Vaderdag: boeken top 6

Vaderdag staat alweer voor de deur en uiteraard zetten ook wij graag onze vaders op deze dag in het zonnetje! Zoek jij nog een leuk cadeau om je vader te verrassen? Geef hem dan een boek cadeau! Om je inspiratie te geven, hebben wij een boeken top 6 voor Vaderdag samengesteld. Deze boeken zijn bij ons beoordeeld met 5 hartjes en zijn een perfect cadeau voor Vaderdag!

Je kan nu het boek direct bestellen door te klikken op de link of afbeelding. Daarmee support je onze website!

Winterland - Kim Faber

Is je vader een thrillerliefhebber? Dan raden wij het boek Winterland aan!

Door een professionele misstap wordt inspecteur Martin Juncker uit Kopenhagen naar een klein en saai provinciestadje gestuurd. Zijn enige uitdaging: de spanningen rond het plaatselijke asielzoekerscentrum. Als er een bom ontploft in hartje Kopenhagen en Junckers voormalige partner Signe Kristiansen op de zaak wordt gezet, voelt hij zich volledig buitengesloten. Het onderzoek verloopt moeizaam, tot Kristiansen plots een gouden tip krijgt.
Ondertussen belandt er tot Junckers grote verbazing een moordzaak op zijn bureau. Het lijkt een uit de hand gelopen overval, maar als blijkt dat het slachtoffer banden had met neonazi's, wordt al snel duidelijk dat er een link is met Signes zaak. En de winter in Kopenhagen is pas net begonnen…

Lees hier de recensie.

De onschuldigen - John Grisham 

John Gisham heeft al vele thrillers op zijn naam staan en nog steeds brengt deze populaire auteur regelmatig nieuwe boeken uit. Ook onder de mannen is deze schrijver erg populair en daarom zeker een aanrader als Vaderdag cadeau.

Meer dan twintig jaar geleden werd er in Florida de jonge advocaat Keith Russo in koelen bloede neergeschoten. De moordenaar liet geen spoor achter, er waren geen getuigen en geen duidelijke verdachten. Om de zaak toch op te lossen, schoof de politie de moord in de schoenen van Quincy Miller – een jonge zwarte man die ooit cliënt was van het slachtoffer. Bewijs werd vervalst, een veroordeling volgde spoedig en Miller verdween achter de tralies. Voor de rest van zijn leven. Geen advocaat keek nog naar hem om. Niemand bekommerde zich nog om hem.
Ruim twintig jaar na de gebeurtenissen in Seabrook ontvangt Cullen Post een brief waarin Quincy Miller hem om hulp vraagt. Post is priester en advocaat, en het gezicht van Guardian Ministries – een kleine organisatie die zich inzet voor ten onrechte veroordeelden, met name zaken die niemand anders op zich wil nemen. Maar met de zaak-Miller haalt Post zich meer problemen op de hals dan hij ooit had kunnen bedenken. Want de werkelijke moordenaars van Keith Russo willen koste wat kost voorkomen dat Miller alsnog wordt vrijgesproken. Deze invloedrijke mannen hebben destijds één advocaat vermoord, en ze zullen er niet voor terugdeinzen om nog een andere te elimineren om hun doel te bereiken…

Lees hier de recensie.

Dr. Sleep - Stephen King

Met een boek van Stephen King zit je eigenlijk altijd goed!

Het jongetje Danny Torrance is inmiddels Dan, een man die decennialang heeft rondgezworven in een poging te ontsnappen aan zijn vaders erfenis van angst, alcoholisme en geweld. Nu gebruikt hij zijn gave voor stervensbegeleiding... ze noemen hem Dr. Sleep.

Dan ontmoet hij Abra Stone, een twaalfjarig meisje met de helderste Shining ooit. Maar haar gave trekt een bende paranormaal begaafden aan. Ze lijken onschuldig - oud en rondrijdend in hun campers - maar de leden van de Ware Knoop voeden zich met de energie van kinderen als Abra. Dans oude demonen keren terug als hij moet vechten voor Abra's leven...

