Fictie top 6: april 2022

Het blijft moeilijk om te kiezen uit al die mooie boeken, want het zijn er zo veel! Met al die nieuwe boeken zie je door de bomen het bos niet meer, maar wij willen je een beetje op weg helpen. Van alle boeken die door ons gerecenseerd zijn hebben wij voor jullie een top 6 samengesteld. Weet je even niet welk boek je in april moet lezen of ben je op zoek naar nieuwe inspiratie? Lees dan snel verder!

 

Vallend duister - Robert Bryndza

Het detectivebureau van Kate Marshall gaat eindelijk echt van start als zij en haar partner, Tristan Harper, worden ingehuurd voor hun eerste grote zaak. Twaalf jaar geleden legde journaliste Joanna Duncan een politiek schandaal bloot, waarna ze spoorloos verdween. De meeste mensen zijn inmiddels verdergegaan met hun leven – behalve Joanna’s moeder. Terwijl Kate en Tristan de oorspronkelijke dossiers krijgen realiseert Kate zich dat Joanna iets veel sinisterders had ontdekt dan men aanvankelijk dacht: de identiteit van een seriemoordenaar. 

Lees hier onze recensie van Vallend duister.

Sex/Life - B.B. Easton 

De getrouwde psychologe BB zit vast in een saai huwelijk met accountant Ken. Door hun saaie seksleven besluit BB een dagboek bij te houden en daar komen vorige passionele relaties aan bod. De stoere mannen lijken op de hoofdrolspelers uit haar favoriete boeken en helemaal niet op Ken. Ze haalt weer wat passie in haar leven door dit geheime dagboek, maar als Ken het dagboek vindt leest hij het niet alleen, hij leert er van. 

Lees hier onze recensie van Sex/Life.

Huis van lucht & adem - Sarah J. Maas

Bryce Quinlan en Hunt Athalar proberen hun leven weer op te pakken – ze hebben Crescent City dan wel gered, maar dat heeft tot zo veel ophef geleid in hun leven dat het nu tijd is om het rustiger aan te doen. En nog belangrijker: ze moeten erachter komen wat de toekomst hen zal brengen.

Lees hier onze recensie van Huis van lucht & adem. 

Eindeloos dichtbij - Jenny Colgan

De stadse verpleegkundige Lissa en de nuchtere Schot Cormac ruilen voor drie maanden van baan en van huis. Lissa moet wel wennen aan de sociale controle in het Schotse dorp – en dat accent! – maar de omgeving is prachtig en de mensen zijn lief. Zo kan ze weer tot zichzelf komen. Cormac verbaast zich over de krankzinnige drukte in Londen, maar de mensen die hij ontmoet zijn bijzonder – en soms… apart. Toch krijgt hij eindelijk rust in zijn hoofd. Terwijl Lissa en Cormac heen en weer mailen over van alles en nog wat, lijken de stukjes van hun leven eindelijk op hun plek te vallen. Maar toch ontbreekt er nog een. Wat als dat stukje zich momenteel 800 kilometer verderop bevindt?

Lees hier onze recensie van Eindeloos dichtbij. 

Winter op Kreta - Eva de Wit

Modeontwerpster Barbara besluit vanwege gedoe op haar werk een paar dagen eerder naar Curaçao te gaan om al aan haar vakantie te beginnen. Daar aangekomen ziet ze haar man Norbert met een andere vrouw. Tot overmaat van ramp komt ze erachter dat Norbert degene is die haar bedrijf dwarsboomt. Verlangend naar rust gaat ze naar Kreta, waar ze echter heel wat meer vindt.

Lees hier onze recensie van Winter op Kreta. 

Wat we achterlaten - Rebecca Yarros

Georgia, de hoofpersoon in 'Wat we achterlaten' van Rebecca Yarros, moet helemaal opnieuw beginnen na haar scheiding: ze is haar huis in New York, haar vrienden en haar trots kwijt. Terug in Colorado ontmoet ze de arrogante bestsellerauteur Noah Harrison, die is gevraagd om de onvoltooide roman van haar overgrootmoeder Scarlett Stanton – een literair icoon – af te ronden. Met tegenzin gaat Georgia met hem aan het werk. Als Noah en Georgia een doos met brieven vinden, begrijpen ze waarom Scarlett het boek nooit heeft afgerond.

Lees hier onze recensie van Wat we achterlaten. 

Lees ook: Deze boeken moet je eens in je leven gelezen hebben

Nieuwste artikelen

  • Twisted Lies - Ana Huang

  • Koude harten - Gunnar Staalesen

  • De verborgen boekwinkel - Evie Woods

  • Legendes & Lattes - Travis Baldree

  • De Rode Woestijn - Paula Isphording

Gerelateerde artikelen

  • Winnen: 10x Het Fictie boek van het jaar 2021 'Het onzichtbare leven van Addie LaRue'

  • Fictie top 6: februari 2024

  • Amber: een gloednieuwe romanreeks

  • Deze films en series zijn vanaf april te zien op Netflix

  • Fictie top 6: januari 2024

Zoek in artikelen