Young adult top 6: januari 2022

Een nieuw jaar betekent ook weer nieuwe young adult boeken om te lezen! En hoe kun je het nieuwe jaar beter inluiden dan meteen te beginnen met een nieuw boek? Ben jij nog op zoek naar een nieuw boek om je tbr voor de maand januari mee aan te vullen? Lees dan snel verder! De boeken in de young adult top 6 mag je namelijk niet missen. 

De Scholomance Serie 2 - De Laatste Leerling - Naomi Novik

Het examenjaar is aangebroken, en de Scholomance wordt steeds gevaarlijker.

Sinds El afgelopen jaar een paar bondgenoten heeft gekregen, lijkt het wel alsof de school het op haar gemunt heeft – men is vastberaden om haar te vermoorden vóór het eindexamen. En al zou ze dit jaar overleven, dan zou er een wonder moeten gebeuren wil ze levend de school verlaten.

Toch is El vastbesloten haar vrienden de examenzaal uit te helpen – al is dat het laatste wat ze doet…

Lees hier de recensie.

Zeis - Neal Shusterman

Een wereld zonder honger zonder ziekte zonder oorlog zonder lijden ... en zonder de dood, want zelfs die heeft de mensheid overwonnen. Alleen Zeisen zijn nog in staat een leven te beëindigen - en daar worden ze toe aangemoedigd om de populatie binnen de perken te houden. De zestienjarige Citra en Rowan worden uitgekozen om de opleiding tot Zeis te volgen. Het is wel het laatste wat ze willen, maar als ze weigeren anderen te doden, zullen ze zelf sterven. Hoe hoog is de prijs voor een ideale wereld?

Lees hier de recensie.

Blackmail - Cis Meijer

Wanneer Tess een podcast met een onthulling van haar omgekomen vriendin ontdekt, gaat ze onderzoek uit. Was het ongeval van Jade wel een ongeluk? Wat als de moordenaar nog gewoon rondloopt?

Blackmail is een spannende en meeslepende bestseller van de populaire YA-auteur Cis Meijer.

Gossip queen Jade maakt podcasts met smeuïge nieuwtjes over haar schoolgenoten en docenten. Ze is geliefd én gehaat. Op een avond komt ze om door een tragisch ongeval. Als haar vriendin Tess twee maanden later een onafgemaakte podcast van Jade vindt, schrikt ze van een emotionele onthulling. Tess moet en zal ontdekken welke geheimen Jade meenam in haar graf. Was haar ongeval wel een ongeluk?
Wat als de moordenaar nog gewoon rondloopt?

Lees hier de recensie.

Lore - Alexandra Bracken

Elke zeven jaar is het tijd voor de Agon: een week waarin negen Griekse goden als straf voor een vroegere opstand een week lang als stervelingen op aarde moeten leven. Ze worden opgejaagd door de afstammelingen van oude helden, die allemaal staan te popelen om in die week een god te doden en zo hun goddelijke macht en onsterfelijkheid over te nemen. Er zijn nog maar een paar oorspronkelijke Griekse goden over, en de nieuwe Agon staat op het punt te beginnen.
Lore Perseus zwoer om nooit meer aan een Agon mee te doen nadat haar hele familie was uitgemoord door een rivaliserende lijn. Jarenlang heeft ze elke gedachte aan wraak tegen de moordenaar, nu een god, weggedrukt. Maar als de volgende jacht losbarst in New York City, zoeken twee deelnemers haar op: Castor, een jeugdvriend van wie Lore dacht dat hij dood was, en Athene, een van de laatste oorspronkelijke goden, die nu ernstig gewond is.
De godin biedt een alliantie aan tegen hun gezamenlijke vijand: als ze samenwerken, kunnen ze wraak nemen op de moordenaar van haar familie en de Agon voor altijd achter zich te laten. Maar Lores beslissing om zich weer bij de jacht aan te sluiten als afstammeling van Perseus, zal een dodelijke prijs hebben. Welke god en welke held zal ditmaal de Agon overleven?

Lees hier de recensie.

Kansloos - Mel Wallis de Vries

Zes jongeren krijgen in hun vakantiehuis een bericht. De anonieme afzender waarschuwt dat ze binnen moeten blijven om te overleven. Ga nooit naar buiten, vertel altijd de waarheid en zorg dat je in leven blijft. Het lijkt een zieke grap, maar al snel blijkt dat ze zichzelf moeten zien te redden in een wereld van angst en isolatie. Alles moeten ze over zichzelf vertellen, ook hun geheimen… In het huisje geldt maar één regel: blijf leven! Zou je iemand kunnen vermoorden? Als het niet anders kan... Zou je jezelf kunnen opofferen? Om een vriend te redden... Zou je de waarheid over jezelf durven te vertellen? Als het je laatste kans is....

Lees hier de recensie.

500 appjes die ik niet wil lezen - Maren Stoffels (tiener)

Op school wordt Esper vreselijk gepest – maar zo dat de meester het niet merkt. Wanneer Esper aan het einde van de dag thuis komt, gaat het pesten gewoon door. Zijn klas maakt een groepsapp aan om foto’s en berichten over Esper te versturen. Ze laten hem geen seconde met rust – en niemand heeft het in de gaten...
Wat moet je doen als het pesten onzichtbaar is, en als je telefoon verandert in een vijand vol appjes die je niet wilt lezen?

Lees hier de recensie.

 

Lees ook: De beste sterke vrouwelijke hoofdrollen in een fantasyboek

Nieuwste artikelen

  • De omzwervingen van Boek - Melanie van de Peut

  • Familiehuis aan zee - Simone Foekens

  • Net goed – Tjibbe Veldkamp

  • Zusje van mij - Mikaela Bley

  • Toen de maskers kwamen - Jennifer Dugan

Gerelateerde artikelen

  • De beste Young Adult sprookjes

  • Top 12 beste young adult fantasy series

  • Divergent Allegiant part 2 officieel stop gezet

  • Bekende auteurs die begonnen bij Chicklit.nl!

  • 18 Young Adult boeken die waarschijnlijk verfilmd worden

Zoek in artikelen