Fictie top 6: juli 2021

Nu de zomer is aangebroken vinden wij het heerlijk om met een boek in de zon te lezen. Gelukkig zijn er de afgelopen maand weer veel mooie boeken verschenen! Ben je nog op zoek naar een leuk boek om in de zomer te lezen? Doe dan inspiratie op met onze fictie top 6!

1. Liever verliefd - Sophie Kinsella

Na een datingappfiasco onderbreekt Ava haar zoektocht naar de ware en reist ze vastberaden om haar boek af te maken naar een Italiaans toevluchtsoord voor schrijvers. De schrijversretraite is de ideale plek om te ontsnappen, ze mag niet eens haar echte naam gebruiken. Als 'Aria' ontmoet ze 'Dutch', een man die te mooi lijkt om waar te zijn. Ze duiken halsoverkop in een relatie, omringd door het azuurblauwe water van de Mediterrane kust. Maar dan moeten hun echte identiteiten, Ava en Matt, terugkeren naar Londen. Terwijl de fantasie uit elkaar spat, ontdekken ze hoe verschillend hun leven is...

Lees hier de recensie.

 

 

 

 

 

2. Hoogzomer - Kim Faber & Janni Pederson

Inspecteur Martin Juncker is verbitterd over zijn degradatie naar een klein politiebureau in het saaie provinciestadje Sandsted. Maar heel lang heeft hij niet om daarbij stil te staan, aangezien er een advocaat vermoord wordt in het stadspark en híj het onderzoek moet leiden.

In Kopenhagen onderzoekt journaliste Charlotte Junckersen een anonieme tip: de terroristische aanslag die een paar maanden eerder plaatsvond, had wellicht voorkomen kunnen worden. Haar man, Martin Juncker, weigert zich erover uit te laten uit angst dat hun levens in gevaar komen. Rechercheur Signe Kristiansen, Junckers voormalige partner, is wel bereid om de zaak verder te onderzoeken, maar heeft haar handen vol aan enkele privézaken. Als er echter een onthoofd lichaam wordt aangetroffen en er een verband lijkt te zijn met de aanslag, bijt Signe zich alsnog vast in het onderzoek. Het was al warm in Kopenhagen, maar de zomer wordt nog broeieriger…

Lees hier de recensie.

 

3. Het familiehotel van Sapphire Bay - Holly Martin 

 Aria woont al haar hele leven op Jewel Island. Zelfs toen haar zussen Clover en Skye vertrokken, bleef zij achter bij haar vader om te helpen met het runnen van het familiehotel. Een jaar na hun vaders dood, is Aria genoodzaakt om het hotel te verkopen. Als de knappe Noah, een man die veel hotels opknapt, die zomer op Jewel Island verblijft, lijkt het een geschenk uit de hemel. Aria wil de relatie graag professioneel houden, maar Noah heeft een geheim dat Aria’s hele leven op z’n kop zal zetten.

Lees hier de recensie.

 

 

 

 

4. De dochter van de president - Bill Clinton & James Patterson

Er is een nieuwe regering in het Witte Huis. Maar het is de vorige first family die boven aan de hitlijst staat van een internationale terroristische organisatie. Matthew Keating is een voormalig Navy seal en de vorige president van de Verenigde Staten. Nadat een dappere maar noodlottige militaire missie hem zijn tweede ambtstermijn heeft gekost, verhuist hij naar het platteland van New Hampshire. Daar zou hij het liefst het leven van een 'gewone' burger willen leiden, maar een oud-president wordt nooit meer een gewone burger. En een oud-president heeft vijanden. Wanneer zijn dochter ontvoerd wordt, zet hij de seal-training en alle connecties die hij als president heeft opgedaan in om haar te redden. Want het is maar de vraag of hij op zijn vrienden in het Witte Huis kan rekenen...

Lees hier de recensie.

 

 

 

5. Middernachtbibliotheek - Matt Haig

Nora wordt overweldigd door het gevoel dat ze in haar leven verkeerde keuzes heeft gemaakt, en iedereen teleurstelt. Wanneer ze in de Middernachtbibliotheek terechtkomt, een plek tussen leven en dood, krijgt ze de kans om te zien op welke vele manieren haar leven anders had kunnen verlopen. Elk boek dat ze openslaat neemt haar mee naar een ander leven: waarin ze Olympisch zwemkampioen is, wél bij haar ex is gebleven of haar droom om gletsjeronderzoeker te worden daadwerkelijk heeft waargemaakt. In elk bestaan probeert ze haar weg te vinden. Terwijl ze door de Middernachtbibliotheek struint moet ze de ultieme vraag onder ogen komen: wat maakt het leven de moeite waard?

Lees hier de recensie.

 

 

 

 

6. Zomerloof - Jackie van Laren

De zomer is aangebroken en boswachter Sylvie begint zich al aardig thuis te voelen in haar nieuwe werkgebied De Grote -Weijde. Ze kent het bos dat ze onder haar hoede heeft inmiddels op haar duimpje en ze heeft een paar belangrijke vriendschappen gesloten. Ook haar dochter Ties heeft het naar haar zin: haar laatste weken op de basisschool zijn afgesloten met een knal, en een zoen van de leukste jongen van de klas. Ze is verliefd en het is wederzijds; ze kan haar geluk niet op.

Stapje voor stapje verdiept ook Sylvies vriendschap met Freek zich, al is hij een complexe man. En dan is er nog het probleem van Freeks onderhuurders, die het grote huis op het landgoed bewonen en zich bezighouden met zaken die absoluut niet thuishoren in een vredig -natuurgebied als De Grote Weijde. Freek heeft Sylvie op meer dan één -manier nodig, maar het voelt voor hem als een onmogelijke opgave om haar echt dichtbij te laten komen.

Lees hier de recensie.

 

 

Lees ook: Chicklits met zon, zee en strand

Nieuwste artikelen

  • Het schoolplein - Michelle Frances

  • Toen ik jou zag - Mary Schoon

  • Morisaki's boekwinkel - Satoshi Yagisawa

  • Spiegeldagen - Mark H. Stokmans

  • Zombies op school - Marieke Boeijen

Gerelateerde artikelen

  • Winnen: 3x Liever verliefd van Sophie Kinsella

  • De beste zomerboeken in 2021

  • 10 interviews van Chicklit.nl die je wilt lezen

  • Speciaal voor Valentijnsdag: Valentijn Blues

  • Feelgood boeken voor als je down bent van de lockdown

Zoek in artikelen