Fictie top 6: februari 2023

Het blijft moeilijk om te kiezen uit al die mooie boeken, want het zijn er zo veel! Daarnaast komen er ook iedere maand weer prachtige nieuwe verhalen uit, waardoor de keuze nog groter wordt. Erg fijn dat er nieuw leesvoer komt, maar waar begin je mee? In dit overzicht zie je onze fictie top 6 voor februari. Hopelijk helpen we jou er een beetje mee op weg!

Reserve - Harry hertog van Sussex
Dit is het verhaal van Harry, eindelijk door hemzelf verteld. Het was een van de meest aangrijpende beelden van de twintigste eeuw: twee jongetjes, twee prinsen, lopen achter de lijkkist van hun moeder aan terwijl de wereld vol verdriet en afschuw toekijkt. Toen Diana, prinses van Wales, te ruste werd gelegd, vroegen miljarden mensen zich af wat de twee prinsen dachten en voelden, en hoe hun levens zich vanaf dat moment zouden ontwikkelen. Met zijn rauwe, nietsontziende eerlijkheid is Reserve een grensverleggend boek vol inzichten, onthullingen, zelfonderzoek en zwaarbevochten wijsheid over hoe liefde het uiteindelijk wint van verdriet.

Lees HIER onze recensie van Reserve. 


Gloriedagen - Corina Bomann
Berlijn, 1919. Dr. Louis Conradi bevindt zich op een kruispunt in zijn leven. De oorlog zette een streep door zijn plannen om als missionarisarts naar Afrika af te reizen, en in Zwitserland, waar hij nu woont, lijkt geen toekomst voor hem te zijn weggelegd. Dan hoort hij dat in Berlijn een ziekenhuis herbouwd wordt. Hij meldt zich aan en inspireert onder andere de jonge verpleegster Hanna Richter om er ook flink de schouders onder te zetten.

Lees HIER onze recensie van Gloriedagen. 

 

 


De wens - Nicholas Sparks
Voor Maggie Dawes was 1996 het jaar waarin alles veranderde. Op zestienjarige leeftijd werd ze weggestuurd om bij een tante te gaan wonen die ze nauwelijks kende, op een afgelegen eiland in North Carolina. Ze voelde zich eenzaam en ellendig, totdat haar tante haar voorstelde aan Bryce Trickett, een van de weinige andere tieners op het eiland. Hij leerde haar fotograferen, een passie die ze de rest van haar leven zou behouden. Vijfentwintig jaar later is Maggie een gerenommeerde reisfotograaf die in New York City woont. Ze verdeelt haar tijd tussen het runnen van een succesvolle galerie en het fotograferen van afgelegen en iconische locaties over de hele wereld. Maar dit jaar is ze onverwacht thuis in de kerstvakantie, worstelend met een ontnuchterende medische diagnose. Ze wordt langzaam afhankelijker van haar jonge assistent en begint steeds meer op hem te leunen. Terwijl ze samen de laatste dagen van het jaar aftellen, begint Maggie hem het verhaal van een andere kerst te vertellen, tientallen jaren eerder – en van de liefde die haar leven voor altijd veranderde.

Lees HIER onze recensie van De wens. 


Spin - Lars Kepler
Drie jaar geleden ontving Saga Bauer een ansichtkaart met een dreigende boodschap over een pistool met negen witte kogels. Een daarvan was bedoeld voor Joona Linna, en Saga zou de enige zijn die hem kon redden. Inmiddels is er zoveel tijd verstreken dat de dreiging verbleekte tot een vreemde actie. Tot nu.
Aan een boom in Kapellskär wordt een zak gevonden met een bijna volledig vergaan lichaam, in de buurt ligt een melkwit patroon. Met complexe raadsels geeft de dader de politie de mogelijkheid om het moorden te stoppen. Joona Linna en Saga Bauer strijden zij aan zij om de puzzel op te lossen en levens te redden, maar de jacht wordt steeds gevaarlijker. Misschien is het wel onmogelijk om de moordenaar te stoppen, misschien zijn ze al gevangen in zijn web.

Lees HIER onze recensie van Spin. 


De Prins van Toorn - Kerri Maniscalco 
Emilia en haar tweelingzus Vittoria zijn streghe – heksen die in het geheim tussen de mensen leven. Op een avond komt Vittoria niet voor haar dienst in het Siciliaanse restaurant van haar ouders opdagen en besluit Emilia op onderzoek uit te gaan. Het spoor brengt haar naar het plaatselijke klooster, waar ze haar zus dood aantreft, onvoorstelbaar toegetakeld. Verzwolgen door woede en verdriet besluit Emilia de moordenaar van haar zus te vinden en wraak te nemen. Zelfs als dat betekent dat ze de duisterste magie moet gebruiken, die volgens haar familie verboden is. Dan ontmoet ze Toorn, een van de zeven Prinsen van Zonden uit de hel. Jarenlang heeft Emilia’s grootmoeder haar via sprookjes gewaarschuwd voor deze machtige heersers uit de onderwereld. Maar Toorn beweert dat hij aan Emilia’s kant staat. Ook hij is namelijk op zoek naar de moordenaar die verantwoordelijk is voor zowel de moord op Vittoria als de dood van twee andere vrouwen in Italië. Emilia besluit zijn hulp te accepteren… Voor nu, want als het op de Prinsen van Zonden aankomt, is niets wat het lijkt.

Lees HIER onze recensie van De Prins van Toorn. 


Assepoester en het glazen plafond - Laura Lane
Doornroosje, Assepoester, De kleine zeemeermin, Sneeuwwitje... allemaal sprookjes die al jarenlang verteld worden, maar waarin de vrouw elke keer een hulpeloos leven lijdt en wacht tot de magische prins haar komt redden. In deze hilarische, vlijmscherpe versies worden alle vrouwen de held van hun eigen verhaal. Zo beklimt Mulan de rangen van het leger om vervolgens de strijd aan te gaan over haar ongelijke salaris. Wendy leert dat ze nooit een man-boy moet vertrouwen die haar stalkt en de prins van Doornroosje krijgt een lesje in consent (‘Maar ze slaapt,’ zei hij. ‘Je probeert iemand te zoenen die slaapt?’). 

Lees HIER onze recensie van Assepoester en het glazen plafond. 


Lees ook: 10 super spannende thriller series

Nieuwste artikelen

  • Als ik je morgen weer zie – Robbie Couch

  • De rivalen – Vi Keeland

  • Beers balkon - Jeroen Berkhout

  • Italopop - Vanja van der Leeden

  • Toespijs - Judith Cyrus

Gerelateerde artikelen

  • Winnen: 10x Het Fictie boek van het jaar 2021 'Het onzichtbare leven van Addie LaRue'

  • Amber: een gloednieuwe romanreeks

  • Eerst een kus

  • Fictie top 6: januari 2024

  • Fictie top 6: februari 2024

Zoek in artikelen