Fictie top 6: oktober 2021

Nu het buiten regenachtig weer is, kruipen wij lekker met een boek op de bank! Het is heerlijk om even helemaal weg te dromen bij een boek dat je leest. Zo kunnen wij genieten van een prachtige historische roman, maar zitten wij ook graag op het puntje van onze stoel bij een thriller. De afgelopen tijd zijn er weer veel mooie boeken verschenen en de onderstaande boeken mag je in oktober zeker niet missen!

1. Ariadne - Jennifer Saint

Als prinses van Kreta en dochter van de machtige koning Minos, groeit Ariadne op met het angstaanjagende geluid van het schrapende hoefgetrappel van de Minotaurus, die in het labyrint onder het gouden paleis van Knossos gevangen wordt gehouden. De Minotaurus – half mens, half stier en broer van Ariadne en haar zus Phaedra – eist elk jaar bloed.

Wanneer Theseus, prins van Athene, op Kreta arriveert als offer aan het monster, wordt Ariadne verliefd op hem. Als ze Theseus wil helpen om de Minotaurus te doden, zal Ariadne haar familie en haar land moeten verraden. En Ariadne weet maar al te goed dat in een wereld die wordt geregeerd door grillige goden, het trekken van hun aandacht je duur kan komen te staan.

Ariadne heeft al te veel verhalen gehoord over vrouwen die zijn gestraft voor de daden van mannen – zij is vastbesloten haar eigen lot te bepalen. Maar zal haar beslissing om Theseus te helpen haar verzekeren van zijn liefde? Of zal Theseus haar gebruiken voor zijn eigen ambities?

Lees hier de recensie.

2. De theeroos - Jennifer Donnelly

Londen, 1888. Fiona Finnegan woont in een van de armoedige steegjes van East End, waar overdag kinderen spelen en ’s nachts dieven, prostituees en dromers rondhangen. Ze werkt net als haar vader in de theefabriek van William Burton en droomt ervan om ooit samen met haar grote liefde Joe Bristow een eigen theewinkeltje te kunnen openen.

Fiona’s leven staat op z’n kop als haar vader door een onverklaarbaar ongeluk in de fabriek sterft. Fiona vermoedt dat er opzet in het spel is en dat ook zij gevaar loopt. Ze vlucht naar New York en werkt zich daar op naar de top van de Manhattanse theehandel. Ondanks haar succes kan ze het verleden echter niet laten rusten. Ze keert terug naar Londen voor een gevaarlijke confrontatie met de man die de dood van haar vader op zijn geweten heeft…

Lees hier de recensie.

3. Kop of munt - James Bailey

Josh kan er niet langer omheen: hij heeft een quarterlifecrisis. Het is net uit met zijn vriendin, hij is zijn baan kwijt en hij moet noodgedwongen weer bij zijn ouders gaan wonen. Terwijl Josh al zijn levenskeuzes in twijfel trekt, krijgt hij een idee: misschien kan hij zijn beslissingen voortaan maar beter aan het lot overlaten. Door alles zorgvuldig te plannen is hij immers dakloos, werkloos en alleenstaand geworden.

Wat begint als een grap, wordt al snel serieus. Josh neemt voortaan al zijn besluiten door het opgooien van een muntje; hij heeft immers niets te verliezen. Maar als de kans van zijn leven en het meisje van zijn dromen op het spel staan, zal de munt hem dan naar een rijk liefdesleven leiden of zal hij berooid achterblijven?

Lees hier de recensie.

4. De daktuinen van Teheran - Mahbod Seraji

In Teheran is het ’s zomers zo warm dat het leven zich niet binnenshuis, maar op de daken afspeelt. De zeventienjarige Pasha brengt er zijn dagen door met zijn beste vriend Ahmed, dromend over alles waar tieners normaal van dromen. Maar het is de zomer van 1973 en Iran gaat gebukt onder het regime van de sjah. Uitkijkend over de daken van Teheran ziet Pasha vooral zijn buurmeisje Zari. Hij wordt hopeloos verliefd op haar, maar zij is al beloofd aan een ander.

De zomeravonden zijn broeierig, daaronder broeit de revolutie. En plotsklaps wordt alles anders als Pasha vanaf het dak het regime aan het werk ziet en een allesbeslissende keuze moet maken.

Lees hier de recensie.

5. Zandvoort aan zee - Linda van Rijn

Het is eerste kerstdag en de familie Tichelaar viert dat in een luxe restaurant. Vader Wim en moeder Anneke hebben, na jaren waarin het kerstdiner traditioneel bij hen thuis was, ervoor gekozen om de hele familie mee uit eten te nemen. Op het oog zijn ze een gezin waar weinig aan de hand is, tot de jongste zoon, Roemer van dertig, niet komt opdagen bij het diner. Met zijn lege stoel pijnlijk zichtbaar aan tafel heeft ieder familielid zo z’n eigen, verontruste idee over de reden van Roemers afwezigheid.

Lees hier de recensie.

 

 

6. Geen spat veranderd - Sophie Hannah

Wanneer Beth stiekem langs het huis van een vriendin van vroeger rijdt, ziet ze iets wat ze niet van zich af kan schudden. De laatste keer dat ze haar voormalig beste vriendin en haar kinderen zag was twaalf jaar geleden, maar nu ze haar na al die tijd weer ziet, blijkt er iets heel erg mis te zijn. Flora ziet er uit zoals Beth had verwacht: 12 jaar ouder. Het probleem zijn haar kinderen. Hoe kunnen Thomas en Emily er precies uit zien als toen? De drie- en vijfjarige lijken geen dag ouder dan de keer dat Beth ze voor het laatst heeft gezien...

Lees hier de recensie.

 

 

 

Lees ook: Boeken die niemand ooit lijkt uit te krijgen

Nieuwste artikelen

  • Als ik je morgen weer zie – Robbie Couch

  • De rivalen – Vi Keeland

  • Beers balkon - Jeroen Berkhout

  • Italopop - Vanja van der Leeden

  • Toespijs - Judith Cyrus

Gerelateerde artikelen

  • Lucinda Riley kondigt De zeven zussen deel 7 aan

  • Winnen: 3x Beter laat dan nooit van Charlotte de Monchy

  • Bekende auteurs die begonnen bij Chicklit.nl!

  • Winnen: 3x Liever verliefd van Sophie Kinsella

  • De beste zomerboeken in 2021

Zoek in artikelen