Young Adult top 6: mei 2020

Ben jij ook gek op het genre Young Adult? Dan ben je niet de enige! Dit is namelijk een ontzettend populair genre en er komen dan ook geregeld veel leuke boeken in de dit genre uit. Ook in april hebben wij veel mooie, leuke, spannende en grappige Young Adult boeken gelezen en gerecenseerd. Van al deze mooie boeken hebben wij een top 6 samengesteld die je in mei zeker niet mag missen!

1. Heks & jager - Shelby Mahurin

Er is een lot dat erger is dan de brandstapel
Twee jaar geleden ontvluchtte Louise le Blanc haar heksenkring en vestigde zich in de stad Cesarine. Omdat niemand mag weten wie ze is, laat ze sindsdien alle magie achterwege en leeft ze van wat ze kan stelen. Want in Cesarine worden heksen als Lou opgejaagd. Ze worden gevreesd. En verbrand…
Reid Diggory, een beëdigd heksenjager van de kerk, heeft altijd maar één principe gehad: gij zult geen heks in leven laten. Het is puur toeval dat zijn pad dat van Lou kruist, maar nadat Lou hem een gemene streek heeft geleverd, dwingt de kerk hen tot iets wat ze geen van beiden voor mogelijk hadden gehouden: ze moeten trouwen. Lou is doodsbang dat men erachter zal komen wie ze werkelijk is, en ondertussen heeft ze nog een probleem: haar groeiende gevoelens voor Reid…

Lees hier de recensie.

 

 

2. Chain of gold - Cassandra Clare (Engels)

Chain of gold is vooralsnog alleen in het Engels verschenen, maar we moesten het nieuwe boek van Cassandra Clare gewoonweg benoemen!

Cordelia Carstairs is a Shadowhunter, a warrior trained since childhood to battle demons. When her father is accused of a terrible crime, she and her brother travel to London in hopes of preventing the family's ruin. Cordelia's mother wants to marry her off, but Cordelia is determined to be a hero rather than a bride. Soon Cordelia encounters childhood friends James and Lucie Herondale and is drawn into their world of glittering ballrooms, secret assignations, and supernatural salons, where vampires and warlocks mingle with mermaids and magicians. All the while, she must hide her secret love for James, who is sworn to marry someone else.
But Cordelia's new life is blown apart when a shocking series of demon attacks devastate London. These monsters are nothing like those Shadowhunters have fought before&;these demons walk in daylight, strike down the unwary with incurable poison, and seem impossible to kill. London is immediately quarantined. Trapped in the city, Cordelia and her friends discover that their own connection to a dark legacy has gifted them with incredible powers and forced a brutal choice that will reveal the true cruel price of being a hero.

Lees hier de recensie.

3. Vrees en wraak - Tomi Adeyemi

Zélie en Amari hebben het onmogelijke voor elkaar gekregen: ze hebben de magie teruggebracht naar het koninkrijk Orïsha, waar Zélies volk – de maji – wordt onderdrukt door een wrede heerser. De krachten die daarbij vrijkwamen waren alleen zo groot, dat niet alleen zijzelf, maar ook hun tegenstanders hun magische krachten hebben teruggekregen.
Wanneer de koning zich opmaakt om Orïsha aan te vallen, probeert Zélie uit alle macht de maji te verenigen om te voorkomen dat ze onder de voet worden gelopen. Daarnaast is het van het grootste belang dat Amari haar recht op de troon behoudt. Met zoveel zware taken op haar schouders en een burgeroorlog in het verschiet, weet Zélie niet of ze het gaat redden...

Lees hier de recensie.

 

 

 

4. Stiefzus - Jennifer Donnely

Isabelle zou dolgelukkig moeten zijn: ze staat op het punt met de knappe prins te trouwen. Alleen is Isabelle niet het lieve meisje met het glazen muiltje op wie de prins verliefd werd. Ze is de lelijke stiefzus die haar tenen verbrijzelde om in Assepoesters schoentje te passen.
Isabelle heeft geprobeerd om mooi en lief te zijn, maar dat maakte haar juist gemeen, jaloers en leeg. Nu krijgt ze één kans om haar lot te veranderen en te bewijzen wat stiefzussen altijd al wisten: echte schoonheid zit vanbinnen.

Lees hier de recensie.

 

 

 

 

5. Held - Michael Grant

Vier jaar nadat de koepel op Perdido Beach verdween heeft het rotsvirus vrij spel, waardoor er nu allerlei monsterachtige mensen met superkrachten rondlopen. De leden van de Rockborn Gang, Dekka, Shade, Cruz, Malik, Armo en Francis, hebben echter nog veel meer aan hun hoofd: wie zijn de Duistere Toeschouwers? En wat is de Vierde Dimensie, waar alleen Francis toegang toe heeft?
Ze hebben al eerder laten zien dat ze helden zijn, maar een held heeft geen tijd voor rust. Als de met het virus besmette rots New York bereikt, staat een nieuwe vijand op: Bob Markovic. Hij was altijd al onuitstaanbaar arrogant en immoreel, maar met zijn nieuwe vermogen om dodelijke ziektes te verspreiden kan hij het leven voor iedereen op aarde tot een hel maken. De Rockborn Gang zal een paar zware beslissingen moeten nemen als ze de wereld opnieuw willen redden…
Oude vrienden en nieuwe vijanden staan op in een laatste strijd om de menselijkheid.

Lees hier de recensie.

 

6. Finale - Kerry Drewery

Martha en Isaac zijn ontsnapt, maar nu zijn ze op de vlucht voor de overheid. Ondanks de beloningen die zijn uitgeloofd om Martha uit te leveren aan de politie, is ze voorlopig veilig in de Rises, het deel van de stad waar de armen en machtelozen wonen. Maar dan geeft de premier opdracht om een muur te laten bouwen. Is die bedoeld om de mensen binnen de muren veilig te houden, of ze juist gevangen te zetten? Martha zet alles op alles om om uit handen van de politie te blijven én de plannen van de premier te verijdelen. Een opwindend verhaal over verraad dat reikt tot in de top van de overheid…

Lees hier de recensie.

 

 

 

 

Lees ook: Top 12 young adult scifi boeken

Nieuwste artikelen

  • Recensie: Dear White People seizoen 4

  • Hartritme - Bart Chabot

  • 10x kick-ass vrouwenfilms

  • Recensie: Mare of Easttown

  • Sadie - Courtney Summers

Gerelateerde artikelen

  • De beste Young Adult sprookjes

  • Divergent Allegiant part 2 officieel stop gezet

  • 18 Young Adult boeken die waarschijnlijk verfilmd worden

  • 12 The Vampire Diaries behind the scenes geheimen die je nog niet wist

  • Young Adult top-5: september

Zoek in artikelen