Young adult top 6: oktober 2022

Er zijn natuurlijk heel veel Young Adult boeken om te lezen en dan komen er ook nog eens iedere maand boeken bij! Zie jij door de bomen het bos niet meer? Maak je geen zorgen, wij zijn er om je een handje te helpen. Met deze young adult top 6 voor oktober hoef je niet lang meer te zoeken naar je volgende boek! Ideaal, toch? Ben je benieuwd welke boeken wij hebben uitgekozen? Lees dan snel verder!

 

Het weeshuis in de azuurblauwe zee - T.J. Klune

Linus Baker leidt een rustig, afgezonderd leven en is maatschappelijk werker bij het Ministerie van Toezicht Magische Jongeren. Hij krijgt de bijzondere opdracht te onderzoeken of zes magisch begaafde, maar risicovolle jongeren, die in een weeshuis op een klein eiland wonen, mogelijk een te groot gevaar voor de samenleving opleveren. Arthur Parnassus is er de directeur en hij wil sluiting voorkomen – ook al zal hij dan zijn eigen geheim moeten prijsgeven. Linus gaat een maand op het eiland wonen. Wanneer hij gaandeweg zijn vooroordelen laat varen en niet alleen een band opbouwt met de jongeren, maar ook met Arthur, komt hij voor een dilemma te staan: moet hij de ambtelijke regels of zijn hart volgen?

Lees hier de recensie van Het weeshuis in de azuurblauwe zee. 

Boy Queen - George Lester

Robin Cooper ziet zijn zorgvuldig uitgestippelde toekomst voor zijn ogen afbrokkelen... Terwijl zijn vrienden op het punt staan om naar de universiteit te gaan, krijgt hij de ene na de andere afwijzingsbrief van toneelscholen. Onzeker over wat hem nu te doen staat en of hij genoeg talent heeft om zijn dromen alsnog waar te maken, besluiten Robin en zijn beste vrienden een avond uit te gaan om alles te vergeten. Ze bezoeken een lokale dragshow en die avond wordt Robin compleet verliefd op drag performance. Is er dan misschien een ander, schitterend pad voor hem weggelegd...? Een schitterend en glimmend pad vol glitter?

Lees hier de recensie van Boy Queen. 

Shame on you - Margje Woodrow

Een vriendengroep kruipt stiekem onder het hekwerk van een vakantiepark door en fikst voor niks een huisje. Maar al snel verandert hun chillweekend in een nachtmerrie. Iemand vindt dat de groep zich dood moet schamen. Waarom? Waarvoor? Ze hebben geen idee. Wat wél duidelijk wordt: sommigen zullen moeten boeten. En er is geen ontsnappen aan.

Lees hier de recensie van Shame on you. 

Kinderen van het drijfzand - Efua Traoré (tiener)

Simi brengt haar zomervakantie door in een afgelegen Nigeriaans dorpje zonder internet en elektriciteit, bij haar grootmoeder die ze nooit heeft ontmoet. Haar grootmoeder waarschuwt Simi niet de jungle in te gaan. Maar een stem lokt haar het verboden pad op, het bos in, en algauw zinkt ze weg in rood drijfzand, naar een verborgen wereld… Wat is er waar van de verhalen die de dorpelingen vertellen? Hoe dun is de grens tussen de eeuwenoude mythen en de werkelijkheid? En wat is het geheim dat Simi’s moeder en grootmoeder uit elkaar heeft gedreven?

Lees hier de recensie van Kinderen van het drijfzand. 

De laatste zet - Jennifer Lynn Barnes

Laat je opnieuw meeslepen door list en bedrog, raadsels, mysteries, de ondoorgrondelijke Hawthorne-broers en kom er eindelijk achter of de opzet van de oude Tobias Hawthorne is geslaagd toen hij al zijn miljarden naliet aan de onbekende Avery Grambs.

Lees hier de recensie van De laatste zet. 

De storm van de echo's - Christelle Dabos

De storm van de echo’s is het vierde en laatste deel uit de Spiegelpassante-serie van Christelle Dabos. Tot Ophelia’s grote schrik zijn de arken aan het instorten. Geen ark wordt gespaard. Babel, de Pool en zelfs Ophelia’s geliefde Anima zijn verwoest. Om een totale vernietiging te voorkomen, moeten Ophelia en Thorn – nu ze weer herenigd zijn – de dader vinden. Maar hoe doe je dat zonder te weten hoe hij of zij eruitziet? Ophelia en Thorn gaan op zoek naar de echo’s van het verleden en het heden, in de hoop het antwoord te vinden. Maar lukt dit ze voordat alle arken compleet weggevaagd zijn? 

Lees hier de recensie van De storm van de echo's. 

Lees ook: Boeken zoals Throne of Glass

Nieuwste artikelen

  • The Mummy ster Brendan Fraser maakt graag nog een vervolg

  • Dit is waar de kinderen uit kerstfilms nu zijn

  • Dit is de release datum van Shadow and Bone seizoen 2 + eerste beelden

  • Genoeg gezegd – Karen Rose

  • Nee! Kerstklassieker The Holiday krijgt toch geen vervolg

Gerelateerde artikelen

  • Zonlicht op Crystal Sands - Holly Martin

  • Kick-off: Leesclub leest Twee parapluutjes en een schijfje citroen

  • Deze korte verhalen van J.K. Rowling moet je lezen voordat je FBAWTFT gaat kijken

Zoek in artikelen