Lees hier de recensie.

De jongen die zijn vader naar Auschwitz volgde - Jeremy Dronfield

Houd je vader van (waargebeurde) oorlogsverhalen? Dan kunnen we het indrukwekkende boek De jongen die zijn vader naar Auschwitz volgde zeker aanraden.

Het verhaal speelt zich af in 1939. Gustav Kleinmann, een Weense stoffeerder, en zijn zestienjarige zoon Fritz worden samen met andere Joodse mannen gearresteerd door de SS. Ze worden naar Buchenwald in Duitsland gestuurd, waar het beruchte concetratiekamp op dat moment nog gebouwd moet worden. Vader en zoon worden gedwongen om te helpen bij de bouw. Het werk was loodzwaar en heeft vele mensen het leven gekost. Gustav en vierhonderd andere Joden werden geselecteerd voor de overplaatsing naar het nieuwe kamp Auschwitz. Fritz kon het niet verdragen om gescheiden te zijn van zijn vader. Fritz bood zichzelf daarom ook aan voor het transport naar Auschwitz. Er begon een nieuwe beproeving voor vader en zoon die nog wreder en gruwelijker was dan daarvoor.

Lees hier de recensie.

De waterdanser - Ta-Nehisi Coates

Hiram Walker werd geboren als slaaf. Hij verloor zijn moeder en alle herinneringen aan haar toen hij nog een kind was, maar hij heeft ook een gave meegekregen. Wanneer Hiram bijna verdrinkt tijdens een ongeluk in de rivier, wordt hij gered door een mysterieuze kracht, die hem optilt en weer aan land zet. Deze vreemde ervaring wakkert Hirams rebellie aan. Aangespoord door zijn zelfgekozen familie op de plantage is hij vastbesloten te ontsnappen.
Een onverwachte reis vangt aan, die Hiram van de tabaksplantages in Virginia naar wanhopige guerrillacellen in de jungle voert, van het diepe Zuiden tot de gevaarlijke utopische bewegingen in het Noorden. Terwijl hij verwikkeld raakt in de oorlog tussen slaven en slavenhouders, wil hij enkel terugkeren naar de plantage om zijn familie te bevrijden. Maar om dat te bereiken moet hij eerst het verhaal van zijn grootste verlies reconstrueren.

Lees hier de recensie.

Godendrank - Ilja Gort

Godendrank is het enige boek uit deze lijst dat beoordeeld is met 4 hartjes. Toch moesten we dit boek wel in onze Vaderdag boeken top 6 zetten, aangezien Ilja Gort toch een grote favoriet is onder de mannen!

Alles achterlaten om opnieuw te beginnen in een ander land, zou jij het durven? Abel en Angela wagen de stap en verruilen hun winkeltje in de Amsterdamse Jordaan voor een wijnboerderij in Zuid-Frankrijk. Wanneer ze de ene na de andere tegenslag te voorduren krijgen, besluit Abel wiet te gaan telen om zijn wijn te voorzien van een scheutje geestverruiming. Hiermee komen Abel en Angela in aanraking met mensen die het niet zo nauw nemen met de wet en brengen ze zichzelf in een lastige positie.

Lees hier de recensie.

Lees ook: Bestseller thrillers van 2020

Nieuwste artikelen

  • Hoe ik mijn eigen moord oploste - Kristen Perrin

  • De schandalen - Herman Stevens

  • De storm van ons bestaan - Vanessa Chan

  • De omzwervingen van Boek - Melanie van de Peut

  • Familiehuis aan zee - Simone Foekens

Gerelateerde artikelen

  • Winnen: 3 maanden gratis Storytel

  • De beste zomerboeken in 2021

  • Winnen: De beproevingen van Apollo-serie van Rick Riordan

  • Boeken over magische scholen

  • Dit zijn de leukste Book Nook ideeën

Zoek in artikelen