Fictie top 6: juli 2022

Iedere maand komen zoveel mooie verhalen uit dat het moeilijk is om te kiezen in welk boek je gaat beginnen. Zie jij door de bomen het bos niet meer? Daar willen wij je een handje bij helpen: van alle boeken die door ons gerecenseerd zijn hebben wij voor jullie een top 6 samengesteld. Weet je even niet welk boek je in juli moet lezen of ben je op zoek naar nieuwe inspiratie? Lees dan snel verder!
 

Tante Poldi en de knappe Antonio - Mario Giordano

Het leven van tante Poldi is nooit saai. Ze raakt verwikkeld in de zaak van de vermiste Afrikaan James, die maanden geleden met een koffer vol geld naar Europa vertrok en sindsdien spoorloos is. Zijn laatste teken van leven was een ansichtkaart uit Palermo met het verzoek hem meer geld te sturen. Wanneer Poldi James weet op te sporen, is de Afrikaan helaas morsdood en ook niet meer helemaal compleet… Het spoor leidt naar de knappe Antonio, voor wie Poldi niet ongevoelig is. Toch zet ze alles op alles om voor gerechtigheid te zorgen.

Lees hier onze recensie van Tante Poldi en de knappe Antonio. 

Ciao Bella - Linda van Rijn

Sanne en Hugo hebben een paar jaar geleden camping Ciao Bella aan het Italiaanse Gardameer overgenomen. Sanne is bevriend geraakt met de Nederlandse Helena, die yogalessen geeft aan de campinggasten. Op een nacht wordt Sanne gebeld door Helena, die helemaal in paniek is. De vader van haar zoon Alexander, die ze liever geen rol laat spelen in zijn leven, is langsgekomen en er is ruzie ontstaan. Sanne gaat direct naar haar vriendin toe en treft Helena bloedend aan. Maar wat er precies is gebeurd, blijft vaag. Helena wil het allemaal zo snel mogelijk vergeten en Sanne probeert hetzelfde, maar dat verandert als de politie voor de deur staat en er vragen worden gesteld die Sanne niet kan beantwoorden…

Lees hier onze recensie van Ciao Bella. 

De chocoladevilla - Maria Nikolai

Stuttgart, 1903. Als dochter van een chocoladefabrikant leidt Judith Rothmann een bevoorrecht leven in de luxe villawijk Degerloch. Chocolade maken zit in haar genen: Judith brengt elke vrije minuut door in de fabriek van haar vader om recepten te ontwikkelen voor nieuwe lekkernijen. Ooit zal zij het familiebedrijf overnemen. Althans, dat was wat ze altijd dacht. Haar vader blijkt andere plannen te hebben; hij heeft een geschikte huwelijkskandidaat voor haar op het oog – een man bij wie ze nooit iets tekort zou komen, maar van wie ze nooit zou kunnen houden. Dan kruist de charismatische Victor Rheinberger, die een nieuw leven wil opbouwen in Stuttgart, onverwacht haar pad. Werken voor het familiebedrijf betekent een leven zonder Victor. Kiest Judith voor haar dromen of voor de liefde?

Lees hier onze recensie van De chocoladevilla. 

Hoe je van je dochter moet houden - Hila Blum

Een vrouw staat in een donkere straat, duizenden kilometers verwijderd van haar huis in Israël. Ze kijkt stiekem door de verlichte ramen van een woning in Groningen. De twee meisjes die ze in de woonkamer ziet zijn de dochters van haar enige dochter, de kleinkinderen die ze nog nooit heeft ontmoet. Dan vertrekt ze weer naar Israël, zonder te hebben aangebeld. Deze roman draait om een gezin: moeder, dochter en vader. Een gezin waarin fouten gemaakt worden en misverstanden ontstaan, uit naam van de liefde, die uiteindelijk zullen leiden tot een onmetelijk psychologisch drama. 

Lees hier onze recensie van Hoe je van je dochter moet houden. 

Toen winter zomer werd - Emily Henry

January is een hopeloze romanticus die vertelt over haar leven alsof ze in haar eigen feelgoodromans figureert. Gus is een serieus en literair type die gelooft dat ware liefde een sprookje is. Maar January en Gus hebben meer gemeen dan je zou denken. Ze zijn allebei blut. Ze hebben een gigantisch writer's block. En ze moeten een bestseller schrijven voor de zomer voorbij is. Op een avond sluiten ze de weddenschap om elkaars boek schrijven, met het risico dat als ze in elkaars huid kruipen hun leven voorgoed verandert. Maar er wordt niemand verliefd. Beloofd.

Lees hier onze recensie van Toen winter zomer werd. 

De patisserie - Charlotte Jacobi

De negentienjarige Ida Tritschler kan niet wachten om haar nieuwe stad te ontdekken als ze met haar familie naar de Elzas verhuist. In Straatsburg openen de Tritschlers een patisserie, op een steenworp afstand van hun grootste rivaal: patisserie Picard. Ida is vastbesloten de nieuwe taartenkoningin van de stad te worden, maar de Picards zitten niet op concurrentie te wachten. Tot overmaat van ramp wordt Ida verliefd op zoon Lucien en ontdekt ze dat de rivaliteit tussen hun families veel verder gaat dan alleen de bakkerij. Lukt het Ida en Lucien om hun families bij elkaar te brengen?

Lees hier onze recensie van De patisserie. 

Lees ook: Deze boeken moet je eens in je leven gelezen hebben

Nieuwste artikelen

  • Hoe ik mijn eigen moord oploste - Kristen Perrin

  • De schandalen - Herman Stevens

  • De storm van ons bestaan - Vanessa Chan

  • De omzwervingen van Boek - Melanie van de Peut

  • Familiehuis aan zee - Simone Foekens

Gerelateerde artikelen

  • Moederdag: boeken top-5

  • Top 10 BBQ boeken

  • De 10 populairste chicklit schrijfsters

  • Winnen: Moederdag boekenpakket

  • Young Adult top-5: september

Zoek in artikelen