Young adult top 6: december 2021

Als liefhebber van young adult boeken weet je vast wel dat er elke maand weer heel veel young adult boeken verschijnen. Zie je door de bomen het bos niet meer? Geen nood! Wij helpen een handje. Wij hebben namelijk een young adult top 6 voor de maand december samengesteld. Deze boeken mag je écht niet missen. Enne... Misschien kun je met deze top 6 ook je verlanglijstje voor de feestdagen nog aanvullen!

Vader Kerstmis en ik - Matt Haig (teen/kerstliedhebbers)

Het is niet altijd makkelijk om als mens op te groeien in Elfhelm, zelfs niet als je adoptieouders Vader Kerstmis en zijn vrouw Mary zijn.

Het kan op de Elvenschool bijvoorbeeld best irritant zijn dat je elke dag kerstliedjes moet zingen - zelfs in juli - en dat je elke keer zakt voor je speelgoedproductie-toetsen. En het kan er koud zijn, héél koud.

Maar wanneer de jaloerse paashaas en zijn hazenleger een aanval inzetten om Kerstmis te stoppen, is het aan Amelia, haar nieuwe familie en de elven om Kerstmis te redden voor het te laat is...

Lees hier de recensie.

Het Project - Arne van der Linden

Een vreemde samenloop van omstandigheden stelt de zeventienjarige Alan Gray voor een opmerkelijke keuze: een kamer in een delinquentengesticht of een plek in Project [Lotgenoot], een geheime opleiding waarin veelbelovende probleemjongeren worden klaargestoomd voor een carrière als geheim agent. Alan reist naar het verborgen trainingscomplex van Necropolis, waar hij als rekruut wordt opgeleid en uitgedaagd. Maar kan hij zich wel handhaven in de schaduwwereld der spionnen?

Lees hier de recensie.

American Royals 2: Majesteit - Katherine Mcgee

Majesteit is het tweede deel in de verslavende serie American Royals: The Crown meets Gossip Girl in dit sprankelende en meeslepende verhaal van bestsellerauteur Katharine McGee. Jongeren vanaf 14 jaar én volwassen lezers zullen smullen van een kijkje achter de schermen bij deze koninklijke familie.

Macht, intriges en geheime liefde: welkom in het Amerikaanse koningshuis!

KROONPRINSES Beatrice is plots KONINGIN. Kan ze nu haar bruiloft nog afblazen en kiezen voor haar grote liefde?
PRINSES Samantha is heimelijk verliefd op de verloofde van haar zus. Wat moet ze doen? Doorfeesten?
NINA probeert tegen elke prijs het paleis – en prins Jefferson – te vermijden, maar de koninklijke familie laat haar niet gaan.
DAPHNE wil maar één ding: macht. Nu ze Nina buitenspel heeft gezet, moet ze alleen nog prins Jefferson terugwinnen.

Lees hier de recensie.

De Montague-kronieken 2: De expeditie van Felicity Montague - Mackenzi Lee

In dit geweldige vervolg op de New York Times-bestseller 'De grand tour van Henry Montague', moet Henry's zus Felicity Montague al haar vrouwelijke charmes, gezond verstand en listigheid inzetten om haar grootste droom na te jagen: dokter worden. Iets wat nooit makkelijk is, maar zeker niet in de bekrompen achttiende eeuw waarin mannen werden gezien als de beschermers van de wetenschap. Een must-read voor alle fans van historische romans met een quirky twist.

Lees hier de recensie.

Faerie 1 - Water - Holly Black

Als je bij Faeries denkt aan zachtaardige sprookjesfiguren, dan moet ik je -teleurstellen. Deze Faeries zijn sinistere, verwilderde schepsels die enkel chaos aanrichten. Chaos die je met een beetje pech je leven kan kosten.

Als klein meisje had Kaye drie Faerievrienden van wie ze dacht dat ze denkbeeldig waren. Als ze jaren later een zwaargewonde Faerie aantreft en zijn leven redt, realiseert ze zich dat de fantasiewereld uit haar jeugd maar al te echt is – en gevaarlijker dan ze ooit had kunnen vermoeden. Tegen wil en dank raakt Kaye verstrikt in een eeuwenoude machtsstrijd tussen twee rivaliserende Faerierijken. Voor hen is ze slechts een pion in een strijd die haar dood zou kunnen worden. Kaye is echter niet van plan zich zomaar gewonnen te geven, en roept de hulp in van een mythisch waterwezen. Maar in het land van de Faeries heeft alles een prijs.

Lees hier de recensie.

Vleugels van vuur 1 - Tui T. Sutherland (tiener)

Zeven drakenstammen zijn al generatise lang verwikked in een uitzichtloze oorlog. Alle hoop is gevestigd op vijf jonge draken die volgens een oude profetie vrede zullen brengen in het koninkrijk. Klei is een van de vijf draken. Hij leidt een verborgen bestaan in een grot waar hij door een geheimzinnig genootschap tegen zijn zin wordt vastgehouden. Daar wordt hij opgeleid tot streider. Maar wil hij dat wel zijn?
Als hij samen met de andere vier draken uit de grot weet te ontsnappen om op zoek te gaan naar hun families, blijkt de drakenwereld nog meedogenlozer dan ze altijd verteld is. In het zinderende avontuur dat volgt, ontdekt Klei dat hij misschien niet de grootste strijder is, maar wel beschikt over een uitzonderlijke heldenmoed. En die is hard nodig om het leven van zijn vrienden te redden en de eerste stappen te zetten op weg naar de vrede...

Lees hier de recensie.

 

Lees ook: Boeken zoals Harry Potter

Nieuwste artikelen

  • Mystery guest - Maren Stoffels

  • Het schoolplein - Michelle Frances

  • Toen ik jou zag - Mary Schoon

  • Morisaki's boekwinkel - Satoshi Yagisawa

  • Spiegeldagen - Mark H. Stokmans

Gerelateerde artikelen

  • De beste Young Adult sprookjes

  • Top 12 beste young adult fantasy series

  • Divergent Allegiant part 2 officieel stop gezet

  • Bekende auteurs die begonnen bij Chicklit.nl!

  • 18 Young Adult boeken die waarschijnlijk verfilmd worden

Zoek in artikelen