Fictie top 6: mei 2022

Om tussen al die mooie boeken te kiezen blijft moeilijk. Er komen iedere maand ook zoveel mooie verhalen uit dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Daar willen wij je een handje bij helpen: van alle boeken die door ons gerecenseerd zijn hebben wij voor jullie een top 6 samengesteld. Weet je even niet welk boek je in mei moet lezen of ben je op zoek naar nieuwe inspiratie? Lees dan snel verder!

De partycrasher - Sophie Kinsella

Nadat haar ouders uit elkaar zijn gegaan is Effie vervreemd geraakt van haar vader en begon ze een vete met zijn knappe (en veel jongere) nieuwe vriendin, Krista. En nu krijgt Effie nog meer slecht nieuws: Greenoaks, het Victoriaanse landhuis dat Effie haar hele leven haar thuis noemde, wordt verkocht. Wanneer Krista besluit een 'housecooling'-feest te geven, weigert Effie te gaan. Maar dan herinnert ze zich dat een geliefde schat uit haar kindertijd nog steeds in het huis verborgen ligt. Haar enige kans om die terug te krijgen is door in te breken terwijl iedereen druk aan het feesten is. Terwijl Effie door het huis sluipt, zich verstopt onder tafels en door kiertjes gluurt, realiseert ze dat de geheimen die Greenoaks bewaart niet alleen op zolder liggen.

Lees hier onze recensie van De Partycrasher.

Het kamermeisje - Nita Prose

Molly is geknipt voor haar werk als kamermeisje in het Regency Grand Hotel, waar ze de kussens opschudt en de vuiligheid, het stof en de geheimen van de gasten wegveegt. Níémand ziet haar staan. Letterlijk. Maar ze komt ongewild in de spotlights te staan wanneer ze Mr Black, een beruchte en steenrijke gast, dood in zijn bed aantreft. Zo wordt ze van onopvallend kamermeisje opeens hoofdverdachte in een moordzaak en belandt ze in een web van leugens. Hoe kan ze daar nog uit ontsnappen? Gelukkig krijgt ze hulp uit onverwachte hoek, maar zal het op tijd zijn, vóór de moordenaar opnieuw toeslaat? 

Lees hier onze recensie van Het kamermeisje. 

Uit de schaduw - Karen Rose

De dove tiener Michael is ooggetuige van de moord op zijn gewelddadige stiefvader. Hij slaat met zijn vijfjarige broertje op de vlucht en komt uiteindelijk terecht bij Dr. Dani Novak. Zij is vloeiend in gebarentaal en aan haar vertelt Michael hun levensverhaal. Dan blijkt dat de seriemoordenaar die zijn stiefvader ombracht, nu Michael in het vizier heeft. Hoe bescherm je je tegen een gevaar dat je niet aan hoort komen?

Lees hier onze recensie van Uit de schaduw.

Verdoemd - Jerome Loubry 

In een chique wijk in Port-au-Prince wordt voor de tweede keer in een week een vermoord echtpaar aangetroffen. Hun verminkte lichamen liggen in hun slaapkamer, aan het voeteneinde van het huwelijksbed: zonder handen en met pinnen in de ogen. Naast de slachtoffers worden kleine doodskisten van origami gevonden. In Haïti, waar voodoo een officiële godsdienst is, berichten de kranten over een voodoo-seriemoordenaar. Inspecteur Simon Bélage wil van die verklaring niets weten. In zijn ogen is voodoo puur bijgeloof en ligt het motief van de moorden eerder bij de kinderhandel en corruptie die het land teisteren. Samen met zijn partner Marcus en dochter Rachelle gaat hij op onderzoek uit. 

Lees hier onze recensie van Verdoemd.

De burgerwacht - Ellen Lina

Kayleigh keert na jaren bij Defensie terug naar haar ouderlijk huis in Berkendijk. Ze wordt er weer extra geconfronteerd met het verlies van haar zusje Brenna, die twintig jaar eerder vermoord werd. Omdat Berkendijk al maanden wordt geteisterd door overvallen en inbraken, zijn de mannen in het dorp een burgerwacht gestart, de schakel tussen de inwoners en de politie. Wanneer Kayleigh een lijk in een bosmeertje ontdekt, is dat de start van een reeks merkwaardige gebeurtenissen. 

Lees hier onze recensie van De burgerwacht. 

Violeta - Isabel Allende 

Violeta del Valle komt ter wereld op een stormachtige dag in 1920, als eerste meisje in een gezin met vijf onstuimige broers. Haar leven wordt vanaf het begin gekenmerkt door buitengewone gebeurtenissen. De Grote Depressie verstoort het luxueuze leven in de grote stad dat Violeta tot dan toe heeft gekend. Haar familie verliest alles en moet zich terugtrekken in een afgelegen deel van het land. Daar wordt Violeta volwassen en ontmoet ze haar eerste minnaar...

Lees hier onze recensie van Violeta. 

Lees ook: Thrillers die je niet zal kunnen wegleggen

Nieuwste artikelen

  • Mystery guest - Maren Stoffels

  • Het schoolplein - Michelle Frances

  • Toen ik jou zag - Mary Schoon

  • Morisaki's boekwinkel - Satoshi Yagisawa

  • Spiegeldagen - Mark H. Stokmans

Gerelateerde artikelen

  • Winnen: 3 maanden gratis Storytel

  • De beste zomerboeken in 2021

  • Winnen: De beproevingen van Apollo-serie van Rick Riordan

  • Winnen: 10x Het Fictie boek van het jaar 2021 'Het onzichtbare leven van Addie LaRue'

  • Boeken over magische scholen

Zoek in artikelen