Young adult top 6: januari 2023

Een nieuw jaar betekent ook weer nieuwe young adult boeken om te lezen! En hoe kun je het nieuwe jaar beter inluiden dan meteen te beginnen met een nieuw boek? Weet je niet welk boek je kan gaan lezen en wil je nieuwe inspiratie op doen? Wij helpen je! De boeken in deze young adult top 6 mag je namelijk niet missen. Let op! Grote kans dat hierdoor je TBR hierdoor nóg groter wordt!

Een wereld zonder prinsen - Soman Chainani
Volgens een mythe worden er eens in de vier jaar twee kinderen ontvoerd uit Gavaldon om naar de School van Goed en Kwaad te gaan, waar ze worden opgeleid tot sprookjesfiguren. Dat is precies wat de twee vriendinnen, Agatha en Sophie, is overkomen. Na veel levensgevaarlijke avonturen zijn ze tot hun opluchting weer thuis, maar stiekem moeten ze bekennen dat hun leven in Gavaldon best saai is. Als Agatha wenst dat ze andere keuzes had gemaakt, heropent ze tot haar stomme verbazing de poorten naar de School van Goed en Kwaad. Alles blijkt daar echter veranderd. Er zijn nu twee scholen. De meisjes zitten op de ene school en de jongens op de andere, en ze staan op voet van oorlog met elkaar. Kunnen Agatha en Sophie de vrede herstellen?

Lees HIER onze recensie van Een wereld zonder prinsen. 


 

Exit - Mel Wallis de Vries
Ze deden niks fout. Ze zijn onschuldig. En toch loopt het verkeerd met ze af. Een ongeluk, een vermissing, een noodlottige val… Vraag je je ooit wel eens af wat al deze berichten in het nieuws betekenen? Ze vertellen een verhaal. Ons verhaal. Je zult het nooit meer vergeten. Een berichtje… Achteloos stuur je het door. Je denkt dat het niks uitmaakt, je staat er niet bij stil. Maar je hebt het mis… JE HEBT NET IEMAND VERMOORD!

Lees HIER onze recensie van Exit. 

 

 


 

Gelukkig tegen de wereld - Enrico Galiano
De wereld is niet te vertrouwen en daarom kun je maar beter nergens meer in geloven, vindt Gioia. Uiteindelijk verlaat iedereen je toch – zoals haar vriend Lo heeft gedaan. Wanneer ook haar filosofiedocent haar vertrouwen beschaamt, stopt ze met school. Haar notitieboekje met bijzondere woorden ligt vergeten in de vuilnisbak. Het enige waar ze nog op lijkt te kunnen rekenen zijn de geheimzinnige telefoontjes van een anonieme beller, die ze de Zwijger noemt. Ze vindt de telefoontjes niet vervelend, en stort zelfs af en toe haar hart bij hem – of haar? – uit. Maar wie is hij? En wat wil hij toch van haar? 

Lees HIER onze recensie van Gelukkig tegen de wereld. 

 


 

Emily in Paris - Catherine Kalengula
Marketing manager Emily Cooper uit Chicago vindt haar droombaan in Parijs en start aan een nieuw avontuur, waarbij ze haar werk, vrienden en de liefde probeert te combineren. Dit boek bevat het verhaal van het eerste seizoen van de populaire Netflix-reeks, verteld vanuit het perspectief van Emily zelf.

Lees HIER onze recensie van Emily in Paris. 

 

 

 


 

De jongen uit het woud - Leigh Bardugo 
In De jongen uit het woud leer je de Duisterling kennen voordat hij de Schaduwvlakte creëerde en hij de leider van Ravka's Tweede Leger werd. Dit boek is een prequel op de Grishaverse en speelt zich vóór Schim en Schaduw af. Eryk is samen met zijn moeder al zijn hele leven op de vlucht, want ze zijn de gevaarlijkste en zeldzaamste Grisha die er bestaan. Ze worden opgejaagd door degene die hun willen vernietigen, of juist in hun macht willen krijgen. Hun Grisha-gave moeten ze dus koste wat het kost verbergen. Maar dat blijkt zelfs na jaren oefening ontzettend ingewikkeld, en soms zelfs dodelijk.

Lees HIER onze recensie van De jongen uit het woud. 


 

Pony - R.J. Palacio
De opvolger van het zeer succesvolle Wonder speelt zich af in het Wilde Westen. Midden in de nacht wordt Silas wakker als drie ruiters voor de deur staan die zijn vader dwingen met hen mee te gaan. Een beruchte crimineel wil dat Silas’ vader hem helpt met het maken van vals geld. De jongen blijft alleen achter. Hij heeft zijn vader beloofd thuis op hem te wachten. Maar hoe lang zal dat duren? Komt zijn vader wel terug?
Als er opeens een geheimzinnige pony voor de deur staat, lijkt dat een teken. Silas moet proberen zijn vader te bevrijden. Hij springt op de pony en gaat achter zijn vader aan. Gelukkig heeft hij gezelschap van zijn beste vriend: een geest!

Lees HIER onze recensie van Pony. 


Lees ook: 10 echt grappige fictie boeken

Nieuwste artikelen

  • Hoe ik mijn eigen moord oploste - Kristen Perrin

  • De schandalen - Herman Stevens

  • De storm van ons bestaan - Vanessa Chan

  • De omzwervingen van Boek - Melanie van de Peut

  • Familiehuis aan zee - Simone Foekens

Gerelateerde artikelen

  • Dog Man en Kid Kat - Dav Pilkey

  • Najat - Najat Kanaache

  • Recensie: Instinct

Zoek in artikelen