Young Adult top 6: mei 2021

We zijn gek op young adult boeken! Elke maand verslinden we weer de nieuwste young adult boeken. Ook in de maand april hebben we van veel geweldige, spannende en fantasievolle young adult boeken kunnen genieten. Hou jij ook zo van young adult boeken en ben je op zoek naar nieuwe aanraders? Lees dan onze young adult top 6 voor de maand mei door!

1. De verbannen koningin - Holly Black

Verbannen, krachteloos en nog even sterfelijk als altijd probeert Jude Duarte haar leven weer op te pakken. Als het verraad van Cardan haar één ding heeft geleerd, is het wel dat macht makkelijker te verwerven is dan vast te houden. Maar Jude is allesbehalve van plan zich gewonnen te geven. Als haar tweelingzus Taryn onverwacht op de stoep staat – in levensgevaar en met een afschuwelijk geheim – vormt zich het eerste idee voor een meesterlijk plan om alles te herwinnen wat Cardan haar heeft afgenomen.

Om haar zus te redden, zal Jude opnieuw moeten doordringen tot het hof van de elfen en haar gevoelens voor Cardan onder ogen moeten zien. Maar Elfhame is niet meer zoals ze het heeft achtergelaten. Het land balanceert op het randje van oorlog en zodra Jude een stap over de grens zet, raakt ze verstrikt in een bloederig politiek conflict. Terwijl een krachtige vloek wordt ontketend en de spanningen een hoogtepunt bereiken, moet Jude voor eens en voor altijd kiezen tussen haar ambitie en haar hart.

Lees hier de recensie. 

 

2. Vergif - Jennifer Donnelly 

De knappe Sophie, met rode lippen en een huid zo wit als sneeuw, staat op het punt de troon over te nemen. Haar stiefmoeder heeft echter andere plannen. Volgens haar is Sophie te lief en te aardig om te regeren, en Sophie gelooft haar.

Wanneer een jager de opdracht krijgt om Sophie te vermoorden, ontdekt ze een ongekend vuur in zichzelf. Met de hulp van zeven mysterieuze vreemden besluit Sophie terug te winnen wat haar toebehoort.

Lees hier de recensie. 

 

 

 

 

3. K-pop crush - Stephan Lee

Al haar hele leven doet de Koreaans-Amerikaanse Candace Park alles om haar ouders tevreden te stellen. Ze haalt hoge cijfers en speelt altviool in het schoolorkest. Maar wat bijna niemand weet is dat ze het liefste zingt en gek is op K-pop.

Wanneer Candace stiekem naar een K-popauditie voor een nieuwe meidenband gaat en wordt uitgekozen voor een training in Korea, lijkt haar droom werkelijkheid te worden. Maar niets is minder waar: de lessen zijn loodzwaar en de concurrentie
is moordend. En bovendien is regel nummer 1: NIET DATEN! Juist dat blijkt onmogelijk wanneer Candace megaster One.J en de superleuke YoungBae ontmoet.

Kan Candace die felbegeerde plek in de K-popband veroveren en tegelijk zichzelf blijven?

Lees hier de recensie. 

 

4. Undercover - Eva Burgers

Als Amy 's avonds laat naar huis fietst, ziet ze een groepje jongens een woning binnengaan. Ze besteedt er weinig aandacht aan, tot ze hoort dat er in dat huis een overval is gepleegd, waarbij een man om het leven is gekomen. Ze staat voor een lastige keuze. Ze weet wie dit op hun geweten hebben, maar kan niks bewijzen. Amy besluit om zelf op onderzoek uit te gaan door contact te leggen met een van de daders. Haar vrienden Boris en Sophie vinden dit geen goed idee en zien hoe Amy steeds meer toetrekt naar deze Ivar. Ze denken dat Amy gevaar loopt en stappen naar de politie, iets wat Ivar niet ontgaat. Ze moe¬ten vluchten en ondertussen raakt ook Amy steeds meer in de knel. Hoe moeten ze een moordenaar ontmaskeren als ze hun eigen levens niet zeker zijn?

Lees hier de recensie. 

 

 

 

5. Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Op de laatste dag van het schooljaar worden Yasmine en Jason uitgenodigd voor een feest in de enorme villa van hun klasgenoot Casper. Yasmines vader zal het nooit goed vinden dat ze gaat, maar als ze hoort dat Thomas er ook zal zijn, móét ze wel gaan. Maar al snel zou ze willen dat ze nooit het huis uit was geslopen… Als een aantal jongens ruzie krijgt, loopt het heel snel uit de hand. Er wordt gevochten en meerdere jongeren slaan op de vlucht. Een groep oudere jongens komt binnen en alle deuren gaan op slot. Niemand mag het huis verlaten totdat ze hebben waar ze voor gekomen zijn. Waren Yasmine en Jason maar nooit naar het feest gegaan…

Lees hier de recensie. 

 

 

 

 

6. Daigho - Latoya Morris

In de wereld Ayra wordt magie in evenwicht gehouden door wezens genaamd Wyndrygem. Zij worden eens in de honderd jaar geboren om Ayra te zuiveren van donkere magie. Maar als Wyndrygem Alma verliefd wordt op een kwaadaardige tovenaar, gaat het mis. De jonge Bryana brengt hoop. Alma krijgt een visioen: Bryana zal een zoon krijgen, die weleens Alma's redding kan beteken. Zijn naam is Daigho.

Als Daigho zeventien is, wordt zijn vriendin lastiggevallen door een paar jongens. Hij verandert in een wezen met vleermuisvleugels, een gehaat ras in zijn wereld. Daigho vlucht en komt terecht op een compleet andere wereld: de aarde, waar hij zijn menselijke gestalte weer aanneemt en vriendschap sluit met Fay. Maar hoezeer hij ook op haar gesteld is, Daigho wil terug naar huis. Hij wil antwoorden.

Waarom verandert hij soms in een monster? Wat is zijn rol in Ayra, waar hij thuishoort en waar een gevangen tovenaar elk moment zijn macht terug kan krijgen? En wanneer komt het moment dat hij voor altijd een monster zal blijven...

Lees hier de recensie. 

 

Lees ook: Fictie top 6: mei 2021

Nieuwste artikelen

  • Als ik je morgen weer zie – Robbie Couch

  • De rivalen – Vi Keeland

  • De gebroeders Maxilari - David Pefko

  • Beers balkon - Jeroen Berkhout

  • Italopop - Vanja van der Leeden

Gerelateerde artikelen

  • De beste Young Adult sprookjes

  • Top 12 beste young adult fantasy series

  • Divergent Allegiant part 2 officieel stop gezet

  • Bekende auteurs die begonnen bij Chicklit.nl!

  • 18 Young Adult boeken die waarschijnlijk verfilmd worden

Zoek in artikelen