Young adult top 6: maart 2022

Als liefhebber van young adult boeken weet je vast wel dat er elke maand weer heel veel young adult boeken verschijnen. Weet je niet waar je moet beginnen? Geen zorgen, want wij zijn er om je op weg te helpen met deze young adult top 6 voor maart. Zo hoef je zelf niet meer op zoek en kun je gewoon een van onze aanraders uitkiezen. Ideaal, toch?!

 

Aristoteles & Dante duiken in de wateren van de wereld – Benjamin Alire Sáenz

Het ontroerende verhaal gaat precies verder waar het geëindigd was, alsof die tien jaar slechts een korte adempauze was voor de hoofdrolspelers. De lezer wordt wederom direct gegrepen door de poëtische stijl en de meanderende zinnen van Sáenz en is in een klap weer terug in de zomer van 1986, toen Ari & Dante ontdekten dat ze verliefd waren. Een meer dan waardig vervolg dat door de fans ontegenzeggelijk omarmd zal worden.

Lees hier onze recensie van Aristoteles & Dante duiken in de wateren van de wereld. 

Grace and Glory - Jennifer L. Armentrout

Trinity heeft de strijd en haar beschermer verloren. Zelfs met demonen én wachters aan haar kant is het niet zeker dat ze de
Harbinger kan verslaan. Lucifer terugbrengen op aarde om mee te vechten is een héél slecht idee, maar ze hebben geen keus: hij is de enige die machtig genoeg is. Naarmate Trinity en Zayne een gevaarlijk bondgenootschap aangaan en Lucifer de hel laat losbarsten op aarde, dreigt de Apocalyps. Of ze nu winnen of verliezen, één ding is zeker: niets zal ooit nog hetzelfde zijn. 'Grace and Glory' is het derde deel van de verslavende Harbinger-serie van Jennifer L. Armentrout. Eerder verschenen 'Storm and Fury' en 'Rage and Ruin'.

Lees hier onze recensie van Grace and Glory. 

The Time Travelers: Rennen voor je leven - Caroline Lawrence (teen)

Met een tijdmachine naar het verleden reizen… zou jij het durven?
Alex wordt gekozen voor een levensgevaarlijke opdracht: via een tijdmachine reist hij tweeduizend jaar terug in de tijd. Als hij slaagt, krijgt hij een miljoen, Maar als het fout gaat, kan het hem zijn leven kosten...

Lees hier onze recensie van The Time Travelers - Rennen voor je leven.

 

Uit bloed en as - Jennifer L. Armentrout 

'Uit bloed en as' van Jennifer L. Armentrout gaat over Poppy, die nooit zeggenschap heeft gehad over haar eigen leven. Als Maiden leeft ze alleen: ze wordt nooit aangeraakt, nooit naar haar omgekeken en nooit met haar gesproken. De hele toekomst van het rijk rust op haar schouders, want ze moet tijdens haar Ascension waardig worden bevonden door de goden. Hoe kan ze ooit aan die verwachtingen voldoen? Dan ontmoet ze Hawke, een bewaker die ervoor moet zorgen dat Poppy haar Ascenion zal volbrengen, én iemand die haar hoofd en hart totaal op hol brengt. 

Lees hier onze recensie van Uit bloed en as.

Verbonden - Anna Todd (new adult)

Karina voelt zich verraden en teleurgesteld sinds ze erachter kwam dat Kael haar vertrouwen heeft beschaamd, en ze verbreekt al het contact met hem. Maar er lijkt een onzichtbare band tussen de twee te bestaan die hen op magische wijze naar elkaar toe trekt. De gedachten aan Kael laten haar niet los. Er is niemand die haar begrijpt zoals hij en ze moet al haar wilskracht verzamelen om bij hem weg te blijven.

Als ze elkaar per ongeluk weer ontmoeten wordt Karina’s verlangen groter dan ooit en komt ze voor een belangrijke beslissing te staan: kan ze hem dichtbij laten komen zonder haar hart opnieuw op het spel te zetten?

Lees hier de recensie van Verbonden. 

 

Ontsnapt uit het slot - Lydia Rood

Jorinde erft het kasteel van haar vader. De genadeloze Hertog die over de streek heerst, wil echter dat Jorinde een document ondertekent zodat hij het strategisch gelegen kasteel Rosande in handen krijgt. Hij weet niet dat Jorinde kan lezen. Ook niet dat zij de zegelring heeft gevonden die hij nodig heeft om officiële documenten te bekrachtigen. Wanneer de Hertog vermoedt dat ze een spel met hem speelt, sluit hij haar op in een duistere kerker. Kan Jorinde ontsnappen?
Lydia Rood neemt de lezer mee naar een onbestemd verleden waarin mannen de dienst uitmaken – maar niet als het aan Jorinde ligt.

Lees hier onze recensie van Ontsnapt uit het slot. 

Lees ook: De young adult boeken bij je favoriete contemporary YA film

Nieuwste artikelen

  • Als ik je morgen weer zie – Robbie Couch

  • De rivalen – Vi Keeland

  • Beers balkon - Jeroen Berkhout

  • Italopop - Vanja van der Leeden

  • Toespijs - Judith Cyrus

Gerelateerde artikelen

  • De beste Young Adult sprookjes

  • Top 12 beste young adult fantasy series

  • Divergent Allegiant part 2 officieel stop gezet

  • Bekende auteurs die begonnen bij Chicklit.nl!

  • 18 Young Adult boeken die waarschijnlijk verfilmd worden

Zoek in artikelen