Young adult top 6: september 2022

Zoals je misschien wel al weet zijn er heel veel young adult boeken om te lezen. Iedere maand komen er weer nieuwe boeken bij. Weet jij niet meer waar je moet beginnen? Geen zorgen, want wij zijn er om je op weg te helpen met deze young adult top 6 voor september. Zo hoef je niet lang meer te zoeken en kun je gewoon een van onze aanraders uitkiezen. Ideaal, toch? Ben je benieuwd welke boeken wij hebben uitgekozen? Lees dan snel verder!

 

De School van Goed en Kwaad - Soman Chainani

Volgens een mythe worden er één keer in de vier jaar twee kinderen ontvoerd uit Gavaldon om naar De School van Goed en Kwaad te gaan, waar ze worden opgeleid tot sprookjesfiguren. De mooie, blonde Sophie kan niet wachten: ze wordt zonder twijfel de beste prinses ooit. Haar vriendin Agatha gelooft niet in die onzin, tot ze ontvoerd worden… Sophie wordt tot haar afgrijzen op de afdeling voor slechteriken geplaatst, waar ze het moet zien te rooien tussen aankomende heksen en huurmoordenaars, en Agatha komt tussen suikerzoete prinsessen terecht. Sophie is woedend over deze ‘vergissing’, en Agatha wil alleen maar naar huis. Maar hoe?

Lees hier de recensie van De School van Goed en Kwaad

De liefdeshypothese - Ali Hazelwood

Promovendus Olive Smith gelooft in wetenschap, niet in iets onvoorspelbaars als liefde. Maar door een misverstand met haar vriendin Anh wordt ze plotseling gedwongen een relatie te faken. In paniek kust ze de eerste man die ze tegenkomt. Deze kus veroorzaakt niet alleen een reeks irrationele gevoelens, de gekuste persoon blijkt ook Adam Carlsen te zijn: een jonge professor en de grootste laboratoriumtiran van de campus. Al snel komt Olives wetenschappelijke carrière in het gedrang en ontdekt ze dat haar eigen hart onder de loep nemen nog ingewikkelder is dan een hypothese over liefde.

Lees hier de recensie van De liefdeshypothese. 

Huisje 13 - Elin Meijnen

Wanneer Ronja's tot dan toe heel normale moeder verandert in een 'wifiwappie' en per se wil verhuizen naar een stralingsvrije zone, verandert alles voor Ronja.
In het vakantiepark waar ze komt te wonen is geen wifi, wat betekent dat ze niet met haar vriendinnen kan appen, maar ook dat huiswerk maken lastig is en ze berichten van school mist. En daar blijft het niet bij: Ronja's moeder draaft steeds verder door in haar ideeën. Zo ver zelfs dat Ronja na een uit de hand gelopen feestje - met wifi - niet langer in het huis mag wonen. Ze krijgt haar eigen plekje in een van de leegstaande vakantiehuisjes. Dat klinkt misschien als een droom voor een zelfstandige puber, maar zonder stromend water en een werkende verwarming valt het vies tegen. En wat als ze er op school achter komen dat ze helemaal voor zichzelf moet zorgen?

Lees hier de recensie van Huisje 13

Percy Jackson en de Griekse Goden - Rick Riordan

Wie is wie in de Griekse mythologie? In Percy Jackson en de Griekse goden vertelt Percy je alles over Apollo, Zeus en de andere Olympische goden. Hij laat je zien hoe de wereld volgens de oude Grieken ontstaan is. Natuurlijk ontbreken zijn favoriete verhalen over de goden niet. Je leest over hun gaven en grillen, komt te weten hoe ze omgaan met gewone mensen, hoe ze op zoek zijn naar liefde en wraak nemen op degenen die hen onrecht hebben aangedaan. 

Lees hier de recensie van Percy Jackson en de Griekse Goden. 

Amarant - Emmelie Arents

Ceda is een Creatie, geboren om te sterven. Wanneer de dag aanbreekt dat ze haar lichaam moet afstaan, beseft ze hoe graag ze wil blijven leven. Haar Maker helpt haar uit de instelling ontsnappen, maar buiten de vertrouwde muren wacht een verschrikkelijke waarheid. Arelle behoort tot de laagste klasse van de samenleving. Ze leeft elke dag in angst, wetende dat zij of haar geliefden voor orgaandonatie kunnen worden geselecteerd. Geleid door haar haat voor leider Derix Silas, besluit ze om mee te werken aan het plan van STORM, een organisatie die het systeem wil vernietigen.

Lees hier de recensie van Amarant

De verwoestingen van Devil's Acre - Ransom Riggs

Jacob en Noor zijn terug waar hun avontuur begon: het huis van opa Portman. Vandaar moeten ze op zoek naar mevrouw Peregrine en de andere bijzondere kinderen. En snel, want Cauls dreiging groeit. Herrezen uit de Bibliotheek der Zielen zijn hij en zijn leger sterker dan ooit. Jacob en zijn vrienden komen oog in oog te staan met de dodelijkste vijanden en de gevaarlijkste lussen uit de geschiedenis, in de finale strijd tegen het kwaad. Het spectaculaire slot van de fenomenale reeks. Een waanzinnig en bijzonder avontuur voor young adults.

Lees hier de recensie van De verwoestingen van Devil's Acre.

Lees ook: De beste YA trilogieën

Nieuwste artikelen

  • Mystery guest - Maren Stoffels

  • Het schoolplein - Michelle Frances

  • Toen ik jou zag - Mary Schoon

  • Morisaki's boekwinkel - Satoshi Yagisawa

  • Spiegeldagen - Mark H. Stokmans

Gerelateerde artikelen

  • Moederdag: boeken top-5

  • Top 10 BBQ boeken

  • De beste Young Adult sprookjes

  • De 10 populairste chicklit schrijfsters

  • Top 12 beste young adult fantasy series

Zoek in artikelen