Young adult top 6: november 2022

Liefhebbers van Young Adult boeken weten dat er heel veel boeken zijn om te lezen en dat er ook nog eens iedere maand boeken bijkomen. Zie jij door de bomen het bos niet meer? Maak je geen zorgen, wij zijn er om je een handje te helpen. Met deze young adult top 6 voor november hoef je niet lang meer te zoeken naar je volgende boek! Ideaal, toch? Ben je benieuwd welke boeken wij hebben uitgekozen? Lees dan snel verder!
 

Museumnacht - Chinouk Thijssen

Een jaar geleden werd er een gruwelijke meervoudige moord gepleegd in het Instamuseum. De dader werd doodgeschoten, maar het museum bleef dicht. Op internet loven twee YouTubers nu vijftigduizend euro uit aan het groepje dat een nacht in het museum durft door te brengen. Wanneer acht vrienden de uitdaging aannemen, ontstaan er spanningen en wordt er opnieuw gemoord. Wie is de dader? Een geest uit het verleden of iemand van de groep?

Lees hier onze recensie van Museumnacht. 

Ik ken jouw geheim - Daphne Benedis-Grab

Doe wat ik zeg, anders verraad ik je geheim. Dit bericht ontvangen Owen, Gemma, Ally en Todd - brugklassers die elkaar nauwelijks kennen - op zondagavond. Op maandag krijgen ze op school de eerste opdracht van de anonieme afzender. Geen van hen wil de vreemde instructies uitvoeren, maar alles liever dan dat hun geheim onthuld wordt. Met het uur worden de opdrachten onheilspellender en de tijd tikt. Wie zit hierachter? En kunnen ze samen de blackmailer stoppen voordat de waarheid bekend wordt?

Lees hier onze recensie van Ik ken jouw geheim. 

Geloof me - Tahereh Mafi

Juliette en Warner hebben de strijd tegen Het Herstel gewonnen en proberen hun wereld weer op te bouwen en in evenwicht te brengen. Bovendien hebben ze zich verloofd en lijkt een toekomst samen binnen handbereik. Is het hun dan eindelijk gegund om nog lang en gelukkig te leven?

Lees hier onze recensie van Geloof me. 

Zo moet het zijn - Becky Albertalli

In 'Zo moet het zijn' lopen Arthur en Ben elkaar weer tegen het lijf. Ze zijn allebei hard op weg om hun toekomstdromen na te jagen, maar in de twee jaar dat ze elkaar niet hebben gezien zijn ze niet gestopt met aan elkaar denken. Wil het universum ons vertellen dat er dit keer wel een happy ending is?

Lees hier onze recensie van Zo moet het zijn. 

Elfenstof - Carrie Jones

Zara White heeft het gevoel dat een vreemde kerel haar stalkt. En ze is geobsedeerd door fobieën. Ze is niet echt meer zichzelf sinds haar stiefvader is gestorven. Maar haar verbannen naar het ijskoude Maine om tijdelijk bij haar grootmoeder te gaan wonen? Dat is nogal extreem van haar moeder. De verhuizing moet haar zogenaamd helpen er weer bovenop te komen, maar Zara vermoedt dat haar moeder gewoon denkt dat ze gek is. Haar moeder heeft het fout. De stalker is geen verzinsel van Zara's overactieve verbeelding. In Maine volgt hij haar nog steeds en laat een vreemd spoor van goudstof achter. Er is iets aan de hand dat bovennatuurlijk lijkt te zijn... en alles wijst naar Zara. 

Lees hier onze recensie van Elfenstof. 

Niets meer te zeggen - Karen Mcmanus

Vijf jaar geleden verliet Brynn Saint Ambrose School na de schokkende moord op haar favoriete leraar. Het lichaam van meneer Larkin werd door drie studenten gevonden in het bos achter hun school. De zaak werd nooit opgelost. Nu Brynn met haar droomstage bij een misdaadshow begint, is ze vastbesloten om de waarheid te achterhalen. Zonder de getuigenis van een van de drie leerlingen, Tripp Talbot, waren de andere twee misschien veroordeeld voor de moord. Tripp is nooit vergeten wat hij die dag voor hen heeft gedaan. Net zomin is hij vergeten dat alles wat hij de politie vertelde gelogen was. Terwijl Brynn onderzoekt wat er die dag in het bos is gebeurd, ontdekt ze geheimen die alles zouden kunnen veranderen. Vijf jaar geleden kwam iemand weg met moord. En die moordenaar loopt nog steeds vrij rond…

Lees hier onze recensie van Niets meer te zeggen. 

Lees ook: YA vervolg delen in 2022

Nieuwste artikelen

  • Als ik je morgen weer zie – Robbie Couch

  • De rivalen – Vi Keeland

  • Beers balkon - Jeroen Berkhout

  • Italopop - Vanja van der Leeden

  • Toespijs - Judith Cyrus

Gerelateerde artikelen

  • Moederdag: boeken top-5

  • Top 10 BBQ boeken

  • De beste Young Adult sprookjes

  • De 10 populairste chicklit schrijfsters

  • Top 12 beste young adult fantasy series

Zoek in artikelen