Young Adult top 6: februari 2021

De maand januari zit er alweer op en in de eerste maand van het jaar hebben we weer veel prachtige young adult boeken moeten lezen! Ben jij nog op zoek naar een nieuw Young Adult boek om te lezen? Doe dan inspiratie om met de Young Adult top 6 van februari.

1. Het zusje van - Carlie van Tongeren

'Het zusje van' gaat over Liv: een gewoon meisje op een gewone school, waar ze gewoon gelukkig is. Tot haar broer Alex in het ziekenhuis belandt door een auto-ongeluk. Niet alleen is Alex zwaargewond, het meisje dat hij aanreed heeft het niet overleefd. Zoë heette ze, en ze zat bij Liv op school.
Vanaf dat moment is Liv niet langer Liv, maar 'het zusje van'. Van die dronken automobilist die de lieve, vrolijke Zoë heeft doodgereden. Ze wordt genegeerd, nagewezen en lastiggevallen. Alsof zij die avond achter het stuur zat. En dan heeft ze ook Alex nog: hij blijft haar broer, maar moet ze voor hem opkomen terwijl ze wat er met Zoë gebeurd is net zo erg vindt? En wie komt er eigenlijk voor haar op?

Lees hier de recensie.

 

 

 

 

2. Wat zou Justyce doen? - Nic Stone

In dit langverwachte vervolg op haar bestseller werpt Nic Stone een kritische blik op de gebrekkige praktijken en ideologieën die Afro-Amerikaanse jongens en minderheden in het Amerikaanse rechtsysteem discrimineren.

Vernell LaQuan Banks en Justyce McAllister groeiden allebei op in zuidwest Atlanta, een paar straten van elkaar. Jaren later loopt Justyce door de roemruchte zalen van Yale en zit Quan achter de tralies van een jeugddetentiecentrum.

Door middel van flashbacks en brieven aan Justyce – de hoofdpersoon van Wat zou Martin doen? – krijgt Quans verhaal vorm. Problemen thuis en misverstanden op school leiden tot ontmoetingen met de politie en moeilijke beslissingen. En dan is er een dode agent en een wapen met Quans vingerafdrukken erop. Hoe kan het dat een doodgewone jongen als Quan zomaar verzeild raakt in een moordzaak? Quan weet het zelf ook niet.

Lees hier de recensie.

 

3. Tussen de beesten en wilde rozen - Ashley Poston

Cerys is veilig in het koninkrijk Aloriya. Er is geen ziekte of honger en er heerst al jaren vrede. Zo is het al sinds de eerste koning een deal maakte met de Vrouwe die het bos dat aan het koninkrijk grenst regeerde. Maar terwijl Aloriya opbloeide, werd het bos donker, vervloekt en verboden. Cerys weet dit maar al te goed: ze wist maar net te ontsnappen toen het bos haar vrienden en moeder vermoordde. Nu draagt Cerys een klein beetje van de vloek in haar bloed, een herinnering aan de dag dat ze alles verloor. Het grootste gevaar waar ze nu mee geconfronteerd wordt, als dochter van de tuinman, is de vervelende vos die haar maar niet met rust laat.

Als een nieuwe koningin wordt gekroond, dalen de dingen die lang verborgen lagen in het bos neer op het koninkrijk. Cerys wordt gedwongen te vluchten, met als enige metgezellen de kleine vos, een vreemde en krachtige beer en de magie in haar bloed. Het is aan haar om de legendarisch Vrouwe van het Woud te vinden en haar dorp te redden. Maar het bos is gevaarlijker dan ze ooit gedacht had en als de geheimen uit het verleden worden onthuld, is er alles voor nodig om te overleven.

Lees hier de recensie.

4. Apocalyps - Marissa Meyer

Het epische slot van de Rebellen-trilogie zit vol intrige en actie, tot de laatste, schokkende geheimen zijn onthuld.
Nova en Adrian proberen hun identiteit nog steeds uit alle macht geheim te houden. Terwijl het gevecht tussen hun alter ego's en hun bondgenoten doorgaat, komt hun grootste vijand Gatlon City opeisen. Nova en Adrian zijn genoodzaakt om met leugens en bedrog hun dierbaren te beschermen. Hun grootste angsten dreigen werkelijkheid te worden, en als ze de kloof tussen helden en schurken niet kunnen dichten, zullen ze alle verliezen. Ook elkaar.

Lees hier de recensie.

 

 

 

 

5. De beproevingen van Apollo 5 - De toren van Nero - Rick Riordan

Het epische laatste deel van De beproevingen van Apollo: De toren van Nero

Zal Apollo (alias Lester Papadopoulos) eindelijk zijn plek op de berg Olympus terugverdienen? De voormalige god en zijn vriendin Meg moeten de profetie volgen die Ella de harpij heeft onthuld. Ze moeten terugkeren naar de plek waar Apollo’s problemen zijn begonnen: Manhattan. Naar de toren van Nero, het glanzende hoofdkwartier van het Triumviraat in het centrum van de stad New York. Daar zal hij het moeten opnemen tegen ’t beest uit de profetie, zijn aartsvijand Python. Maar hoe kan Apollo hem verslaan in de gedaante van hulpeloze tiener?

Lees hier de recensie.

 

 

6. Het huis zonder einde - Daniëlle Bakhuis

'Wat kijk je bang,' zegt het meisje. 'Je ziet eruit alsof je een geest ziet.'
Voor de derde keer vraag ik het en nu zonder te stotteren.
'Wie ben jij?'
Ik kijk in haar donkere, lege oogkassen. Ze houdt haar hoofd schuin en schenkt me een lieve glimlach.
'Je weet wie ik ben,' zegt het meisje. Haar stem is slepend, alsof de woorden aan elkaar plakken.
'Je hebt me drie keer opgeroepen.'

Iedereen in Westerdam weet het: het Woud van Westerdam moet je mijden zodra het donker is. 's Nachts schijnen er vreemde, onverklaarbare dingen te gebeuren. Maar wanneer Samira en haar vrienden met Halloween de unieke kans krijgen om in het verlaten landhuis te kijken, wint de nieuwsgierigheid het van de angst. Ze zijn gewaarschuwd: wie te lang in het huis blijft, begint dingen te zien die er niet zijn…

Lees hier de recensie.

 

 

Lees ook: 10 fantasie boeken met de slechterik in de hoofdrol

Nieuwste artikelen

  • Hoe ik mijn eigen moord oploste - Kristen Perrin

  • De schandalen - Herman Stevens

  • De storm van ons bestaan - Vanessa Chan

  • De omzwervingen van Boek - Melanie van de Peut

  • Familiehuis aan zee - Simone Foekens

Gerelateerde artikelen

  • De beste Young Adult sprookjes

  • Top 12 beste young adult fantasy series

  • Divergent Allegiant part 2 officieel stop gezet

  • Winnen: 3 maanden gratis Storytel

  • De allerbeste Harry Potter behind the scenes momenten

Zoek in artikelen