Fictie top 6: november 2021

De afgelopen weken zijn er weer heel wat mooie boeken verschenen. Van alle boeken die door ons gerecenseerd zijn hebben wij voor jullie een top 6 samengesteld. Dit zijn boeken die je zeker niet mag missen in de maand november! Weet je even niet welk boek je in november moet lezen of ben je op zoek naar nieuwe inspiratie? Lees dan snel verder!

1. Bridgerton 8 - Een man van stand - Julia Quinn

Gregory Bridgerton gelooft in ware liefde. Maar wanneer hij de vrouw van zijn dromen ontmoet, blijkt deze Hermione Watson al verliefd op een ander! Gelukkig is daar haar pragmatische beste vriendin Lucinda Abernathy, die Gregory belooft dat ze haar vriendin in zijn armen zal drijven. Maar hoe langer ze daarmee bezig is, hoe meer zij en Gregory van elkaar onder de indruk raken. Helaas is Lucinda al verloofd…

Lees hier de recensie.

2. Sophia's Wens - Corina Bomann

Parijs, 1929. De lichtstad lijkt Sophia geen geluk te brengen. Na een traumatische ervaring heeft ze het gevoel dat ze de liefde nooit meer zal vinden en ze voor altijd eenzaam zal zijn. Is Europa misschien te klein voor een vrouw die groots denkt? Ze besluit de grote oversteek te maken naar Amerika, en daar, in New York, begint haar leven weer kleur te krijgen.

Een zakelijk aanbod van de befaamde Elizabeth Arden geeft haar een onverwachte kans en er komt ook weer liefde in haar leven. Maar een genadeloze concurrentiestrijd tussen haar oude en nieuwe werkgever dreigt roet in het eten te gooien. Plotseling staan haar toekomst en geluk opnieuw op het spel.

Lees hier de recensie.

3. De bannelingen - Christina Baker Kline

De bannelingen, de nieuwe roman van Christina Baker Kline, speelt zich af in het Engeland en Australië van de negentiende eeuw, toen Britse veroordeelden naar Australië werden verbannen.

Londen, 1840. De jonge gouvernante Evangeline raakt ongehuwd zwanger en wordt valselijk beschuldigd van diefstal, waarna ze wordt veroordeeld tot ballingschap op Van Diemen’s Land, een strafkolonie in Australië. Tijdens de overtocht raakt ze bevriend met de strijdvaardige Hazel, die zich over haar ontfermt. Hazel is gepokt en gemazeld maar heeft een hart van goud, en raakt in Australië ook betrokken bij het leven van Mathinna, een Aboriginalmeisje dat ‘geadopteerd’ is door de nieuwe gouverneur. Hij beschouwt haar echter eerder als een curiositeit dan als een kind.

Aan de hand van het leven van deze drie jonge vrouwen neemt Christina Baker Kline in De bannelingen de lezer op verbluffende wijze mee naar een zwarte bladzijde uit de Britse geschiedenis.

Lees hier de recensie.

4. Spoiler Alert - Olivia Dade

'Spoiler Alert' van Olivia Dade is een heerlijke rom-com over April, die haar fan fiction en cosplay-hobby voor iedereen verborgen houdt. Als ze besluit een foto te posten waarop ze verkleed is als een personage uit een populaire tv-serie, gaat ze viral, zowel bij supporters als bij haters die reageren op haar plus-size. Maar als Marcus, de hoofdrolspeler uit de serie en stiekem ook een anonieme fan fiction-schrijver, haar foto en de negatieve reacties ziet, besluit hij haar op date te vragen. De date verloopt rampzalig, maar dan blijkt dat ze elkaar al beter kennen dan gedacht.

Lees hier de recensie.

5. Toen was ze weg - Lisa Jewell

Ze was vijftien, haar moeders oogappel. Ze had haar hele leven nog voor zich. En toen, in een oogwenk, was Ellie verdwenen.
Tien jaar later heeft Laurel de hoop nog altijd niet opgegeven dat ze Ellie zal vinden. Als ze een charismatische man leert kennen voor wie ze als een blok valt, brengt dit wat licht in haar leven. Maar wat haar volledig de adem beneemt is zijn negenjarige dochter. Want dat meisje is het evenbeeld van Ellie. En alle onbeantwoorde vragen die Laurel al zo lang achtervolgen komen in volle vaart terug.
Wat is er met Ellie gebeurd? En wie heeft er nog steeds geheimen prijs te geven?

Lees hier de recensie.

6. Bloemen van Steen - Ilaria Tuti

Tijdens de Eerste Wereldoorlog strijdt het Italiaanse leger in een reeks veldslagen tegen Oostenrijk-Hongarije. Hoog in de Alpen ontstaat al snel een loopgravenoorlog. In de sneeuw en ijle lucht vechten duizenden jonge mannen voor hun leven. Er volgt een wanhopige oproep aan de bevolking om de manschappen te helpen. Honderden vrouwen uit de onderliggende dorpen komen in actie. Ze zijn van alle leeftijden en met gevaar voor eigen leven torsen ze manden vol voedsel en munitie omhoog de bergen in naar het front. Ze worden Le Portatrici genoemd, de Draagsters, en uiteindelijk zijn zij het die de lichamen van de jonge mannen weer de berg af zullen dragen.

Lees hier de recensie.

 

Lees ook: 12 goede lange thriller boekenseries

Nieuwste artikelen

  • De omzwervingen van Boek - Melanie van de Peut

  • Familiehuis aan zee - Simone Foekens

  • Net goed – Tjibbe Veldkamp

  • Zusje van mij - Mikaela Bley

  • Toen de maskers kwamen - Jennifer Dugan

Gerelateerde artikelen

  • Winnen: Bridgerton deel 1 t/m 5

  • Bridgerton seizoen 2: wat kunnen we ervan verwachten?

  • Dit kun je lezen na Bridgerton

  • Hier zal Bridgerton seizoen 3 en 4 over gaan

  • Corina Bomann - Het vlindereiland

Zoek in artikelen