Moederdag boeken top 6 2020

Moederdag staat weer voor de deur en natuurlijk willen wij onze moeders in het zonnetje zetten! Het is uiteraard altijd leuk om met een bloemetje aan te komen, maar hoe leuk is het om je moeder te verwennen met een mooi boek? Wij hebben daarom een Moederdag boeken top 6 samengesteld met boeken die perfect zijn om te geven met Moederdag!

Moederdag boeken top 6

De Vlinderkamer - Lucinda Riley

Het leven van Posy Montague staat in het teken van de natuur: als kind ving ze vlinders met haar vader, ze was de eerste vrouwelijke studente plantkunde aan Cambridge en tegenwoordig is ze altijd te vinden in haar prachtige tuin. Maar het bijbehorende landhuis van haar familie raakt in verval, en Posy moet de pijnlijke beslissing nemen het landgoed te verkopen.
Dan keert Posy's eerste liefde, Freddie, terug in haar leven. Vijftig jaar geleden brak hij haar hart, maar nu zoekt hij weer contact. Welk geheim draagt hij met zich mee? En wat heeft het statige landgoed van Posy's familie daarmee te maken?

Lees hier de recensie.

 

Moederdag boeken top 6

Ontmoeting in het kunstcafé - Sue Mcdonagh

Zou jij een bad boy met een leren jack en een vintage motor een kans geven?
Dat is de vraag die alleenstaande moeder Jo Morris zich moet stellen als ze tijdens een fietstochtje door het regenachtige Welshe landschap door Ed Griffiths, de lokale motormonteur, wordt aangereden. Jo werkt in het Kunstcafé en is zich maar al te bewust van de vele geruchten die de ronde doen over Eds reputatie.
Maar hoewel hij zeker geen engel is, heeft Ed iets prettigs over zich heen zich dat Jo maar moeilijk kan negeren. En als ze hem beter leert kennen en ziet hoe hij omgaat met haar zoontje Liam, begint ze zich af te vragen of Ed meer in zijn mars heeft dan alleen maar de bad boy uithangen.

Lees hier de recensie.

 

Moederdag boeken top 6

Lentekriebels - Nora Roberts

Uit angst voor negatieve publiciteit vertelt de bekende tv-actrice Ariel Kirkwood aan niemand dat ze een proces voert om de voogdij over het zoontje van haar verongelukte broer. Ook niet aan Booth DeWitt, in wiens nieuwste film ze de hoofdrol speelt. Wanneer de pers uiteindelijk toch een verhaal vol leugens verspreidt, krijgt ze spijt van haar zwijgzaamheid, want de prille liefde die tussen haar en Booth opbloeit ligt meteen onder vuur...

Het mag dan goed betalen, reclame maken voor een mannenmodelijn is niet iets waar Parks Jones op zit te wachten. Op haar beurt zit Brooke Gordon niet op Parks te wachten: als fotograaf werkt ze liever met professionals. Toch zorgt hun eerste ontmoeting meteen voor vuurwerk...

Lees hier de recensie.

Moederdag boeken top 6

Agneta's erfenis - Corina Bomann

Het prachtige Zweedse landgoed de Leeuwenhof is het decor van de levens van drie heel verschillende vrouwen, die alle drie op hun eigen manier hun weg door het leven proberen te vinden op zoek naar een gelukkige toekomst.
Het is 1913 en Agneta heeft tegen alle heersende gewoonten in afstand genomen van haar machtige familie en wil een vrij leven gaan leiden als schilder in Stockholm – het liefst met de charmante Michael aan haar zijde. Dan ontvangt ze een telegram met het nieuws dat haar vader is overleden en zij erfgename is van het landgoed de Leeuwenhof. Daarmee worden haar een adellijke titel en een leven vol pracht en praal op een presenteerblaadje aangeboden, maar was dat niet juist het leven waaraan ze had willen ontsnappen? Kiest Agneta ervoor de familietraditie in stand te houden en de erfenis van haar vader te accepteren, of overwint haar verlangen naar vrijheid en echte liefde?

Lees hier de recensie.

Moederdag boeken top 6

Trouw - Sarah Domogala

Sarah is eind dertig en woont met haar gezin op een berg in Frankrijk wanneer ze erachter komt dat haar man een affaire heeft. Heen en weer geslingerd tussen woede, wanhoop en schaamte zet ze alles in om haar gebroken hart te lijmen.Wanneer ze de constante gedachten aan 'de andere vrouw' niet meer uithoudt, besluit ze contact met haar op te nemen. Die ontmoeting zorgt voor een verrassend einde aan een oeroud verhaal.
In dit ontroerende, eerlijke boek richt ze zich tot haar man én tot zijn minnares. Sarah's verhaal is ook het verhaal van elke vrouw, van hoe je een weg vindt in het huwelijk, het moederschap, hoe je omgaat met ouder worden. Hoe je trouw blijft, aan jezelf én aan de ander.

Lees hier de recensie.

Moederdag boeken top 6                                Moederdag boeken top 6                                       Moederdag boeken top 6

De moedermaffia - Anita Terpstra

Merel is zwanger, en één ding weet ze zeker: ze zal nooit zo worden als haar zus, die alleen nog maar oog heeft voor haar zoontje. Met gezonde tegenzin waagt ze zich aan een cursus zwangerschapsyoga, waar buiken in alle maten op haar wachten. Ze ontmoet Lies, Wendy, Marjet en Ilona, geen van allen het type vrouw waar ze vriendschap mee zou willen sluiten.

Nog voordat Merel "baby' kan zeggen, wordt ze meegezogen in het verbale geweld van de moedermaffia. Ongewild wordt ze geconfronteerd met zenmoeders, overbezorgde moeders, duurzame moeders, chaotische moeders, werkverslaafde moeders, helikoptermoeders en thuisblijfmoeders. Naarmate haar zwangerschap vordert, ontstaan er onverwachte vriendschappen en ontdekt ze de belangrijkste les van de moedermaffia: iedere moeder doet het op haar eigen manier.

 

Lees ook: Chicklit auteurs waar je alles van wilt lezen

Nieuwste artikelen

  • Als ik je morgen weer zie – Robbie Couch

  • De rivalen – Vi Keeland

  • De gebroeders Maxilari - David Pefko

  • Beers balkon - Jeroen Berkhout

  • Italopop - Vanja van der Leeden

Gerelateerde artikelen

  • Lucinda Riley kondigt De zeven zussen deel 7 aan

  • Recensie: De zeven zussen

  • Chicklit.nl boek van het jaar 2018: dit is de top 3

  • Lucinda Riley's 'De zeven zussen 8: Atlas: Het verhaal van Pa Salt' dit is wat we weten

  • Boeken zoals Lucinda Riley

Zoek in artikelen