Young Adult top 6: juni 2021

Elke maand komen er weer veel young adult boeken uit. De afgelopen tijd hebben wij weer veel mooie, grappige, fantasievolle en romantische young adult boeken gelezen. Ben je voor de maand juni nog op zoek naar een leuk young adult boek om in het zonnetje te lezen? Lees dan snel verder!

1. Helderwitte macht - Cassandra Clare

Het leven van Magnus Bane en Alec Lightwood loopt op rolletjes. Ze wonen samen in een fantastische loft, hun heksenmeesterzoontje Max leert langzaam lopen, en op de straten van New York is het rustig en veilig - zo rustig en veilig als New York kan zijn, in ieder geval.

Tot op een nacht twee oude kennissen hun appartement binnendringen en het machtige Witte Boek stelen. Magnus en Alec moeten noodgedwongen alles laten vallen om het terug te krijgen. Ze volgen de dieven naar Shanghai, schakelen hulptroepen in, en moeten een babysitter regelen.

Ook heeft iemand Magnus neergestoken met een vreemd magisch wapen, en de wond gloeit, dus daar moeten ze zich óók nog druk om maken.

Gelukkig bestaan hun hulptroepen uit Clary, Jace, Isabelle en kersverse schaduwjager Simon. In Shanghai ontdekken ze namelijk dat een nog véél gevaarlijkere dreiging hen opwacht. Magnus' magie is op hol geslagen, en als ze de demonen die de stad overspoelen niet kunnen tegenhouden, zullen ze hen tot de bron moeten volgen - het levensechte rijk van de doden. Lukt het ze om de wereld te redden voordat Max Alecs moeder tot waanzin drijft?

Lees hier de recensie. 

2. De falling in love montage - Ciara Smyth

De cynische Saoirse (17) gelooft niet meer in de liefde. Ze is vastbesloten om nooit meer aan een serieuze relatie te beginnen. Tot ze op een eindexamenfeestje Ruby ontmoet. Die daagt haar uit tot een experiment: een zomer vol klassieke dates die zo in een romantische comedy zouden passen, en die eindigt zodra vakantie voorbij is – geen verwachtingen van eeuwige liefde, geen gebroken harten, geen gezeur.
Klinkt als een perfect plan, maar Ruby en Saoirse vergeten één ding: aan het einde worden de personages in de film altijd écht verliefd.

Lees hier de recensie. 

 

 

 

 

 

3. Fin & Rye - Harry Cook

Fin kust een jongen. Wanneer zijn vader erachter komt, verhuist de hele familie halsoverkop naar een andere stad. Maar een nieuwe start verandert niets aan Fins geaardheid of de problemen die zij in de ogen van iedereen veroorzaakt. Nou ja, iedereen… zijn nieuwe beste vriendin Poppy en haar vriendin June maken er totaal geen probleem van en Rye ook niet, zijn nieuwe crush. Terwijl Fin and Rye langzaam naar elkaar toe groeien en uiteindelijk intieme momenten beleven, besluiten Fins conservatieve ouders hem naar een ‘therapy camp’ te sturen. Het is een nachtmerrie. Kunnen Fins vrienden een briljant plan bedenken om hem te redden voordat de misdienaren hem in ‘the straight and narrow’ dwingen?

Lees hier de recensie. 

 

 

 

4. Girl 6 - Mirjam Mous

Girl 6 gaat over de onhandige Summer. Ze is de enige kleindochter van het echtpaar Rogers, dat in Boy 7 manier bedacht om het gedrag van Nederlandse jongeren te verbeteren. Wanneer opa Carl ernstig ziek is, vertrekt Summer met haar moeder naar Amerika, waar haar grootouders inmiddels weer wonen. Daar ontmoet ze Dez, een jonge blogger die altijd op zoek is naar een goed verhaal. Samen ontdekken ze het web van leugens en dilemma’s waarin Summer zit verstrikt. Hoe ver ga je om iemand te redden van wie je houdt? En is het ene leven echt meer waard dan het andere?

Lees hier de recensie. 

 

 

 

 

 

5. Bloed & Honing - Shelby Mahurin

Lou is haar heksenkring ontvlucht. Ze moet zo onopvallend mogelijk leven om niet de aandacht te trekken en vooral geen magie gebruiken, want in Cesarine worden heksen zoals zij zonder pardon op de brandstapel gezet.

Sinds haar onwaarschijnlijke huwelijk met heksenjager Reid Diggory is het leven er niet makkelijker op geworden. Nu zitten zowel de heksenjagers van de kerk als de heksen hen op de hielen. Ze hebben bondgenoten nodig, maar wie wil hen nog helpen? Terwijl Lou en Reid steeds verder uit elkaar worden gedreven, lokt de lafhartige Morgane, een heks die Lou beter kent dan wie dan ook, hen in een dodelijk kat-en-muisspel. Is ontsnappen nog mogelijk?

Lees hier de recensie. 

 

 

 

6. De vergeten tuin - Sandra J. Paul

Het derde deel in de zeer succesvolle Kraaidorp-reeks. Het jaar 1621. De moeder van de twaalfjarige Colette Zwart wordt op de brandstapel gezet. Colette zweert dat ze wraak zal nemen op de kasteelheer die haar dit heeft aangedaan, maar die kans krijgt ze niet. Ze wordt samen met haar broer Bertus meegenomen door de mysterieuze Maximiliaan. Hij brengt hen naar zijn burcht, ver weg van hun dorp. Daar ontdekken ze wat hun moeder al die jaren voor hen heeft verborgen gehouden, en wie ze in werkelijkheid is. Om haar moeder terug te krijgen, moet Colette gebruik maken van duistere magie. Maar dan vindt ze een lang vergeten tuin, met daarin een mysterieuze bron, die toegang geeft tot het eeuwige leven...

Lees hier de recensie. 

 

 

 

 

Lees ook: De nieuwste new adult boeken aanraders

Nieuwste artikelen

  • Mystery guest - Maren Stoffels

  • Het schoolplein - Michelle Frances

  • Toen ik jou zag - Mary Schoon

  • Morisaki's boekwinkel - Satoshi Yagisawa

  • Spiegeldagen - Mark H. Stokmans

Gerelateerde artikelen

  • De beste Young Adult sprookjes

  • Top 12 beste young adult fantasy series

  • Divergent Allegiant part 2 officieel stop gezet

  • De allerbeste Harry Potter behind the scenes momenten

  • Bekende auteurs die begonnen bij Chicklit.nl!

Zoek in artikelen