Young adult top 6: augustus 2022

Zoals je misschien wel al weet zijn er heel veel young adult boeken om te lezen. Iedere maand komen er weer nieuwe boeken bij. Zie jij door de bomen het bos niet meer? Geen zorgen, want wij zijn er om je op weg te helpen met deze young adult top 6 voor augustus. Zo hoef je niet lang meer te zoeken en kun je gewoon een van onze aanraders uitkiezen. Ideaal, toch? Ben je benieuwd welke boeken wij hebben uitgekozen? Lees dan snel verder!

 

Verguld - Marissa Meyer 

Verguld is gebaseerd op het sprookje over Repelsteeltje.  Duistere fantasy, Germaanse mythologie en friends to lovers zorgen voor een onvergetelijk avontuur. De lezer komt aan het eind van het verhaal nog voor een verrassing te staan, waardoor deel twee niet snel genoeg kan komen.

Lees hier onze recensie van Verguld. 

In het vervloekte hart - Rima Orie  

Priya Chkadhari is een bloedkind, wat betekent dat ze in staat is zielen te bespelen. Maar aangezien dit ten strengste verboden is, is het haar lot om dit geheim tot haar dood bij zich te dragen. Wanneer ze gerekruteerd wordt om tot soldaat te worden opgeleid in het grootste militaire fort van het land, Kuwatta, komt daar echter verandering in. Samen met de andere bloedkinderen volgt ze een speciaal soort opleiding. Deze groep soldaten zal meevechten in de guerrillaoorlog die het verscheurde land Awaran al eeuwenlang in zijn greep houdt. Alleen komt Priya er al snel achter dat een groot en dodelijk gevaar zich in het vervloekte hart van Kuwatta schuilhoudt...

Lees hier onze recensie van In het vervloekte hart. 

Kroon van gouden beenderen - Jennifer L. Armentrout  

Poppy heeft recht op de kroon van het koninkrijk Atlantië, maar er liggen veel obstakels op haar pad. Duistere geheimen komen aan het licht en een langvergeten kracht doet er alles aan om te voorkomen dat de kroon op Poppy’s hoofd belandt. De grootste dreiging is de Koningin van Bloed en As die haar eigen plannen smeedt. Poppy zal samen met Prins Casteel naar het land van de Goden moeten reizen om de koning te wekken. Onderweg ontdekken ze hoever ze willen gaan voor het volk, en voor elkaar.

Lees hier onze recensie van Kroon van gouden beenderen. 

Dochter van de Diepzee - Rick Riordan

Ana Dakkar is eerstejaarsstudent aan de Harding-Pencroft Akademie, waar leerlingen worden opgeleid tot de beste maritiem biologen, zeestrijders, navigatoren en onderwaterontdekkingsreizigers van de wereld. Het hoogtepunt van het schooljaar is de proef in de oceaan en
Ana kan alleen maar hopen dat ze deze succesvol doorstaat. Tijdens de busrit naar zee voltrekt zich een tragedie die maakt dat Ana zich ineens over heel andere dingen zorgen moet maken. 

Lees hier onze recensie van Dochter van de Diepzee. 

Fluisterwoud - Jennifer Murgia

Doordat ze is opgevoed door een oude waarzegster in het Duistere Woud, heeft Rune twee waardevolle lessen geleerd: neem alleen uit het woud wat je écht nodig hebt, en kijk nooit, maar dan ook nooit iemand in de ogen in het dorp. Want lang geleden is er iets vreselijks gebeurd in het bos... en nu spoken de fluisteringen van een bruut omgekomen moeder met een geheim daar rond. Rune wordt gedwongen om alles wat ze ooit heeft gekend te ontvluchten, en hoort al snel over een erfenis waar ze aan verbonden is; eentje die doordrenkt is met angst, hekserij en moord. Een geboorterecht dat verder reikt dan het graf en doordringt tot in het woud, waar Rune niet langer veilig is...

Lees hier onze recensie van Fluisterwoud. 

Heartstopper 4: Nick en Charlie hebben elkaar meer dan ooit nodig - Alice Oseman 

Het gaat heel goed met de relatie van Nick en Charlie. Charlie denkt zelfs dat hij er klaar voor is om dé vier o zo belangrijke woorden tegen Nick te zeggen: ik hou van je. Nick voelt hetzelfde, maar hij heeft andere dingen aan zijn hoofd – hij wil nog voor zijn vader uit de kast komen. Bovendien maakt hij zich zorgen dat Charlie een eetstoornis heeft. Wanneer het nieuwe schooljaar begint, leren Charlie en Nick wat liefde werkelijk voor hen betekent.

Lees hier onze recensie van Heartstopper 4. 

Lees ook: Alle aankomende Young Adult boekverfilmingen

Nieuwste artikelen

  • Eeuwig licht - Francis Spufford

  • Hotel op de Rots : Hotel in de Wolken - Mel Hartman

  • Grimwoud - Nadia Shireen

  • Oostende is niet ver meer - Katrien van Hecke

  • Tante Poldi 4: Tante Poldi en de Zwarte Madonna - Mario Giordano

Gerelateerde artikelen

  • Recensie: Ciao Alberto 

  • Recensie: Markswoman

  • Recensie: De dochter van de wijnmaker

Zoek in artikelen