Fictie top 6: december 2021

De maand december is weer aangebroken! Deze maand staat natuurlijk volledig in het teken van de feestdagen en de gezelligheid die daarbij komt kijken. Toch maken wij ook in deze maand graag tijd vrij om wat te lezen. Ben je op zoek naar nieuw leesvoer voor in december of wil je je verlanglijstje voor de kerst nog aanvullen? Dan zit je goed met onze fictie top 6.

Het meisje met de luidende stem - Abi Daré

Adunni, die opgroeit in een arm Nigeriaans plattelandsdorp, weet wat ze wil: onderwijs. Dit is, zo heeft haar moeder haar verteld, de enige manier om een ‘luidende stem’ te krijgen: het vermogen om voor jezelf op te komen. Maar als Adunni’s moeder overlijdt, verkoopt haar vader haar in plaats daarvan als bruid aan een oude taxichauffeur.

Ondanks de schijnbaar onoverkomelijke obstakels op haar pad geeft Adunni de hoop op een betere toekomst nooit op. Het meisje met de luidende stem is een krachtige, ontroerende debuutroman, verteld in de onvergetelijke stem van een jonge Nigeriaanse vrouw die vastbesloten is om gehoord te worden, om haar eigen toekomst te bepalen.

Lees hier de recensie.

 

De Winterroos - Jennifer Donnelly

In het jaar 1900 zijn de straten van het Londense East End allesbehalve geschikt voor een vrouw van goede komaf. Maar als een van de eerste vrouwelijke doktoren is India Selwyn Jones een buitenbeentje. Ze is vastbesloten een kliniek op te zetten in deze arme omgeving waar medische hulp zo hard nodig is.

Hier ontmoet India de keiharde maar onweerstaanbare gangster Sid Malone. Sid is een tegenpool van India's kille verloofde, die het kapitaal van haar familie nodig heeft voor zijn politieke ambitites. Geïntrigeerd door Sids mysterieuze verleden stort India zich in een affaire die haar alles zou kunnen kosten wat haar lief is…

Lees hier de recensie.

Het Torentje van Adelheid - Marja Visscher

In Het torentje van Adelheid bezoekt Johan Rudolf Thorbecke de weduwe gravin Henriëtte Solger in Dresden. Haar dan vierjarige dochtertje Adelheid wordt door hem voorgelezen en roept: ‘Later trouw ik met de professor en word ik koningin van Nederland.’ In 1831 bezoekt Thorbecke de familie opnieuw en wordt hij, tot teleurstelling van moeder Henriëtte, verliefd op de negentienjaar jongere dochter Adelheid. Het wordt Thorbecke niet gemakkelijk gemaakt. De toeziend voogden laten haar niet zomaar los. Na twee jaar wachten trouwen zij en leven een gelukkig leven waarbij Adelheid zeer geïnteresseerd is in zijn politieke carrière. Toch kent hun leven samen ook pikzwarte momenten en moeten zij vechten om die te boven te komen.

Lees hier de recensie.

Voordat ik wist wie je was - Jacqueline Bublitz

Toen ze op haar achttiende verjaardag aankwam in New York met niets meer dan 600 dollar cash en een gestolen camera, was Alice Lee op zoek naar een frisse start. Nu, een maand later, is ze het ongeïdentificeerde slachtoffer van een moord.
Ook Ruby Jones probeert een nieuw leven te beginnen. Nadat ze de halve wereld over is gereisd voelt ze zich eenzamer dan ooit. Maar dan vindt ze het lichaam van Alice aan de oever van de Hudson. Ruby raakt gefascineerd door Alice en kan haar niet meer loslaten. Ze wil weten wie deze jonge vrouw is, en haar het einde geven dat ze verdient.
Voordat je wist wie ik was is niet alleen een spannende whodunit - in deze krachtige, hoopvolle roman worden ook andere vragen gesteld: wie was Alice? En wat liet ze achter? De antwoorden zullen je verrassen.

Lees hier de recensie.

Op de vlucht - Karen Rose

Daisy Dawson wordt op brute wijze belaagd. Een zaak voor FBI-agent Gideon Reynolds. Het onderzoek brengt hem dichter bij een verleden dat hij begraven dacht te hebben dan hem lief is…

Als kind ontsnapte FBI-agent Gideon Reynolds aan een sekte, noodgedwongen zijn familie achterlatend. Hoezeer deze gebeurtenis hem getekend heeft, blijkt des te meer wanneer hij op de zaak van Daisy Dawson wordt gezet, een jonge vrouw die sinds kort in Sacramento woont en op een avond bruut aangevallen wordt. Hoe verder Gideons onderzoek naar de dader komt, hoe meer blijkt dat het te maken heeft met zijn eigen verleden. Een verleden dat hij hoopte begraven te hebben…

Lees hier de recensie.

Provence - Linda van Rijn

Een groot kasteel in de Provence, een peperdure jurk en een feest waar het aan niets ontbreekt – de bruiloft van presentatrice Leila en zanger Bram lijkt op het eerste gezicht een sprookje. Visagiste Nadia Schutte weet echter wel beter. De escapades van Bram uit het verleden – ook met haarzelf – maken dat ze hem voor geen meter vertrouwt. Het liefst was ze niet naar de bruiloft gekomen, maar afzeggen zou te grote gevolgen hebben voor haar werk. Tijdens de ceremonie en het feest houdt ze zich wat afzijdig en ze neemt zich voor de volgende dag zo snel mogelijk naar huis te gaan. Maar de volgende ochtend is iedereen in het kasteel in rep en roer: de bruidegom is spoorloos verdwenen. Leila is in alle staten en Nadia maakt zich grote zorgen. Wat als uitkomt dat zij Bram die nacht nog heeft gezien?

Lees hier de recensie.

 

Lees ook: Alle boeken van Suzanne Vermeer

Nieuwste artikelen

  • Als ik je morgen weer zie – Robbie Couch

  • De rivalen – Vi Keeland

  • Beers balkon - Jeroen Berkhout

  • Italopop - Vanja van der Leeden

  • Toespijs - Judith Cyrus

Gerelateerde artikelen

  • Viva España

  • Populaire boeken die in april 2021 verschijnen

  • Winterchalet

  • Zonnige zomerthrillers

  • Recensie: Zomernacht

Zoek in artikelen