Young adult top 6: december 2022

Het jaar 2022 is alweer bijna voorbij, maar niet voordat we ook voor de laatste maand van het jaar weer een top 6 hebben samengesteld! Wil je nog wat boeken lezen om je reading challenge te behalen? Of zoek je nog iets voor je verlanglijst voor Sinterklaas of Kerstmis? Wij hebben de mooiste, leukste, spannendste Young Adult boeken onder elkaar gezet. Deze boeken zijn perfect om het jaar mee af te sluiten!
 

Twin Crowns - Catherine Doyle & Katherine Webber 

Wren is van jongs af aan getraind om de moord op haar ouders te wreken. Het plan is dat ze stiekem de plaats van haar tweelingzus zal innemen nadat die is ontvoerd door haar handlanger. Ze zal er alles aan doen om aan de macht te komen en zo de kleine groep heksen bij wie ze is opgegroeid te beschermen. Rose heeft altijd geleerd dat een prinses nu eenmaal bepaalde verantwoordelijkheden heeft, en dat betekent ook dat ze moet trouwen met de kroonprins van een wreed naburig koninkrijk. Ze is bang voor het leven buiten de paleismuren, maar dat ze haar beschermde leventje al zó snel zou moeten achterlaten, had ze niet verwacht. Twee zussen, bij de geboorte gescheiden, leren elkaar eindelijk kennen, maar de kennismaking verloopt niet helemáál naar wens… Voor wie is de kroon?

Lees hier onze recensie van Twin Crowns. 

De Gouden Enclaves - Naomi Novik

El is uit de Scholomance ontsnapt, maar een nieuw gevaar dreigt. Het enige waar je nooit over praat als je in de Scholomance zit, is wat je zult doen als je eruit komt. El heeft op wonderbaarlijke wijze haar eindexamen gehaald. Samen met Orion en hun bondgenoten redde El de enclaves, maar nu is iemand anders van plan de enclaves te vernietigen. El is vastbesloten terug te keren naar de Scholomance, ook al is de kans dat ze er ooit weer uit zal komen afschuwelijk klein.

Lees hier onze recensie van De Gouden Enclaves

Vlam - Jade Van Der Stockt

De sprankelende, half-Ethiopische Leila Somers komt op een verjaardagsfeest om in een brand. Als haar beste vriendin Noa een soort van bucketlist terugvindt, besluit ze de lijst voor Leila af te maken. Ondertussen blijft Leila’s doodsoorzaak aan Noa knagen. Hoewel iedereen Leila ervan verdenkt de brand zelf te hebben aangestoken, ontdekt Noa gaandeweg dat haar vriendin niet de enige was die geheimen met zich meedroeg. 

Lees hier onze recensie van Vlam. 

Anders, beter - Lisa van Campenhout

'Anders, beter' gaat over Maja, die na een vechtpartij van school gestuurd wordt en tijdelijk bij haar rijke oom en tante in Amsterdam gaat wonen. Verandering van omgeving zal haar goed doen. Maja ziet het als een mooie kans om een betere band met haar nicht Regina op te bouwen, die alles is wat zij niet is: populair, zelfverzekerd, extreem fit, succesvol en vooral: een goed mens. Al snel blijkt dat het niet zo gezellig wordt als Maja had gehoopt. Er hangt een vreemde sfeer in het gigantische huis van haar familie, spullen gaan kapot of verdwijnen en Regina gedraagt zich kil en afstandelijk. Lukt het haar om te achterhalen wat haar familie verbergt?

Lees hier onze recensie van Anders, beter

De Kring - Shelena Shorts

Al eeuwenlang beschermt de familie Petrescu de samenleving tegen een gevaar dat zich onopgemerkt onder de mensen bevindt: de Halfbloeden. De achttienjarige Vasi Petrescu heeft nooit problemen gehad met het uitvoeren van zijn plicht, maar wanneer hij de opdracht krijgt een meisje van zijn eigen leeftijd uit de weg te ruimen, heeft hij het daar moeilijk mee. De Kring heeft nog nooit een vrouw als doelwit gehad, maar toch is Riley op de een of andere manier op hun hitlijst terechtgekomen. Vasi wil graag begrijpen waarom, maar misschien is er wel geen tijd om dat uit te zoeken. Al snel moet hij beslissen of hij Riley ombrengt of laat leven, zelfs als dat laatste betekent dat hij tegen de wensen van zijn eigen familie ingaat...

Lees hier onze recensie van De Kring. 

Escape Room 2.0 - Maren Stoffels

Nordin krijgt een uitnodiging voor een nieuwe escape room. Hij neemt zijn beste vriendin Zora mee. Eenmaal binnen blijkt dat je moet wisselen met een ander team. Nordin moet niet samen, maar tégen Zora spelen. Wat moet je doen als je beste vriend plotseling je grootste tegenstander wordt? Elke keuze die je maakt heeft gevolgen voor de ander. Hoe ver ga je om te winnen?
Kies je voor jezelf of offer je jezelf op?

Lees hier onze recensie van Escape Room 2.0.

Lees ook: 25 Young Adult films gebaseerd op een boek

Nieuwste artikelen

  • Mystery guest - Maren Stoffels

  • Het schoolplein - Michelle Frances

  • Toen ik jou zag - Mary Schoon

  • Morisaki's boekwinkel - Satoshi Yagisawa

  • Spiegeldagen - Mark H. Stokmans

Gerelateerde artikelen

  • De vissershut - Stein Torleif Bjella

  • Recensie: Kom binnen

  • De Chicklit.nl Leesclub over Spotlight

Zoek in artikelen