Young adult top 6: augustus 2021

Ben jij ook zo gek op young adult verhalen? Wegzwijmelen bij een heerlijke romance, of juist wegdromen in een spannende fantasywereld met heksen, fae of vampiers, wij houden ervan! Gelukkig kunnen we elke maand weer genieten van nieuwe young adult boeken die worden uitgebracht, zo ook in de maand augustus. Deze young adult boeken mag je niet missen!

1. Het oordeel van de wolf - Leigh Bardugo

Als Fjerda's gigantische leger zich klaarmaakt om aan te vallen, moet Nikolai Lantsov alles op alles zetten om dit gevecht te winnen. Maar een duister gevaar ligt op de loer, een gevaar dat niet verslagen kan worden door een jonge koning. Zoya Nazyalensky heeft al te veel verloren door oorlog. Ze zag haar mentor sterven en haar ergste vijand weer tot leven komen, en ze weigert nog een vriend te begraven. Nu is ze genoodzaakt haar krachten te gebruiken om zo het wapen te worden dat het land nodig heeft. Koste wat het kost. De ondergedoken Nina Zenik riskeert ontdekt en gedood te worden terwijl ze de oorlog voert tegen Fjerda vanuit de hoofdstad. Maar haar wraakzucht kan haar land de kans op vrijheid kosten en ervoor zorgen dat haar rouwende hart nooit geneest.

Koning. Generaal. Spion. Samen moeten ze een manier vinden om een toekomst mogelijk te maken in de duisternis. Of een natie ten onder zien gaan.

Lees hier de recensie.

2. Phobos 4 - Victor Dixen

Lancering van de kanalen van de pioniers in 3 ... 2 … 1 … Ze vinden het moeilijk om hun leven terug op de rails te krijgen. Ze overleefden het Genesisprogramma en nadat ze een woestijn vol eenzaamheid doorkruisten op mars, worden ze nu op aarde overspoeld door een wervelvind aan media-aandacht. Zij kan nog niet opgelucht ademhalen. In de ban van vragen zonder antwoord weigert Léonor elke vorm van lof en negeert ze alle camera’s. Is het gevaar op de blauwe planeet echt voorgoed geweken? Blijven de geheimen die hen op de rode planeet achtervolgden echt voorgoed begraven? En wat als alles nu eens opnieuw veranderde in het zonnestelsel? Zelfs al doet hun angst hen balanceren op het randje van verstikking, het is nog te vroeg om opgelucht adem te halen. 

Lees hier de recensie.

3. Mijn vele gezichten - Tess Sharpe

Nora O'Malley heeft gedurende haar leven al veel rollen gespeeld. Als dochter van een professionele oplichtster die criminele mannen belazert, groeide ze op als haar moeders protegee. Maar toen haar moeder op een dag voor een van haar gevaarlijke doelwitten viel, wist Nora wat ze moest doen: ontsnappen.
Vijf jaar lang heeft Nora een perfect normaal leven weten te leiden, maar ze zal haar oude kunstjes weer onder het stof vandaan moeten halen. Ze heeft namelijk drie problemen:

#1: Haar ex-vriend betrapte haar met haar nieuwe vriendin, Iris. Ze waren allemaal vrienden, maar dat zou nu weleens kunnen veranderen.
#2: De ochtend nadat ze zijn betrapt moeten ze, heel ongemakkelijk, met z'n drieën naar de bank om geld dat ze hebben opgehaald voor het goede doel te storten. Dit blijkt niet alleen ongemakkelijk, maar zelfs dodelijk, want:
#3: Net nadat ze de bank in zijn gelopen, komen er twee overvallers binnen.

De overvallers mogen misschien gevaarlijk zijn, Nora heeft meer lef in haar pink dan de twee in hun hele lijf. En ze hebben geen idee wie ze daadwerkelijk gegijzeld hebben...

Lees hier de recensie.

4. Allesbehalve perfect - Holly Smale

Het tweede deel van ‘De Valentines’, ‘Allesbehalve perfect’, gaat over Faith. Zij lijkt perfect, maar is dat wel zo? Faith Valentine heeft het allemaal. Ze is beroemd, ze is rijk, en ze is ook nog eens beeldschoon. Maar niemand vraagt haar ooit wat zij nou eigenlijk wil. Het allerliefst had ze een normaal leven, zonder al die camera’s. Maar dat past niet bij wat iedereen van haar verwacht. En die verwachtingen zijn hoog: ze is immers perfect, of tenminste, dat lijkt zo… Holly Smale is de auteur van de geliefde ‘Geek Girl’-serie en van ‘De Valentines’, de meidenserie over de drie wereldberoemde zusjes Hope, Faith en Mercy.

Lees hier de recensie.

 

5. Blackout - diverse auteurs

Terwijl de chaos in de stad losbarst, vonkt een ander soort elektriciteit...

Een eerste ontmoeting. Oude vrienden. Bittere exen.

En misschien het begin van iets nieuws.

Als de lichten doven, onthullen mensen hun geheimen. De liefde bloeit op, vriendschappen groeien en nieuwe mogelijkheden ontstaan.

Lees hier de recensie.

 

6. De laatste uren van Josephine Donkers - Daniëlle Bakhuis

Op de laatste dag van de zomervakantie wordt het levenloze lichaam van Josephine Donkers aangetroffen onder aan een Spaanse klif. Is ze gevallen? Gesprongen? Geduwd? Wat is er in haar laatste uren gebeurd? Lucy en Isolde, twee vriendinnen van Josephine, worden enkele uren nadat het lichaam is gevonden verhoord door de politie. Maar wie van hen spreekt de waarheid? Brave meisjes zwijgen over de foute dingen die ze doen…

Lees hier de recensie.

 

 

 

Lees ook: YA fantasy boeken series

Nieuwste artikelen

  • Mystery guest - Maren Stoffels

  • Het schoolplein - Michelle Frances

  • Toen ik jou zag - Mary Schoon

  • Morisaki's boekwinkel - Satoshi Yagisawa

  • Spiegeldagen - Mark H. Stokmans

Gerelateerde artikelen

  • De beste Young Adult sprookjes

  • Top 12 beste young adult fantasy series

  • Divergent Allegiant part 2 officieel stop gezet

  • Bekende auteurs die begonnen bij Chicklit.nl!

  • 18 Young Adult boeken die waarschijnlijk verfilmd worden

Zoek in artikelen