Fictie top 6: oktober 2022

Iedere maand komen zoveel mooie verhalen uit dat het moeilijk is om te kiezen in welk boek je gaat beginnen. Weet jij niet meer waar je moet beginnen? Daar willen wij je een handje bij helpen: van alle boeken die door ons gerecenseerd zijn hebben wij voor jullie een top 6 samengesteld. Zo hoef je niet lang meer te zoeken en kun je gewoon een van onze aanraders uitkiezen. Ideaal, toch? Ben je op zoek naar nieuwe inspiratie? Lees dan snel verder!

 

Dromen aan zee - Sherryl Woods

Eigenlijk heeft Abby O'Brien geen tijd om haar jongste zusje, Jess, uit de problemen te helpen. Ze heeft haar handen vol aan haar carrière en haar tweelingdochters van vijf. Maar als het om Jess gaat, kan ze geen nee zeggen. Dus reist ze van New York naar haar geboortestadje Chesapeake Shores. Ondertussen is Trace Riley teruggekomen naar Chesapeake Shores, omdat zijn vader dat zo graag wilde. Maar hij is niet voor niets jaren geleden al vertrokken: hij heeft geen enkele ambitie om voor het familiebedrijf te werken. Bovendien is er nog een nadeel. Als hij in Chesapeake Shores gaat werken, komt hij ongetwijfeld zijn vroegere liefde, Abby O'Brien, weer tegen...

Lees hier de recensie van Dromen aan zee. 

De Camino - Anya Niewierra 

Het is precies een jaar geleden dat Lottes man onverwacht zelfmoord pleegde tijdens het wandelen van de Camino. Emil had als vluchteling uit Bosnië en Herzegovina een moeilijke jeugd, maar toch zou hij nooit zelfmoord plegen. Emil was een geweldige vader, was dol op zijn vrouw en gefocust op zijn werk. Lotte besluit exact dezelfde route te lopen, in de hoop erachter te komen wat hem tot deze beslissing dreef. Maar dan ontdekt ze dat Emil helemaal niet is wie hij altijd beweerde te zijn... een gruwelijk geheim uit het verleden dient zich aan.

Lees hier de recensie van De Camino. 

Het Koninkrijk der Bruggen - Danielle L. Jensen

Lara is een van de vijftien dochters van de koning van Maridrina. Jaren geleden heeft haar vader een verdrag gesloten met de koning van Ithicana. Hierin staat dat Lara's vader een prinses aflevert aan het koninkrijk. Sinds die dag trainen Lara en haar zussen als krijgers. De gekozen prinses moet het koninkrijk van Ithicana infiltreren en waardevolle informatie naar huis sturen. Lara neemt het heft in eigen handen en wordt uitgehuwelijkt aan de knappe Aren. Ze heeft maar één gedachte als ze haar kersverse echtgenoot leert kennen, zij zal zijn koninkrijk op de knieën krijgen. Als ze Aren beter leert kennen begint de prinses zich af te vragen waar het ware kwaad zit. Ze leert Ithicana met nieuwe ogen kennen: een koninkrijk dat vecht om te overleven en achter zijn koning staat, een koning die er alles aan doet om zijn volk te beschermen. 

Lees hier de recensie van Het Koninkrijk der Bruggen. 

Zeg maar Agaath - Margôt Ros & Jeroen Kleijne

Na het overlijden van haar man besluit Agaath (78) haar villa in Amsterdam-Zuid te ontruimen, onder toeziend oog van kaketoe De Generaal. Dankzij een advertentie in de supermarkt krijgt ze hulp van vakkenvuller Karim (18), die nog geen idee heeft wat hij wil met zijn leven. Samen slaan ze nieuwe wegen in. Hij laat haar kennismaken met hiphop, zij leert hem Arabisch. Dan stuit Karim op een stapel oude liefdesbrieven. Wie is die mysterieuze man die Agaath zo aanbad? En kan Karim haar helpen haar grote liefde op te sporen?

Lees hier de recensie van Zeg maar Agaath. 

In jouw armen - Kelly Moran 

Een eindeloze hemel, besneeuwde bergtoppen die glinsteren in de zon, wilde bloemenweides. Dit is wat Nate Roldan verwacht te zien als hij aankomt bij de Wildflower Ranch. Tegelijk weet hij zeker dat hij hier niet thuishoort. Met zijn motor en tatoeages is hij als een lelijke olievlek op deze prachtige, vredige plek. Maar dat lijkt Olivia Cattenach niet te deren. Nate is hier voor haar. Hij heeft Olivia's broer voor hij stierf beloofd voor haar te zorgen. En Nate wil deze belofte nakomen. Ook al kost het hem zijn hart...

Lees hier de recensie van In jouw armen. 

Het appartement - Lucy Foley

Jess is toe aan een frisse start. Haar halfbroer Ben zei dat ze altijd welkom was bij hem in Parijs. Maar als ze aanbelt bij een prachtig appartement – zou Ben zich dit echt kunnen veroorloven? – is hij niet thuis. En hij komt ook niet thuis. Hoe langer Ben zoek blijft, des te meer zorgen Jess zich maakt. Kan er iets met hem zijn gebeurd? Bens buren zijn een kleurrijk en niet bepaald vriendelijk gezelschap, maar ze zijn haar enige aanknopingspunt. Jess besluit hen te ondervragen, en ontdekt zo welke duistere geheimen er verborgen liggen achter de prachtige façade van de Rue des Amants.

Lees hier de recensie van Het appartement. 

Lees ook: De langst lopende boekenseries ooit

Nieuwste artikelen

  • Mystery guest - Maren Stoffels

  • Het schoolplein - Michelle Frances

  • Toen ik jou zag - Mary Schoon

  • Morisaki's boekwinkel - Satoshi Yagisawa

  • Spiegeldagen - Mark H. Stokmans

Gerelateerde artikelen

  • Geef je op voor de Chicklit.nl leesclub met De perfecte huisgenoot van Vi Keeland & Penelope Ward

  • Maar buiten is het feest

  • Het geheugenwoud - Sam Lloyd

Zoek in artikelen