uiteindelijk maar één oorzaak heeft: een leven zonder Hannah, de vrouw die hem alles zou kunnen bieden wat hij nodig heeft. Maar is dat andersom ook zo?
Wat is er voor nodig om toch samen gelukkig te worden? En kunnen Luc en Hannah wel daadwerkelijk gelukkig zijn wanneer buitenstaanders er alles aan doen om dat tegen te houden?

Lees hier onze recensie.

4. Droom van mij - Jennifer L. Armentrout (New Adult)

Het kan vast niet serieus iets worden tussen Abby en Colton, maar dromen mag!
De 28-jarige Abby loopt na een vreselijke date over straat en is ineens getuige van een moord. De politieagent die de zaak onderzoekt, is haar oud-klasgenoot Colton. Ze was vroeger verliefd op hem, maar heeft nooit gedacht dat het iets kon worden. Dat denkt ze trouwens nog steeds niet. Ze kan hooguit van hem dromen.

Lees hier onze recensie.

 

 

5. Het doel - Elle Kennedy (New Adult)

Sabrina James heeft al haar doelen scherp in het vizier: met goede cijfers afstuderen, toegelaten worden op een topuniversiteit voor een master rechten, en dan werken bij een toonaangevend advocatenkantoor. Om aan haar vreselijke thuissituatie te ontkomen zal ze alles op alles moeten zetten, en daardoor heeft ze geen tijd voor de knappe ijshockeyer John Tucker, die haar wel ziet zitten. Sabrina had haar hele toekomst al uitgedacht, maar besluit dat één avondje plezier geen kwaad kan en zwicht voor Tuckers charmes. Een beslissing die haar hele leven voor altijd zal veranderen…

Lees hier onze recensie.

 

 

6. Het verdronken land - Cyn Balog

Vina is een van de weinige overgebleven tieners op het eiland Getijden. Door haar mismaakte lichaam en missende hand wordt ze er continu aan herinnerd dat er in een wereld waar droog land langzaamaan verdwijnt geen plek voor haar is. Het enige lichtpuntje in haar harde bestaan is Tiam, een sterke en handige jongen. Liefde speelt echter geen rol op Getijden. Alles staat in het teken van overleven.
Haar leven verandert als de koning op een dag ziek wordt en geen mannelijke nakomeling achterlaat. Vina wordt tot haar verrassing in het paleis ontboden en mag plotseling met prinses Ster een vriendschap aanknopen. Al snel ontdekt ze dat de stervende koning een geheim heeft dat hun wereld voorgoed zou kunnen veranderen. Kan Vina de mensen van wie ze houdt redden voor haar eiland door de zee wordt verzwolgen?

Lees hier onze recensie.

Lees ook: De 40 beste complete Young Adult series 

Nieuwste artikelen

  • Als ik je morgen weer zie – Robbie Couch

  • De rivalen – Vi Keeland

  • De gebroeders Maxilari - David Pefko

  • Beers balkon - Jeroen Berkhout

  • Italopop - Vanja van der Leeden

Gerelateerde artikelen

  • De beste Young Adult sprookjes

  • Top 12 beste young adult fantasy series

  • Divergent Allegiant part 2 officieel stop gezet

  • De allerbeste Harry Potter behind the scenes momenten

  • Bekende auteurs die begonnen bij Chicklit.nl!

Zoek in artikelen