Young Adult top 6: april 2020

In de maand maart zijn er helaas niet zo veel Young Adult boeken verschenen, maar toch hebben wij voor jullie een top 6 weten samen te stellen! Mocht je in de maand april nieuwe boeken zoeken om te lezen, dan kun je deze zes Young Adult boeken alvast op je TBR lijst zetten!

1. De wrede prins - Holly Black

Natuurlijk wil ik zijn zoals zij. Ze zijn prachtig, als zwaarden gesmeed in een hemels vuur. Cardan is nog mooier dan de rest. Hem haat ik het allermeest. Ik haat hem zo erg dat soms, als ik naar hem kijk, ik nauwelijks kan ademhalen.

Toen Jude zeven was, kwam er een vreemde man langs: een man met gekke kleren, puntige oren en een donderstem. Voor Jude wist wat er gebeurde, haalde hij een zwaard tevoorschijn en vermoordde daarmee haar ouders. Jude en haar zusjes moesten met hem mee, ver weg naar het elfenland Elfhame.

Tien jaar later is Jude een opstandige jonge vrouw. Ze heeft het zwaar in Elfhame: ze wordt gediscrimineerd om haar menselijke afkomst en soms zelfs bedreigd. De arrogante prins Cardan is het ergst van allemaal, dus waarom krijgt ze het altijd zo warm als hij in de buurt is? Het tij keert als Jude door Cardans broer, kroonprins Dain, wordt ingeschakeld als spion. Naarmate haar spionnentraining vordert, krijgt ze meer zelfvertrouwen en maakt ze nieuwe vrienden. Eindelijk lijkt ze haar plek te hebben gevonden. Maar in Elfhame is niets wat het lijkt, en wie hoog vliegt, kan diep vallen…

Lees hier de recensie.

2. Eerlijk duurt het langst - Karen M. McManus

Mis jij About That ook zo? Ik wel. Laten we een nieuw spel spelen. Stuur mij je keuze: Truth or Dare.
Eerlijk duurt het langst neemt de lezer mee terug naar Bayview High, een jaar na de dood van Simon Kelleher, de oprichter van de roddelapp About That. Tot nu toe heeft niemand de honger naar roddels zo goed kunnen stillen als hij dat kon, maar dat verandert wanneer iemand op school begint met een spelletje Truth or Dare. De leerlingen ontvangen een bericht van een anonieme afzender, en ze moéten kiezen. Als je kiest voor de waarheid wordt je diepste geheim onthuld; een opdracht kan gevaarlijk en zelfs dodelijk zijn. Simon mag dan gestorven zijn, iemand houdt zijn naam in ere – en gaat daarvoor over lijken.

Lees hier de recensie.

 

3. Kom bij me terug - Luigi Ballerini

Wat als je een nieuw pad kon kiezen? Paolo, Mattia, Alberto en Eleonora hebben een heel normaal leven. Ze gaan naar school, maken ruzie met hun ouders, worden verliefd ... Tot ze op een dag in contact komen met een mysterieuze vrouw in het rood. Zij zet alles op zijn kop en plaatst hen voor een onmogelijke keuze. Zijn de vier jongeren bereid om alles op te geven en een compleet nieuw leven te beginnen?

Lees hier de recensie.

 

4. Day dreamer - Luna van Roosen

"Dit is mijn verhaal, mijn eigen sprookjesachtige vertelling over een droomprins die verliefd wordt op een draak van een stiefzus. Een verhaal dat zo verkeerd loopt dat geen enkele pen ter wereld in staat is om het te herschrijven.''

Lora's aankomst stond niet in de sterren geschreven. Het stond ook niet in theebladeren, of in een van de boeken in de bibliotheek. Maar toch staat ze op een nacht aan de kasteelpoort met haar hond Henry die haar daarheen heeft geleid. Het kasteel herbergt een geheim dat iedereen in zijn grip houdt. Ook bij Lora begint het muiltje al snel te knellen.

Is zij door haar komst echter in staat om tussen al de doornen ook rozen te doen bloeien?

Lees hier de recensie.

 

5. Toxine - Rani de Vadder

Een jonge vrouw ontdekt dat ze de macht heeft om te doden door een eenvoudige aanraking, iets wat de heerser van haar rijk wil misbruiken. Ze moet kiezen tussen vluchten of vechten tegen de man die al jaren de scepter zwaait.

Lees hier de recensie.

 

 

 

6. Krijger van de Altaii - Robert Jordan (Fantasy)

De waterputten van de Vlaktes drogen op, de geduchte [tandhoorns] groeien in aantallen, en er zijn slechte voortekenen alom. Wulfgar, een leider van de Altaii-mensen, moet strijd leveren met tweeling-koninginnen, krijgsheren, profeten en magie, in de hoop zijn volk te beschermen en een toekomst voor hun veilig te stellen.
Elspeth, een bezoeker uit een andere wereld, heeft de antwoorden, maar het is aan Wulfgar om eerst de juiste vragen te stellen. Wat echter als de kennis die de Altaii kan redden ze ook kan vernietigen?
Krijger van de Altaii is voor nieuwe lezers een perfecte kennismaking met Jordan, en een heerlijk terugkomen voor fans van Het Rad des Tijds.

Lees hier de recensie.

Lees ook: Populaire boeken die in april 2020 verschijnen

GERELATEERDE ARTIKELEN

  • De beste Young Adult sprookjes

  • 18 Young Adult boeken die waarschijnlijk verfilmd worden

  • Divergent Allegiant part 2 officieel stop gezet

  • Once Upon a Time feiten die je waarschijnlijk nog niet wist

  • 20 Harry Potter feitjes waar je niets van wist 

Zoek in artikelen